Nasze pikczery
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Nasze pikczery
FUX, Sigma wcale nie ma pasztetowej ceny, za to ma spory rozrzut jakościowy. Pasztet to 70-300 4-5.6 VR. Żeby była jasność:
1. Sigma 70-200 2.8 HSM
2. Nikkor 70-200 2.8 VR
3. Nikkor 70-300 4-5.6 VR
1. Sigma 70-200 2.8 HSM
2. Nikkor 70-200 2.8 VR
3. Nikkor 70-300 4-5.6 VR
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
z tą jakością (optyczną) Sigmy nie jest tak źle. natomiast one (Sigmy) mają dość często problem z "dogadaniem" się z cyfrowymi body. chodzi o tzw. "back focus" lub "front focus". lub w ogóle brak focus (w sensie: auto focus).
niedługo swoją wysyłam do Gdyni. z analogami było świetnie. z cyfrówką - front focus. niby nie duży (ok. 2 cm z 2 m) ale wqu...wia. 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
damaz pisze: niedługo swoją wysyłam do Gdyni. z analogami było świetnie. z cyfrówką - front focus. niby nie duży (ok. 2 cm z 2 m) ale wqu...wia.![]()
Damaź, zdecydowanie irytuje. Tym bardziej, że nie po to kupuje się jasne szkło, żeby je przymykać do f/4.
To po kiego sigmy zanabyliście, skoro wiedzieliście, że Nikory lepsze?
Ja jestem przed zakupem czegos dluższego, a jednocześnie w miarę jasnego...
Myślałem o 18-200VR, a z drugiej strony pstrykam okazjonalnie kilka razy w roku; wakacje, wyjazdy z Rodziną, etc.
Ja jestem przed zakupem czegos dluższego, a jednocześnie w miarę jasnego...
Myślałem o 18-200VR, a z drugiej strony pstrykam okazjonalnie kilka razy w roku; wakacje, wyjazdy z Rodziną, etc.
Dolce far niente 

Fikuśne coś, to niestety nie moje
ale kusi kusi
ja się bawie nikonem d50 :) w chwili obecnej już zacny staroć.
Fakt, że oryginalna bateria "EN-EL3a" wytrzymuje 2giga zdjęć, jak nie lepiej, ale może są jeszcze inne lepsze :)

ja się bawie nikonem d50 :) w chwili obecnej już zacny staroć.
Fakt, że oryginalna bateria "EN-EL3a" wytrzymuje 2giga zdjęć, jak nie lepiej, ale może są jeszcze inne lepsze :)
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Jeżeli tak fotografujesz, to znacznie sensowniej jest dobre szkło po prostu wypożyczyć.FUX pisze:Myślałem o 18-200VR, a z drugiej strony pstrykam okazjonalnie kilka razy w roku; wakacje, wyjazdy z Rodziną, etc.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: To po kiego sigmy zanabyliście, skoro wiedzieliście, że Nikory lepsze?
A kto powiedział, że kupiłem ? Wypożyczone było.
A świadczysz takowe usługi?devlin pisze:Jeżeli tak fotografujesz, to znacznie sensowniej jest dobre szkło po prostu wypożyczyć.FUX pisze:Myślałem o 18-200VR, a z drugiej strony pstrykam okazjonalnie kilka razy w roku; wakacje, wyjazdy z Rodziną, etc.

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: A świadczysz takowe usługi?
![]()
FUX, Sigma Pro-Centrum - AFAIK mają oddział we Wrocławiu.
Ale skoro twierdzicie, że sigma to badziewie, to po co wynajmować...Chloru pisze:FUX pisze: A świadczysz takowe usługi?
![]()
FUX, Sigma Pro-Centrum - AFAIK mają oddział we Wrocławiu.

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Ale skoro twierdzicie, że sigma to badziewie, to po co wynajmować...![]()
FUX, napisałem, że takie sobie. Po drugie kwestia systemu do którego się ją podpina (podobno). Po trzecie - czasem brakuje Ci konkretnych ogniskowych a nie opłaca się kupować i nie ma od kogo pożyczyć.
Niech mnie ktoś przekona, że zima nie jest najpiękniejszą porą roku.

Link: http://boringpic.blogspot.com/2009/01/breath.html

Link: http://boringpic.blogspot.com/2009/01/breath.html
Kuba, u mnie wszystko widać, sprawdź maila. Kto jeszcze nie widzi?
jak dla mnie, to masz dwie opcje: albo ustaw ignora, albo wstaw przecinek.Chloru pisze:
Damaź zdecydowanie irytuje. Tym bardziej, że nie po to kupuje się jasne szkło, żeby je przymykać do f/4.

edit: obrazka devlina przed chwilą nie widziałem. teraz jest ok. (po "refresh").
Ostatnio zmieniony 3 sty 2009, o 13:06 przez damaz, łącznie zmieniany 2 razy.
- Chloru
- 6 gwiazdek
damaz, masz przecinek.... a ignora później

Obiektyw zaparował, autofocus zamarzł i zwolnił do prędkości ślimaka, ale warto było 

osobiście znam ładniejszedevlin pisze:Niech mnie ktoś przekona, że zima nie jest najpiękniejszą porą roku.

A ja ostatnio przeglądam sobie zdjęcia z dawnych lat... robione jeszcze analogowym Olympusem i znalazłem takie coś:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Azrael, No to chyba klub założymy, bo u mnie też ni cholery nie widać tego Devlinowego obrazka ...