PODZIĘKOWANIA
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: PODZIĘKOWANIA
Alan, Alan, Alan!, może inaczej. To nie zawsze jest prawda 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Chloru, tak, przy czym 'nie zawsze' zwykle występuje gdy nie próbujesz czegoś odzyskać 

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Dlaczego nikt mi jeszcze nie podziękował, że wróciłem?
Czuję się niedodziękowany, a mnie przecież przecenić się nie da, a co dopiero przedziękować
Zgłaszam reklamację... i dlaczego tu nie ma działu reklamacje?!
To jakiś spisek przeciwko mnie
No nawet nikt mi, kurde, nie podziękował, że mnie tak długo nie było. Noż kuuurde, noooo!!!
Zawsze wiedziałem, że tu same chamy i szuszfolce!

No nawet nikt mi, kurde, nie podziękował, że mnie tak długo nie było. Noż kuuurde, noooo!!!
Zawsze wiedziałem, że tu same chamy i szuszfolce!

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Alan, Alan, Alan!, to już zależy od Murphy'ego 

Witek pisze: To jakiś spisek przeciwko mnie
megalomania wrocławska

skoro tu o wirtualnej pracy to chętnie podziękuje za porady jak najlepiej

czyli poszukuje firmy( może byc jednoosobowa) która takie zadanie wykona
esilon, sam możesz zrobić. pododawaj stronę do wszystkich możliwych katalogów (nawet tych nie na temat) jakie znajdziesz w sieci i od razu ranking podskoczy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
esilon, mozesz sprobowac pospamowac adresem na forach 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Konto usunięte pisze: czy mogę podesłać swoje zdjęcia w Tej koszuli i będę tam w tle się przewijał
no pewnie, pogadam z Adminem to może da rade wrzucić

za co ? ?vicu pisze: Na pomarańczowo go?

ja tylko zapytałem o firme/osobę która pozycjonowanie zrobi

Ale esilon się nie zna na żartach, bo przecież sprzedaje koszuleklasyka.vicu pisze:Przecież żartowałem![]()

czarne jest piękne...
Witek, dzięki, że wróciłeś.
W końcu ktoś o samochodach będzie pisał. Szczegół, że o fiatach .... czy jak im tam było.
W końcu ktoś o samochodach będzie pisał. Szczegół, że o fiatach .... czy jak im tam było.

czarne jest piękne...
vibowit, dziekuje że zalinkowałeś, bo przeciez strona: http://www.koszuleklasyka.pl jest bardzo fajna 
pińcet chyba

vibowit pisze: czy jak im tam było
pińcet chyba

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Od razu odnotują wzrost sprzedażyKonto usunięte pisze: A czy mogę podesłać swoje zdjęcia w Tej koszuli i będę tam w tle się przewijał?![]()

So What!, +1
optymizm to wspaniała cecha
świat staje się piekniejszy między innymi dzieki http://www.koszuleklasyka.pl
optymizm to wspaniała cecha

świat staje się piekniejszy między innymi dzieki http://www.koszuleklasyka.pl

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wy tu pitu pitu o koszulach a ja dalej o backupach....
Wszystko zalezy jak bardzo wazne jest dla danej osoby na miejsce i czas. Archiwum, przy mniejszej ilosci plikow binarnych, mozna ladnie upakowac. Do tego na koncu robi sie sprawdzenie sumy kontrolnej i jest wszystko w porzadku. Zajmuje to na pewno wiecej czasu i zasobow w postaci czasu CPU, ale moze miec to przewage nad kopiowaniem plikow 1:1. Jeszcze jedno ryzyko, jakie widze w uzywaniu archiwum, to fakt, ze to jeden duzy plik i jesli system plikow bedzie miec bledy to szansa wywalenia sie calego archiwum jest dosc duza. Wtedy nawet RAID1 nie pomoze, bo jak Chloru wspomnial, wszystko sie zreplikuje.
Mysle, ze RAID1, ktory sluzy do zabezpieczenia sie przed skutkami awarii mechanicznej, nie ma wiekszego sensu jako backup domowy. Dane masz na kompach, to jedna kopia, druga to backup na NAS'ie. Jesli padnie dysk, to szybko sie o tym przekonasz i szybko go wymienisz. Pozostanie bez kopii to kwestia 1-2 dni. Szanse na to, ze padnie Ci wtedy dysk w innym urzadzeniu lub skasujesz dane sa minimalne. Tracisz wiec w ten sposob 2x tyle kasy na dysk(i). Jednak jesli cena za spokoj nie jest az tak duza, to da sie to przelknac. Gorzej jest kiedy masz 10TB danych i musisz zaladowac 10 a nie 5 dyskow i spiac to w RAID1.
Ja osobiscie bede szedl w RAID5, gdzie z kilku dyskow tworzy sie jeden logiczny, przez co zwieksza sie znacznie szybkosc zapisu i odczytu, w porownaniu do 1 dysku (tak jak w RAID0), oraz wciaz ma sie funkcjonalnosc RAID1, przy utracie tylko 25% sumy pojemnosci dyskow (w RAID1 tracisz 50%), ktora jest wykorzystana do zapisu bitow parzystosci potrzebnych do odzyskiwania danych po awarii.
Nie bedzie to jednak dzialac tylko przy 2 dyskach, wiec jest to dobra opcja jesli planuje sie troche wieksze "repozytorium danych".
Wszystko zalezy jak bardzo wazne jest dla danej osoby na miejsce i czas. Archiwum, przy mniejszej ilosci plikow binarnych, mozna ladnie upakowac. Do tego na koncu robi sie sprawdzenie sumy kontrolnej i jest wszystko w porzadku. Zajmuje to na pewno wiecej czasu i zasobow w postaci czasu CPU, ale moze miec to przewage nad kopiowaniem plikow 1:1. Jeszcze jedno ryzyko, jakie widze w uzywaniu archiwum, to fakt, ze to jeden duzy plik i jesli system plikow bedzie miec bledy to szansa wywalenia sie calego archiwum jest dosc duza. Wtedy nawet RAID1 nie pomoze, bo jak Chloru wspomnial, wszystko sie zreplikuje.
Mysle, ze RAID1, ktory sluzy do zabezpieczenia sie przed skutkami awarii mechanicznej, nie ma wiekszego sensu jako backup domowy. Dane masz na kompach, to jedna kopia, druga to backup na NAS'ie. Jesli padnie dysk, to szybko sie o tym przekonasz i szybko go wymienisz. Pozostanie bez kopii to kwestia 1-2 dni. Szanse na to, ze padnie Ci wtedy dysk w innym urzadzeniu lub skasujesz dane sa minimalne. Tracisz wiec w ten sposob 2x tyle kasy na dysk(i). Jednak jesli cena za spokoj nie jest az tak duza, to da sie to przelknac. Gorzej jest kiedy masz 10TB danych i musisz zaladowac 10 a nie 5 dyskow i spiac to w RAID1.
Ja osobiscie bede szedl w RAID5, gdzie z kilku dyskow tworzy sie jeden logiczny, przez co zwieksza sie znacznie szybkosc zapisu i odczytu, w porownaniu do 1 dysku (tak jak w RAID0), oraz wciaz ma sie funkcjonalnosc RAID1, przy utracie tylko 25% sumy pojemnosci dyskow (w RAID1 tracisz 50%), ktora jest wykorzystana do zapisu bitow parzystosci potrzebnych do odzyskiwania danych po awarii.
Nie bedzie to jednak dzialac tylko przy 2 dyskach, wiec jest to dobra opcja jesli planuje sie troche wieksze "repozytorium danych".

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
mało to dajeChloru pisze: esilon, mozesz sprobowac pospamowac adresem na forach