Off the beaten track

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Off the beaten track

Post 16 cze 2008, o 21:54

Grzesiek_67 pisze:Ja również muszę podziękować. Samochodu nie mam, humoru również. Sorry za zawracanie głowy.

Grzegorz
Ja widzę, że muszę do sąsiada wpaść i trochę humor mu poprawić, bo coś marudny się zrobił ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 16 cze 2008, o 22:13

Grześ, powiedz temu cholernemu Gwidonowi żeby się nie wygłupiał i nie robił z siebie starej panny, tylko ładował się komuś na pokład i przyjeżdżał jako balast.
Humor będziemy poprawiać na miejscu, jakby co... ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 16 cze 2008, o 22:23

Mały update.

Korzystając z faktu, że leje, wybrałem się na mały test drive po okolicy. Wynik jest jednoznaczny - tył nie ciągnie, więc coś padło na amen. Pytanie co. Ma ktoś jakąś sensowną teorię?

W związku z powyższym, mój przyjazd maszyną rolniczą mija się z celem. Tedy: albo przyjedziemy Dużym Fiatem, albo władujemy się komuś na pokład. I podczas jazdy po terenie w całości poświęcę się dokumentowaniu tegoż w formie materiału filmowego.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 16 cze 2008, o 22:23

Gwidoń jak nie przyjedziecie, to w akcie protestu wszyscy się na smutno upijemy.
Chcecie mieć nas na sumieniu?
czarne jest piękne...

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 16 cze 2008, o 22:35

devlin pisze: - tył nie ciągnie, więc coś padło na amen. Pytanie co. Ma ktoś jakąś sensowną teorię?
ręczny zwolniłeś?? :-p

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 16 cze 2008, o 22:39

minimus pisze:
devlin pisze: - tył nie ciągnie, więc coś padło na amen. Pytanie co. Ma ktoś jakąś sensowną teorię?
ręczny zwolniłeś?? :-p

A to kolega dowcipny, to po meczu tak :?: :mrgreen:

A wracając do pytania devlina, to może coś ze sterowaniem sprzęgła wielopłytkowego (bo centralnego dyfra to tam nie masz), jakaś pierdółka typu urwany kabelek?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2008, o 22:40

rrosiak pisze: A wracając do pytania devlina, to może coś ze sterowaniem sprzęgła wielopłytkowego (bo centralnego dyfra to tam nie masz), jaksą pierdółka typu urwany kabelek?

Oby. Ale z zewnątrz nic nie widać.

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.5XT

Post 17 cze 2008, o 04:25

A bezpiecznik? Zdaje sie jest taki jeden, co mozna nim tyl odlaczyc w automatach?
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 09:00

Olleo pisze:A bezpiecznik? Zdaje sie jest taki jeden, co mozna nim tyl odlaczyc w automatach?

W przypadku uszkodzonego (wyjętego) bezpiecznika kontrolka się powinna zaświecić, chyba że w aucie devlina takowej brak :roll: lub żaróweczka się przepaliła :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 09:34

Bezpiecznika nie ma, a po wsadzeniu tegoż kontrolka się świeci, więc to nie to.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 09:52

devlin pisze:Bezpiecznika nie ma, a po wsadzeniu tegoż kontrolka się świeci, więc to nie to.
No fakt, zapomniałem, że to taki super patent FHI, trzeba włożyć bezpiecznik żeby coś przestało działać :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 10:04

Czy moglibyśmy jakoś podsumować kielecki event?

Kiedy spotkanie i gdzie. Nocleg, co brać ze sobą i takie tam.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 17 cze 2008, o 10:07

Konto usunięte pisze: i takie tam.

czyli kto jedzie na 100 %

noclegi

Devlin................................................................................pokój 2 osobowy
vibowit.............................................................................. pokój 2 osobowy
Konto usunięte............................................................................... pokój 2 osobowy
Zofija+ Michal + So What!+ Niuniek (ktoś na materacu ?).....................pokój 2 osobowy
rrosiak + Inquiz.....................................................................pokój 2 osobowy
Konto usunięte +damaz...............................................................pokój 2 osobowy
Olleo (od piątku?)..................................................................pokój 2 osobowy

esilon
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 10:10

Lista/liczba biesiadników wieczornych

1-2. WiSowa i WiS - kolacja TAK, śniadanie NIE
3-4. vibowit, vibowitowa i...
5. Niuniek
6. So What!
7-8. Zofija i Michał
9. rrosiak
10-11-12 esilon
13 Konto usunięte
14 Gwidon
15. Inquiz
16 - 17 Syrenka i Devlin[/quote]
18-19 Olleo
20-21 Fido i Dido
22 Damaź

grill a właściwie opłata za niego : obowiązkowa

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 10:17

Spotykamy się w Złotej Wodzie? O której godzinie?

esilon
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 10:19

Porponowałbym w bazie, bo graty zbędne się zostawi a jak o 11 mamy ruszyc to o 10 w noclegowni byłoby OK

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 17 cze 2008, o 10:22

esilon pisze: Porponowałbym w bazie, bo graty zbędne się zostawi a jak o 11 mamy ruszyc to o 10 w noclegowni byłoby OK
Dobry pomysł.
Baza jest tutaj: http://ostry.webd.pl/index3.htm
Czy coś się zmieniło :?:
Masz morze dokładne współrzędne do GPS (tak na wszelki wypadek).

esilon
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 10:25

So What! pisze: Czy coś się zmieniło
n i e baza jest ta sama
So What! pisze: Masz morze dokładne współrzędne do GPS (tak na wszelki wypadek).
nie mam, ale mapkę najłatwiejszego dojazdu zrobie

noclegi

Devlin................................................................................pokój 2 osobowy
vibowit.............................................................................. pokój 2 osobowy
Konto usunięte............................................................................... pokój 2 osobowy
Zofija+ Michal + So What!+ Niuniek (ktoś na materacu ?).....................pokój 2 osobowy
rrosiak + Inquiz.....................................................................pokój 2 osobowy
Konto usunięte +damaz...............................................................pokój 2 osobowy
Olleo (od piątku?)..................................................................pokój 2 osobowy

szeroko rozumiana konsumpcja

1-2. WiSowa i WiS - kolacja TAK, śniadanie NIE
3-4. vibowit, vibowitowa i...
5. Niuniek
6. So What!
7-8. Zofija i Michał
9. rrosiak
10-11-12 esilon
13 Konto usunięte
14 Gwidon
15. Inquiz
16 - 17 Syrenka i Devlin[/quote]
18-19 Olleo
20-21 Fido i Dido
22 Damaź

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 10:33

Na ich stronie jest taka lokalizacja http://mapa.szukacz.pl/?&nc=323124&ec=6 ... =developer

Mam taką nieśmiałą prośbę, żeby główny guru czyli esilon stworzył specjalny temat w dziale spotkań forumowych ze wszystkimi szczegółami. Bo tutaj w tym nieustannym offtopie strasznie ciężko znaleźć
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, o 10:35 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.5XT

Post 17 cze 2008, o 10:34

esilon pisze:Olleo (od piątku?)..................................................................pokój 2 osobowy
Potwierdzam - od piatku.
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

minimus
5 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 11:25

a jak już się wytaplacie w błocku to polecam tutaj: http://www.autowis.com.pl/?dzial=8
Byłem sprawdziłem. Cały widz polega na tym że samochód jedzie do góry na podnośniku i pan z lancą go tam od spodu gmera. Hera to tylko pół, a nawet ćwierć, środek.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 17 cze 2008, o 11:27

minimus pisze:a jak już się wytaplacie w błocku to polecam tutaj: http://www.autowis.com.pl/?dzial=8
Byłem sprawdziłem. Cały widz polega na tym że samochód jedzie do góry na podnośniku i pan z lancą go tam od spodu gmera. Hera to tylko pół, a nawet ćwierć, środek.
WiS, nie chwaliłeś się. :mrgreen:
czarne jest piękne...

esilon
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 11:28

minimus pisze: Cały widz polega na tym że samochód jedzie do góry na podnośniku i pan z lancą go tam od spodu gmera.

w Kielcach też mamy takie cudeńka :cofee:

minimus
5 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 11:35

vibowit pisze:
minimus pisze:a jak już się wytaplacie w błocku to polecam tutaj: http://www.autowis.com.pl/?dzial=8
WiS, nie chwaliłeś się. :mrgreen:
No właśnie, sympatycznie sobie pogadaliśmy, nawet do spożywczaka po browca dla niego skoczyłem. Na ale na doktora to on nie wyglądał :-(
I na forum też jest deczko bardziej elokwentny :evilgrin:

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 17 cze 2008, o 22:27

Zazdroszczę spociku, chętnie bym się kiedyś wybrał ;-)
Nie śledziłem wątku więc z góry sorki za głupie pytanie: zamierzacie coś pojeździć w terenie?

ODPOWIEDZ