Gdzie są najbardziej ślamazarni kierowcy w Polsce? W Kielcach, gdzie w ciągu 15 sekund zdołało wjechać na skrzyżowanie zaledwie pięć aut.
Średnia dla Polski to dziesięć aut.
ten test kłamliwy jest, sa bardzo częste przypadki że góra 3 ruszą
Gruzja i Armenia odcięte od Internetu. 75-latka kopała zbyt głęboko
Wystarczył jeden ruch ręki, aby w jednej chwili pozbawić okna na wirtualny świat tysiące internautów w Armenii i Gruzji. Tym razem nie była to jednak ręka autorytarnego przywódcy mszczącego się na nieposłusznych obywatelach, ale dłoń pewnej starszej kobiety, uzbrojona jedynie w zwykłą łopatę.
Jeśli ktoś wyobraża sobie, że 75-latka przy użyciu wspomnianej łopaty zrobiła podkop, którym przedostała się na teren gruzińskiej firmy informatycznej, a następnie tym samym narzędziem pobiła strażników i wyłamała zamki w drzwiach, to grubo się myli.
Starsza pani mieszkająca w małej miejscowości na północ od Tibilisi chciała jedynie znaleźć trochę złomu na sprzedaż. Pech chciał, że kopiąc w przypadkowym miejscu, trafiła na światłowodowy kabel, łączący Gruzję z Armenią.
- Znalazła kabel podczas zbierania złomu i pocięła go z zamiarem kradzieży - powiedział Zura Gvenetadze, rzecznik gruzińskiego ministerstwa spraw wewnętrznych.
75-letnia staruszka została aresztowana za uszkodzenie mienia i może trafić do więzienia na trzy lata.
Georgian Railway Telecom, firma będąca właścicielem kabla, ogłosiła, że uszkodzenie odcięło 90% użytkowników internetu w Armenii i tysiące osób w Gruzji na prawie 12 godzin. Nie udało się do tej pory ustalić jak staruszka znalazła kabel i w jaki udało się jej zniszczyć jego ochronną warstwę.
"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson
Przychodzi Baba do Lekarza>
- Panie doktorze wszystko mnie wku...
- szum wody Pani nie uspokaja ??
- nie, strasznie mnie to wku...
- probowala Pani sluchac muzyki relaksacyjnej ??
- tak ale po 5 minutach mnie to wku...
- hmm, to ja sprobuje jakos Pani pomoc, prosze sie rozebrac
PO 2 minutach Baba:
- Panie doktorze albo pan wklada albo wyciaga, bo to juz zaczyna mnie wku...
burat, a co powiesz o tym, no dobra.. akurat jest czOrny
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej"
Znalazłam forumowego Tate ! Jeszcze tylko ...