Kącik hipochondryka

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Kącik hipochondryka

Post 8 sty 2010, o 22:28

Godlik, dzięki. Poczytałem.
Chyba za tą lokalizację w Wilanowie trzeba te 4kpln przesypać i za kawę przyniesioną po badaniach przez kuso ubraną pigułę... :giggle:

Dolce far niente ;-)

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 8 sty 2010, o 22:31

FUX - zadałeś pytanie o czekap, Godlik dał Ci linka a teraz zaczynasz wybrzydzać. Ściągnij se jakąś diagnozę z internetu :-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 8 sty 2010, o 22:31

zofija pisze: Nie inquiz, ale chore jest to, że ludzi nie stać na to, żeby się zabezpieczać przed niechcianą ciążą i wtedy każdy z nas dokłada później do kolejnych zasiłków na kolejne niechciane, żyjące w biedzie dzieci.
szkoda że części ludzi nie stać na zabezpieczenia ale to może wina bardziej słabej gospodarki uciskanej przepisami. a zasiłki to likwidować.
a seks nie zwalnia z myślenia i jak się robi to głupio lub z nieodpowiedzialnym partnerem to może wypadałoby ponieść konsekwencje własnej głupoty a nie rozkładać ręce i mieć roszczenia do społeczeństwa że się głupio nogi rozłożyło.
michal pisze: a kościół kat. to jakaś choroba, żeby z moich składek dotować tą instytucję? :mrgreen:
a tutaj racja, powinni się utrzymywać tylko z składek zaangażowanych w tą instytucję a nie ogółu. tak samo partie polityczne i.........
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 sty 2010, o 22:35

michal pisze: FUX - zadałeś pytanie o czekap, Godlik dał Ci linka a teraz zaczynasz wybrzydzać. Ściągnij se jakąś diagnozę z internetu :-)

No właśnie tu jest pies pogrzebany ;)
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 8 sty 2010, o 22:36

inquiz pisze: wypadałoby ponieść konsekwencje własnej głupoty a nie rozkładać ręce i mieć roszczenia do społeczeństwa że się głupio nogi rozłożyło.

W takim razie wypadałoby przeznaczyć kasę na sensowne wychowanie seksualne młodzieży gimnazjalnej wraz z propagowaniem wiedzy o użyciu gumy a nie jakieś zindoktrynowane przez tajnych współpracowników kościoła kat. dyrdymały pod nazwą "wychowanie do życia w rodzinie".

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 22:39

michal, już szukam...
owoc666, ciekawe, czy za swoją subarynę nadpłaciłeś ze 30kpln tylko dlatego, że sprzedający był przystojny/męski/nijaki/miał fajny sygnet... ;-)
Dolce far niente ;-)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 8 sty 2010, o 22:40

FUX pisze: Godlik, dzięki. Poczytałem.
Chyba za tą lokalizację w Wilanowie trzeba te 4kpln przesypać i za kawę przyniesioną po badaniach przez kuso ubraną pigułę...
Dlatego pisałem, że to na razie ciekawostka. Ale na pewno znajdą się tacy, co zapłacą i jeszcze będą zadowoleni 8-)

Ja tam jestem bardzo zadowolony ze swojego pakietu pasztetowego, za który płaci mój pracodawca. Ale i tak najlepszy jest pakiet rodzinny - dopłacam 70 zł i opieką objęta jest cała rodzina. Łącznie z wizytami domowymi. Nieocenione (i wielokrotnie sprawdzone) w przypadku 'mania' dwójki małych dzieci.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 22:43

owoc666 pisze: Część badań jest zwyczajnie kosztowna, obsługa sprzętu, jego serwis - to wszystko kosztuje.
Tanie badanie to USG/EKG, badanie ogólne moczu, morfologia, RTG i parę innych.
Tak, wiem. W kilkunastu placówkach w Polsce stoją moje produkty, które ułatwiają pacjentom życie.

Odpowiem Ci także zasłyszaną historią, że kazano oferentowi cenę na sprzęt podnieść, bo cena lekko odbiegała...
Szczyt wszystkiego.
Dolce far niente ;-)

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 8 sty 2010, o 22:46

inquiz pisze: że się głupio nogi rozłożyło
A co to za seksistowskie spojrzenie na problem? A fe... :giggle:
Się wzięło i rozłożyło, i się zapłodniło... samo :?

Co nie zmienia rzecz jasna istoty problemu. Najbardziej żal tych biednych dzieci :-(
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 22:48

FUX pisze: Tak, wiem. W kilkunastu placówkach w Polsce stoją moje produkty, które ułatwiają pacjentom życie.
To w branży robisz i nie możesz sobie przeglądu załatwić? :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 8 sty 2010, o 22:49

inquiz pisze: może wypadałoby ponieść konsekwencje własnej głupoty
Problem drobny polega niestety na tym, że w takich przypadkach ponosi się konsekwencje głupoty dawców materiału genetycznego, nie własnej.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 8 sty 2010, o 22:54

ky pisze:
inquiz pisze: może wypadałoby ponieść konsekwencje własnej głupoty
Problem drobny polega niestety na tym, że w takich przypadkach ponosi się konsekwencje głupoty dawców materiału genetycznego, nie własnej.
r.
Ta, a refundacja środków antykoncepcyjnych rozwiąże ten problem jak za dotknięciem czarodziejskiej różdźki.
czarne jest piękne...

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 22:55

ky do tego trzeba dwojga chętnych, pomijając działania penalizowane w KK. podobno mamy równouprawnienie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 8 sty 2010, o 22:55

Azrael pisze: Np. ja czasem tracę czucie w rękach jak się nie ruszam przez dłuższy czas np. siedzę i czytam
Sugerowałbym sprawdzenie odcinka szyjnego kręgosłupa i obręczy barkowej...
Godlik pisze: Nazwali to 'screening stanu zdrowia'
Cholerka - tak sobie przejrzałem tę listę... i miałem prawie wszystkie te badania... :evilgrin: :whistle:

FUX - jeżeli to wszystko jest takie proste i za drogie - to ja chętnie przyjmę od ciebie w prezencie 1,5 teslowy rezonans za kilka milionów dolarów i będę udostępniał go za darmo wszystkim.
Acha - tylko jeszcze za technika i lekarza opisującego wyniki będziesz musiał płacić...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 22:58

Godlik pisze: To w branży robisz i nie możesz sobie przeglądu załatwić?
A wiesz, że muszę się zakręcić... :whistle:
Dolce far niente ;-)

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 23:11

FUX pisze: A wiesz, że muszę się zakręcić...
No widzisz? Na forum zawsze można liczyć :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 23:14

Bilex, jutro wysyłam... ;-)
Dolce far niente ;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 8 sty 2010, o 23:16

Myk z kosztami i finansowaniem służby zdrowia jest o tyle skomplikowany i denerwujący, że żeby się w tym kraju leczyć płaci się za to 2x. Najpierw mega haracz do ZUSu, a potem i tak trzeba prywatnie iść. I to jest podstawowy problem, nie to że to w ogóle dużo kosztuje - bo wiadomo że sprzęt, wiedza etc. są drogie. Ale ilość pieniędzy, którą ZUS zeżera nam co miesiąc, siłą rzeczy wzbudza sprzeciw jak trzeba jeszcze dodatkowo płacić :wall:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 8 sty 2010, o 23:16

vibowit pisze: Ta, a refundacja środków antykoncepcyjnych rozwiąże ten problem jak za dotknięciem czarodziejskiej różdźki.
Daleki jestem od tego twierdzenia, choć odpowiednia edukacja i dostępność gumek może (z naciskiem na ,,może'') trochę by to zjawisko zmniejszyła. Po prostu stwierdzam fakt, że akurat w tym wypadku to nie majstrujący ponoszą największe konsekwencje.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 8 sty 2010, o 23:27

Jeszcze jest uskuteczniane kurewstwo lekarzy którzy przyjmują w prywatnych gabinetach a badania robią w szpitalach ,przychodniach gdzie pracują na sprzęcie państwowym :wall: :x :wall: :x
Więc owoc666, masz racje ,że merole lekarzy nie są juz tylko z L-4
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 8 sty 2010, o 23:34

Bilex pisze: Sugerowałbym sprawdzenie odcinka szyjnego kręgosłupa i obręczy barkowej...

Dawno zrobione, parę razy. Na razie "wyeliminowali" rzeczy poważne i choroby mózgu i kazali olać aż się nasili.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 23:35

A tak przy okazji... Oglądacie House'a? ;-)

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 8 sty 2010, o 23:36

A nie zasugerowali delikatnie żeby żyć, ot tak sobie ?

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 8 sty 2010, o 23:42

LouCyphre pisze:A nie zasugerowali delikatnie żeby żyć, ot tak sobie ?
Oraz ćwiczyć mięśnie kręgosłupa?

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 sty 2010, o 23:52

ky pisze: Daleki jestem od tego twierdzenia, choć odpowiednia edukacja i dostępność gumek może (z naciskiem na ,,może'') trochę by to zjawisko zmniejszyła.
i tak i nie, dla części bardziej kumatej taka edukacja spełnia pokładane oczekiwania ale zazwyczaj i tak oni sobie poradzą.
a dla części która nie jest w stanie zrozumieć o co chodzi na takich zajęciach lepiej nie zachęcać do seksu w ogóle.

przykład UK gdzie taka edukacja jest powszechna nie do końca jest jednoznaczny interpretacyjnie.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ