W otchłani internatu (damskiego, ASP, najchętniej)
Re: W otchłani internatu (damskiego, ASP, najchętniej)
Przed chwilą coś takiego mi wpadło - kolejna osoba się zapisała do mojego bloga. Popatrzcie na cyfry, bo mi mowę odjęło.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Może liczy na jakiś comment, bo statystycznie ma niezbyt wiele 

taaa... a ja ostatnio na NK widziałem gimnazjalistkę, które była zapisana do 51 klas
Może to jakiś totalny nieuk i kibluje, tudzież ją wywalają? 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
nie znalazłam lepszego watku na moje pytanie, a może zbyt leniwie szukałam
Czy może mi ktos powiedzieć czym się różni Tepsiany ADSL, od nowo oferowanego bajeranckiego ADSL 2?
Warto zmieniać, przesiadać się, co to da i czy się odczuje zmiane.
jak coś, to łopatologicznie poproszę :]

Czy może mi ktos powiedzieć czym się różni Tepsiany ADSL, od nowo oferowanego bajeranckiego ADSL 2?
Warto zmieniać, przesiadać się, co to da i czy się odczuje zmiane.

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
różnicy odczuwalnej nie ma dużej... adsl2 poprawia głównie szybkość połączenia na długich odcinkach kabla, tak więc jeśli masz kompa niedaleko od modemu, to nie jest Ci to do niczego potrzebne.... Różnica by była, jak byś miała jakieś dłuugie kable... Wtedy jeśli jedna osoba siedzi bliżej, a druga dalej (ale nie mówimy tu o odległościach między jednym biurkiem a drugim
) to ta pierwsza miałaby transfer powiedzmy 1Mbit/s, druga mniej, mimo, że teoretycznie są podpięte do tego samego łącza.... Niech mnie ktoś poprawi, jeśli chrzanię głupoty.... 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
eMTi pisze: Niech mnie ktoś poprawi, jeśli chrzanię głupoty....
długie kable to raczej od Twojego telefonu do centrali

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Konto usunięte, może w centrali też mają biurka 

tylko skąd w takim razie wiadomo, jak daleko jest nasz modem od urządzenia dostępowego dostawcy internetowego.. W sensie, czy jest to na tyle zagmatwana strutktura, że faktycznie przejście na ADSL2 będzie korzystne i odczuwalne będzie poprawienie się parametrów łącza?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
eMTi, ludzie po prostu wiedzą gdzie jest centrala telefoniczna.... 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Ty tego nie wiesz, Twój operator wie. A przynajmniej powinien :)eMTi pisze: tylko skąd w takim razie wiadomo, jak daleko jest nasz modem od urządzenia dostępowego dostawcy internetowego
Z opisu ADSL2 wynika, że na długich liniach powinno się poprawić. Ale do tego trzeba jeszcze pamiętać, że DSLAM (koncentrator), po stronie operatora, musi znać ten standard, no i przepływność łącza to nie tylko właściwości łącza, ale też parametry produktu, gwarantowane przepustowości (i dokąd), nadsprzedaż łącz, etc...eMTi pisze: czy jest to na tyle zagmatwana strutktura, że faktycznie przejście na ADSL2 będzie korzystne i odczuwalne będzie poprawienie się parametrów łącza?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky, dzięki za rozjaśnienie, ale wracamy teraz do punktu wyjścia, czyli tego, co zagadkę najbardziej interesuje.... Dalej nie wiemy, czy ma przechodzić, czy nie.. Albo jakie informacje musi posiadać, żeby wiedzieć, czy opłaca jej się przejść na ADSL2... 

W chwili obecnej mam Orange Freedom, chciałem 6Mbit, ale się okazało, że se ne da (TP odrzuciła zlecenie), no i jest 2Mbit. Mam modem, który podaje tłumienność łącza, itp. latem (w upały) podawał maksymalną przepustowość ~6.8Mbit, teraz ~7.5Mbit, nie wiem, co ja tam mam, czy to ADSL2, czy co, ale miło by było, gdyby w końcu mogli dać mi te 6Mbit. 

i dalej nic nie wiem
chociaż biurko mam blisko modemu 

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.