facebook-mafia wars
Re: facebook-mafia wars
WItam wszyskich Fejsbukowcow.
Moja corka i cale jej towarztswo i wszyscy mlodzi ludzie w jej wieku korzystaja z FB do komuikacji. Juz nie email i nie sms....
I na zdrowie, ale FB ma tez wady.
Głowna wada jest to, ze potrafi ludzi uzaleznic od siebie. Znam osobnikow, ktorzy nie potrafia zyc bez tego nawet przez chwile, kupuja Iphony zeby moc zdjecia jedzenia z knajpy wyslac...
A FB wpadlo jeszcze na kilka pomyslow majacych jeszcze bardziej przywiazac klientow.
Maia i rolnictwo. I siedza ludzie przed komputerami, choduja jakies ziemniaki i kukuruze w komputerze, walcza z kims po caly swiecie... zamiast zajac sie normalnym zyciem.
Ciekawe ile czasu spedza przed komputerem statystyczny nastolatek, dwudziestolatek, trzydziestolatek i czterdziestolatek.. i ile czasu poswiecaja na rzeczy majace jakas wartosc a ile go marnuja.
Czasem warto spojrzec od zewntarz na to, policzyc ile godzin dziennie, tygodniowo, rocznie i czy to ma sens....
Taka moda, taki swiat, tacy sa mlodzi a ja jestem stary...
Ale to juz lepiej zajac sie wiejskim tjuningiem niz grami na FB. bo przynajmniej sie wyrabiaja umiejetnosci techniczne.
Potem w CV mozna bedzie napisac Cztery lata spedzone na Diablo, Mafia Wars. Zdobyty Nowy Jork, Moskwa i Tokio. Porazka pod Irkuckiem.
Znajomosc jezykow? Francuski jedynie z zajec wieczornych. Studia? Pol licencjatu przez 5 lat. Zawod wyuczony? Kierowca samochodu osobowego bez zawodowego prawa jazdy.
Moja corka i cale jej towarztswo i wszyscy mlodzi ludzie w jej wieku korzystaja z FB do komuikacji. Juz nie email i nie sms....
Głowna wada jest to, ze potrafi ludzi uzaleznic od siebie. Znam osobnikow, ktorzy nie potrafia zyc bez tego nawet przez chwile, kupuja Iphony zeby moc zdjecia jedzenia z knajpy wyslac...
A FB wpadlo jeszcze na kilka pomyslow majacych jeszcze bardziej przywiazac klientow.
Maia i rolnictwo. I siedza ludzie przed komputerami, choduja jakies ziemniaki i kukuruze w komputerze, walcza z kims po caly swiecie... zamiast zajac sie normalnym zyciem.
Ciekawe ile czasu spedza przed komputerem statystyczny nastolatek, dwudziestolatek, trzydziestolatek i czterdziestolatek.. i ile czasu poswiecaja na rzeczy majace jakas wartosc a ile go marnuja.
Czasem warto spojrzec od zewntarz na to, policzyc ile godzin dziennie, tygodniowo, rocznie i czy to ma sens....
Taka moda, taki swiat, tacy sa mlodzi a ja jestem stary...
Ale to juz lepiej zajac sie wiejskim tjuningiem niz grami na FB. bo przynajmniej sie wyrabiaja umiejetnosci techniczne.
Potem w CV mozna bedzie napisac Cztery lata spedzone na Diablo, Mafia Wars. Zdobyty Nowy Jork, Moskwa i Tokio. Porazka pod Irkuckiem.
Znajomosc jezykow? Francuski jedynie z zajec wieczornych. Studia? Pol licencjatu przez 5 lat. Zawod wyuczony? Kierowca samochodu osobowego bez zawodowego prawa jazdy.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno pisze: WItam wszyskich Fejsbukowcow.
Oj dobrze gadasz. Kilka numerów temu w tygodniku Forum był fajny artykuł pt "Zniewolony umysł 2.0". A w nim, jak uzależniamy się od powszechnie dostępnej informacji i jakie to spustoszenie sieje w naszej głowie. W skrócie:
- uzależnieni jesteśmy od googla, on zna odpowiedź na każde nasze pytanie, nie szukamy już informacji w książkach, nie pytamy o nie innych, nie szukamy w naszej głowie, w większości wypadków pytamy googla
- nasze życie w połowie przeniesione jest w sieć. Więcej mamy wirtualnych znajomych niż realnych
- nieustannie, każdym kliknięciem klawisza karmimy wielką masę informacyjną z którą nie wiadomo co można potem zrobić
- mając dostęp do dowolnej informacji, nasza zdolność rozumowania, wnioskownia, analizowania zanika, skupieni jesteśmy na odsiewaniu informacji prawdziwych od fałszywych, coraz częściej nie korzystamy z wiedzy zapamiętanej
- nasz mózg skoncentrowany jest głównie na pilnowaniu terminów, życie uległo gigantycznemu przyspieszeniu
- mamy kłopoty z koncentracją, próbujemy zajmować się wieloma rzeczami na raz
itd itd
Jest w tym naprawdę wiele prawdy
Fido_, ale przed tym złem się nie ucieknie. no chyba ze efekt Carringtona nam przywali. WTedy zaczniemy jednak myśleć na nowo.
Świat gan naprzód. Zmiany w postępie geometrycznym. A google z kolei pozwala kazdemu na szybkie znalezienie owej informacji.
Mi bardzo pomaga.
Świat gan naprzód. Zmiany w postępie geometrycznym. A google z kolei pozwala kazdemu na szybkie znalezienie owej informacji.
Mi bardzo pomaga.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
A wlaśnie, że nie...Konto usunięte pisze: uzależnieni jesteśmy od googla, on zna odpowiedź na każde nasze pytanie
Wczoraj przyszedl mlodszy z pytaniem z przyrody, dot. podania współrzędnych Jeleniej Góry....
I wyobraźcie sobie, ze dopiero sięgnięcie do atlasów, planów, mapy samochodowej i na koniec zeskanowanej mapy topograficznej w beskidzie Niskim, umieszczonej w internecie

Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jeśli tych współrzędnych nie było w necie, to znaczy, że one nie istnieją.
A pani od przyrody się nie zna.
A pani od przyrody się nie zna.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Coś mi się nie chce wierzyć. Takie informacje można znaleźć w byle wikipedii.FUX pisze:A wlaśnie, że nie...
Wczoraj przyszedl mlodszy z pytaniem z przyrody, dot. podania współrzędnych Jeleniej Góry....
czarne jest piękne...
Se szukaj...vibowit pisze: Coś mi się nie chce wierzyć. Takie informacje można znaleźć w byle wikipedii.

Dolce far niente 

Konto usunięte, jakąś traumę masz z
...
Przecie to domena Witka...

Przecie to domena Witka...

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
FUX, trzeba być optycznie upośledzonym....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jelenia_G% ... .C5.BCenie ;)
50°54'N 15°44'E prawa strona ekranu, pod mapą Polski.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jelenia_G% ... .C5.BCenie ;)
50°54'N 15°44'E prawa strona ekranu, pod mapą Polski.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX pisze: Chloru, a od kiedy w Beskidzie Niskim leży Jelenia Góra?![]()
Ja moze kiepski z geografii jestem ale wspolrzedne masz. Słowa "Beskid" moj Gugiel Krom nie widzi na stronie.
Sie rozchodzi o okolice Gorlic...Chloru pisze:FUX pisze: Chloru, a od kiedy w Beskidzie Niskim leży Jelenia Góra?![]()
Ja moze kiepski z geografii jestem ale wspolrzedne masz. Słowa "Beskid" moj Gugiel Krom nie widzi na stronie.
Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Sie rozchodzi o okolice Gorlic...
FUX, mam wrażenie, że pokazano Ci, iż nie miałeś racji a teraz z uporem godnym lepszej sprawy próbujesz wykręcić kota ogonem.
...FUX pisze:Wczoraj przyszedl mlodszy z pytaniem z przyrody, dot. podania współrzędnych Jeleniej Góry....
FUX pisze:Sie rozchodzi o okolice Gorlic...

Jak Ty nie wiesz o co chcesz zapytać gugla to się nie dziw, że on Ci nie chce odpowiedzieć.

czarne jest piękne...
Staaary, widać nie umiesz w gógluFUX pisze: A wlaśnie, że nie...
I wyobraźcie sobie, ze dopiero sięgnięcie do atlasów, planów, mapy samochodowej i na koniec zeskanowanej mapy topograficznej w beskidzie Niskim, umieszczonej w internecie, udało sie zadanie odrobić.

- Chloru
- 6 gwiazdek
michal pisze: Staaary, widać nie umiesz w góglu![]()
To gógiel nie umie w FUXie

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dla tych, co jeszcze nie załapali, w czym rzecz - łopatologicznie:
), to się potem z Fuxa natrząsa niesłusznie 
Co nie zmienia faktu, że aż mi się nie chce wierzyć, że net nie wie - gdyby tak wpisać "jelenia góra beskid współprzędne" to się pewnie gdzieś wykopie...
...więc jak ktoś nie czyta dokładnie, i w dodatku wszystko mu się kojarzy z Pitem35, a nie zna geografii innych regionów (no dobra, miałem tam kiedyś narzeczoną, było mi łatwiejnajsamym początku FUX pisze: współrzędnych Jeleniej Góry....
I (...) mapy topograficznej w beskidzie Niskim,

Co nie zmienia faktu, że aż mi się nie chce wierzyć, że net nie wie - gdyby tak wpisać "jelenia góra beskid współprzędne" to się pewnie gdzieś wykopie...

- Chloru
- 6 gwiazdek
WiS, słusznie. Innym sposobem jest Gugiel Maps, znalezienie miejsca któego współrzędnych szukamy oraz odczytanie współrzędnych. Tylko, że to już czarna magia i hakierstwo.
Potem można sobie to przekalkulować w dowolną stronę a choćby i na Irish Grid
Sposób definiowania problemu do rozwiązania litościwie pominę.

Sposób definiowania problemu do rozwiązania litościwie pominę.

Zdefiniuj, to pochylę czolo na Chlejadach przed Toba.Chloru pisze: Sposób definiowania problemu do rozwiązania litościwie pominę.
Dolce far niente