tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Re: tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Post 7 wrz 2009, o 09:18

Oglądaliście wczoraj "Polską Jazdę". Chyba troszkę zmieniła się forma, na +. Znów o pozycji za kierownicą, ale dokładnie. Mnie się podobało.

pmlody
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Leśnik 2.0xt
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 7 wrz 2009, o 11:52

hogi pisze: Kiedyś jedna babka odpowiedziała im: "do makro" :giggle:
albo: do domu kochac sie z zona :cofee:

piotruś
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
Polubił: 320 razy
Polubione posty: 202 razy

Post 7 wrz 2009, o 21:19

citan,
wczoraj nie, ale kilka dni temu widziałem jak Kuba Bielak narzekał na sposób remontowania i oznakowania naszych dróg ...
..cytuję z pamięci - mniej więcej tak powiedział:
"... teraz polskie drogi to będzie nieustająca podwójna ciągła z wysepkami tu i ówdzie i długi sznur samochodów wlokących się z powodu niczym nieuzasadnionych ograniczeń prędkości..."
:-d szacun Panu Kubie, ale co z tego, kiedy drogowcy nadal będą robić swoje :evil:
Dzisiaj na krajowej 8 w miejscowości Bralin k/Kępna zatrzymała się ciężarówka aby rozładować towar do zakładu, który mieścił się przy drodze. Widziałem jak ludzie uwijali się jak mogli szybko widłakami, aby jak najszybciej rozładować tę ciężarówkę ale DK8 i tak w mig się zablokowała, bo ciężarówka nie mogła wjechać na chodnik (wówczas byłyby nadal przejezdne dwa pasy drogi) z powodu barierek, które postawiono na długości kilku, a może i kilkunastu kilometrów zaraz przy krawężniku drogi :arrow: "Program - Bezpieczna Ósemka" :x :wall: . Kilka tygodni temu widziałem karetkę pogotowia, która ledwo sie przeciskała między samochodami, które nie miały gdzie zjechać (przez te cholerne barierki...). Kierowcy z pogotowia klną jak szewce, a drogowcy niedawno stwierdzili, że "Program Bezpieczna Ósemka" się powiódł i będzie kontynuowany :o . :wall:
Tak sobie myślę :arrow: może dopiero gdyby taka karetka nie mogła dojechać do któregoś z pomysłodawców tego projektu, albo jakiegoś ważnego polityka .. może dopiero wtedy drogowcy zaczęliby myśleć :cofee:

.... trochę się wkurzyłem, a chciałem tylko powiedzieć, że cieszę się z tego co powiedział Kuba Bielak i nie mogę się doczekać aby duuuuuużo duuuuużo więcej "osób publicznych" też o tych absurdach budowanych przez polskich urzędników mówiło jak najwięcej i nie bało się bezpardonowego krytykowania :idea:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 7 wrz 2009, o 21:54

piotruś, śmigam tą trasą regularnie. Słupki mogą co najwyżej chronić pieszych. Niestety jesteśmy chyba jednym z niewielu krajów w Europie gdzie ruch kołowy na jednej z głównych dróg krajowych krzyżuje się z ruchem pieszym. PA-RA-NO-JA.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 7 wrz 2009, o 22:21

piotruś pisze: Bralin k/Kępna
Tak, pamiętam, kilka razy jechałem tam za ciągnikiem... razem z kilkudziesięcioma innymi wściekłymi kierowcami.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 97 razy

Post 4 lip 2010, o 16:00

wykopuję, bo dzisiaj przy śniadaniu. pan Prokop raczył oświadczyć, że subarowski S-AWD, to pikuś, bo w Audi Quattro też jest stały napęd na 4 i też jest symetryczny.
:whistle:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 4 lip 2010, o 20:00

damaz pisze: bo w Audi Quattro też jest stały napęd na 4 i też jest symetryczny.

W przypadku Torsena stały na pewno, a przy wzdłużnie montowanej V-ce również symetryczny IMHO.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

ODPOWIEDZ