LouCyphre pisze: boju21, sama krótka przekładnia kierownicza taka jak w sti rhd to min. 6000 plnów
Za tyle, to można krótką, n-kową kupić :)
LouCyphre pisze: boju21, sama krótka przekładnia kierownicza taka jak w sti rhd to min. 6000 plnów
Małe Z3, tylko teraz już nie jestem pewien czy 2.5, czy 2.75.Chloru pisze: Gdzie takie dawali ?
Nienie. Seryjny to ja mam. Ty masz od GT :PVirus12 pisze: no właśnie gdybyś miał, z tego samego powodu ja mam seryjny magiel.
I znacznie podnieść budżet. Tak ze 2x na dzień dobry i mieć coś w zapasie.boju21 pisze:ja chce przeznaczyc około 20 tysi na to autko (.....) musze jeszcze szukac ...
Które ciągle tylko stoi i nie jeździ....LouCyphre pisze:a potem kapać po 2 kpln miesięcznie na swoje ukochane hobby
Jaki problem, najwyżej jakiś tłok popłynął, albo co. Przecież można go pospawać. Albo z GL'a założyć. Normalnie wydziwiasz.AMI pisze:ale to nie wiem i tak, czy nie za duzo dmuchniete?
Skąd. Weryfikuję poglądy. O przekładni przestaję mówić, o ile nie będzie z kombajnu. Teraz przerzucam się na tłoki.AMI pisze:Czytam "tlok" - ale wiem, ze nadal sie za tym ta nieszczesna przekladnia kryje :P
mój magiel jest z wolnossącego 1.8 :Dky pisze:
Nienie. Seryjny to ja mam. Ty masz od GT :P
I u mnie jest to kilka stów za magiel, a nie kilka tysi.
opłaty tak samo jak za auto z Niemiec. POD WARUNKIEM ŻE CIĄGNIESZ AUTO Z ANGLI, a nie z poza Unii.boju21 pisze: a powieccie mi jakie papiery musze miec do auta by miec pewnosc ze je zarejestruje po przekładce i czy sa z tym problemy??/i ile wynoszą opłaty??czy tyle samo jak za autko np.z niemiec??/
Virus12 pisze:
mój magiel jest z wolnossącego 1.8 :D