EURO 2012

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: EURO 2012

Post 9 cze 2012, o 00:27

burat pisze: Nasi jednak chyba trochę stresa złapali, za mocno chcieli i trochę się odsłonili no i potem nerwówkę złapali , ale mam nadzieję ,że pierwszy mecz za nimi i trochę z tego balonika zejdzie powietrze ,

karwa lilka to są zawodowcy i profesjonaliści, którym nie powinna być obca gra pod presją (dostają za to duże pieniądze)... a nie drużyna chłopaków z trzepaka...

Patrząc jeszcze z tej perspektywy medialnej to ten remis jest korzystny... Strach się bać jakby nadęto w balon hurra-optymizmu po zwycięstwie nad reprezentacją Hellady...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 9 cze 2012, o 10:22

Narodowe Centrum Sportu odpowiedzialne za koordynację budowy Stadionu Narodowego winne jest przedsiębiorstwom budowlanym ponad 400 mln zł - pisze dzisiejsza "Rzeczpospolita". Podczas budowy okazało się, że potrzebne będzie mnóstwo dodatkowych prac, za które firmom nikt nie zapłacił. "Presja była tak wielka, że nikt z nas nie pytał, czy zapłacą za ekstraczynności" - mówi właściciel jednej z firm.

"Kapler dawał nam na spotkaniach gwarancję zapłaty, takie 'gentleman's agreement'. Że musimy się postarać, żeby zdążyć na Euro ze stadionem, a potem siadamy do rozmów i rozliczamy każdą fakturę" - mówi jeden z uczestników spotkań z Rafałem Kaplerem, prezesem NCS.

Jak pisze "Rz", dziś jest już jasne, że NCS zlecało dodatkowe prace, mimo że nie dysponowało żadnymi dodatkowymi pieniędzmi i zdawało sobie z tego doskonale sprawę. W decyzji Kaplera o podaniu się do dymisji budowlańcy widzą ucieczkę od odpowiedzialności. W ostatnich rozmowach NCS z głównym wykonawcą stadionu okazało się, że środki, jakimi dysponuje centrum na dzień dzisiejszy, to jedynie 5 mln zł.

Dla podwykonawców pracujących przy budowie stadionu brak wynagrodzenia i płacenie pracownikom ze swojej kieszeni oznacza olbrzymie kłopoty. Brak płynności finansowej może się skończyć bankructwem, a w najlepszym przypadku redukcją etatów. Mimo że NCS zobowiązało się w środę do podpisania umów z podwykonawcami, to firmy nadal rozważają blokadę stadionu, bo według nich umowy nie zawierają odpowiednich gwarancji. "Spokojnie, mamy jeszcze kilka meczów w Warszawie" - mówi szef firmy, której państwo dłużne jest pieniądze.
--------------------------------
http://euro2012.dziennik.pl/strefa-kibi ... -2012.html

:?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 9 cze 2012, o 10:43

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UHPAgwS7q4
:thumb: :thumb: :thumb: to jest gość chyba na następny mecz wizja pójdzie z TV a głos z radia :giggle: :giggle: :mrgreen:

Co do tego całego marudzenia czy się opłaci czy nie opłaci i inne takie to KURWA ludzie ogarnijcie się co da to wasze ogólne marudzenie co ma być to będzie ,a na to całe pieprzenie przyjdzie czas.Czy przez chwilę nie możemy się cieszyć z tego co mamy :?: :?: :!: :!: Jak byśmy tego Euro niedostali to wszyscy by marudzili teraz ,że mogli byśmy mieć drogi i stadiony , jak dostaliśmy to teraz jest gadanie ,że na co nam te stadiony , a drogi też w sumie chujowe. Ludzie czy tak zwyczajnie po ludzku cieszyć ,że jedna z większych imprez na świecie trafiła pod nasze strzechy nie umiemy :?: :?: :?: :!: :!: :wall: :wall: :wall:
Ludzie trochę radości z życia ,a nie wiecznie marudzenie bo właśnie za to nas świat nielubi ,że nie można nam dogodzić :cofee: :cofee:
Ja teraz widzę całe to zamieszanie ten kolorowy uśmiechnięty tłum to mi serce rośnie ,że to w końcu u nas :thumb: :thumb:

Pieniądze i tak wydane i tak. Na rozliczanie złodziejstwa przyjdzie czas a teraz się cieszmy samą imprezą ,i o to usilnie apeluję do wszystkich na forum :idea: :idea: :!: :!:

To mówiłem ja kibic futbolowy od święta ponoć :cofee: Pozdrawiam
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 11:00

burat pisze: Co do tego całego marudzenia czy się opłaci czy nie opłaci i inne takie to KURWA ludzie ogarnijcie się co da to wasze ogólne marudzenie co ma być to będzie ,a na to całe pieprzenie przyjdzie czas.

I love this game :thumb: :thumb: :thumb:

Pozdrawiam Przyjacielu
Grzegorz
Brak podpisu.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 9 cze 2012, o 11:04

burat pisze: cieszmy samą imprezą
Amen.

Mimo, że piłka kopana to nie jest moja ulubiona dyscyplina sportowa, to wczoraj na meczu zdarłem gardło :-> Klimat jest, i o to chodzi.

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 9 cze 2012, o 11:06

burat pisze: Co do tego całego marudzenia czy się opłaci czy nie opłaci i inne takie to KURWA ludzie ogarnijcie się co da to wasze ogólne marudzenie co ma być to będzie ,a na to całe pieprzenie przyjdzie czas.Czy przez chwilę nie możemy się cieszyć z tego co mamy :?: :?: :!: :!: Jak byśmy tego Euro niedostali to wszyscy by marudzili teraz ,że mogli byśmy mieć drogi i stadiony , jak dostaliśmy to teraz jest gadanie ,że na co nam te stadiony , a drogi też w sumie chujowe. Ludzie czy tak zwyczajnie po ludzku cieszyć ,że jedna z większych imprez na świecie trafiła pod nasze strzechy nie umiemy :?: :?: :?: :!: :!: :wall: :wall: :wall:
Ludzie trochę radości z życia ,a nie wiecznie marudzenie bo właśnie za to nas świat nielubi ,że nie można nam dogodzić :cofee: :cofee:
Ja teraz widzę całe to zamieszanie ten kolorowy uśmiechnięty tłum to mi serce rośnie ,że to w końcu u nas :thumb: :thumb:

Pieniądze i tak wydane i tak. Na rozliczanie złodziejstwa przyjdzie czas a teraz się cieszmy samą imprezą ,i o to usilnie apeluję do wszystkich na forum :idea: :idea: :!: :!:

To mówiłem ja kibic futbolowy od święta ponoć :cofee: Pozdrawiam

marudzenie i wieczne narzekanie to narodowa cecha Polaków :x zapytasz znajomego spotkanego na ulicy "co u ciebie słychać" to nie usłyszysz "wszystko ok, super" tylko "aaaa stara bida" mnie takie teksty rozwalają na maxa. Polacy niestety nie potrafią się cieszyć z tego co mają, zawsze jest jakieś "ale " :cofee:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 11:06

WRC fan pisze: wczoraj na meczu zdarłem gardło

Wczoraj przed meczem, podczas króciutkiej inauguracji na Narodowym się wziąłem i poryczałem (ja przed telewizorem). Ot tak normalnie, ślozy pociekły i już. Na trzeźwo, bez żadnych wspomagaczy uczuciowych. To było autentyczne i głębokie doznanie.
Brak podpisu.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 9 cze 2012, o 11:14

Grzesiek_67, wczoraj przed meczem razem ze znajomymi byliśmy po prostu dumni. Aż się wierzyć nie chciało, że to u NAS,i Euro i stadiony i masa zadowolonych ludzi - wszystko to robi wrażenie - po prostu super 8-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 9 cze 2012, o 11:18

Barthol pisze: dla sąsiadów ze wschodu...
Noż kurdężęż.
Dla porządku przypomnę, że naszymi sąsiadami za wschodnią granicą są aktualnie Białorusini i Ukraińcy. W minimalnym stopniu - także Litwini. Rosjanie - tylko od północy.
I niech tak zostanie, oby jak najdłużej ;-)
burat pisze: Pieniądze i tak wydane i tak. Na rozliczanie złodziejstwa przyjdzie czas a teraz się cieszmy samą imprezą ,i o to usilnie apeluję do wszystkich na forum
Howgh :evilgrin:

A teraz krótkie reminiscencje:
1. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że w świetle analiz najlepszych specjalistów z USA (jeden profesor filologii perskiej, jeden doktor od hodowli winniczków, jeden działacz polonijny z Chicago, z zawodu kierowca śmieciarki) to jest niemożliwe, żeby dobra drużyna w przerwie sama z siebie zmieniła się w złą. Co prawda nie ma na to żadnych dowodów, ale też i nikt nie potrafi zaprzeczyć, że w tunelu wiodącym do szatni jakaś nieznana siła porwała naszych i podstawiła ucharakteryzownych dublerów, którzy spartaczyli (ta nieznana siła, to zapewne GRU, bo jak nie zostały ich ślady, to przecież oczywiste, że to oni je usunęli i zatarli). W tej sytuacji, pora zacząć szykować wniosek o komisję śledczą w tej sprawie.
2. A tak zupełnie serio, ta druga połowa - to wina kosa i moja. W przerwie meczu albowiem podsmazyliśmy sobie ruskie. No i stało się, interes ruskich zatriumfował. Strach myśleć, co by było, gdybyśmy wtedy zrobili rybę po grecku...
3. Już wiem, że Sborna nie będzie mistrzem Europy. Po pierwsze, to przecież nie są Europejczycy ( :evilgrin: ), a po drugie, bardzo rzadko drużyna zaczynająca turniej z takim przytupem coś w nim później uzyskuje. Pamiętam jakieś MŚ, kiedy Rosjanie (czy jeszcze ZSRR?) zaczeli od 6-0 bodajże z Węgrami... a potem była klapa. Mistrzowie z reguły zaczynają kiepsko, albo tak sobie. Czyli - dobrze jest, wiara :thumb:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 9 cze 2012, o 11:23

WiS pisze: A teraz krótkie reminiscencje:
1. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że w świetle analiz najlepszych specjalistów z USA (jeden profesor filologii perskiej, jeden doktor od hodowli winniczków, jeden działacz polonijny z Chicago, z zawodu kierowca śmieciarki) to jest niemożliwe, żeby dobra drużyna w przerwie sama z siebie zmieniła się w złą. Co prawda nie ma na to żadnych dowodów, ale też i nikt nie potrafi zaprzeczyć, że w tunelu wiodącym do szatni jakaś nieznana siła porwała naszych i podstawiła ucharakteryzownych dublerów, którzy spartaczyli (ta nieznana siła, to zapewne GRU, bo jak nie zostały ich ślady, to przecież oczywiste, że to oni je usunęli i zatarli). W tej sytuacji, pora zacząć szykować wniosek o komisję śledczą w tej sprawie.
koło 50 minuty słychać strzały... :whistle:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 11:26

WRC fan pisze: razem ze znajomymi byliśmy po prostu dumni. Aż się wierzyć nie chciało, że to u NAS,

Dokładnie TO ! Niewytłumaczalne ale warto było poczekać te 23 lata (ostatni raz tak było w 1989, jeno wtedy człowiek był młody i głupi i nie wszystko czuł i rozumiał) na ten moment. Smakowało i to jak :thumb:
Brak podpisu.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 9 cze 2012, o 11:35

Grzesiek_67i WRC fan, gdybyście Wy wczoraj wiedzieli co się działo u nas w Kaliszu przed i po meczu. Przed meczem to ja latałam z przyjaciółmi po mieście i my wszyscy w szalikach w barwach biało czerwonych ,byliśmy dumni i zadowoleni wszyscy. Pod moim blokiem ciągle trąbili bez przerwy,że głowa bolała. Jedni trąbili trąbkami, a inni mieli jeszcze lepszy pomysł i trąbili trąbkami w samochodach. W czasie meczu zdarłam sobie też gardło,a wściekłam się, gdy Szczęsny dostał czerwoną kartkę. Po meczu to latali po dworze i się ciągle darli ,Polska biało- czerwoni'' albo ,ole ole ole ole nie damy się, nie damy się''. Tylko nie wiem po co oni śpiewali nie damy się skoro i tak był remis. W nocy nie spałam, aż do 5 rano, ponieważ siedzieli tu na ławce i w ogóle chodzili i się darli, samochody niszczyli (dobrze,że Żabę schowałam oraz Imprę i Legasia number two). Także co to będzie jak Polska przegra z Rosją? Zapewne makabra :whistle:
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 9 cze 2012, o 12:02

Wczoraj przed meczem trasa "Ł" pusta , można było slalomem jechać. Normalnie jak za czasów serialu Izaura czy jakoś tak :giggle: puste ulice.Pozdrawiam kibiców z którymi miło się wczoraj oglądało,gady jedne jeszcze pewnie śpicie a ja zasuwam :thumb:
Była moc wczoraj :!: :!: :!: :!:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

barton
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 12:52

WiS pisze:
Barthol pisze: dla sąsiadów ze wschodu...

Noż kurdężęż.
Dla porządku przypomnę, że naszymi sąsiadami za wschodnią granicą są aktualnie Białorusini i Ukraińcy. W minimalnym stopniu - także Litwini. Rosjanie - tylko od północy.
I niech tak zostanie, oby jak najdłużej

ajajajaajajajajajajajajajaj, ale skucha.... :?
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 13:03

Barthol, umówmy się, że po prostu zapomniałeś słowa "dalsi" przed słowem "sąsiedzi" ;-) U nas to drobiazg, ale warto wiedziec, że na wschód od nas niektórzy reagują na taki skrót myslowy mniej-więcej tak jak my na "polskie obozy". Bo dla nich to sygnał, że ich państwa uważa się za "sezonowe", a Rosję za realnego hegemona tego obszaru.
Przewrażliwienie?
Być może... :cofee: A może nie...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 9 cze 2012, o 14:43

BBC się coś na nas uwzięło, kilku baranów (tfu, prawdziwych kibiców) naśladowało małpy i już mają wodę na młyn http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 15:07

Konto usunięte, sądzę ,że teraz będą robić i widzieć wszystko żeby potwierdzić ich teorię :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 cze 2012, o 16:22

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 9 cze 2012, o 21:17

Witam.
burat pisze:.Czy przez chwilę nie możemy się cieszyć z tego co mamy :?: :?: :!: :!:
Możemy.
Chciałbym,żeby nie tylko przez chwilę,ale zawsze znajdzie się malkontent,który będzie próbował skierować dyskusję na "właściwe tory".
Wczoraj przeżyłem fajne chwile.Otwarcie mnie urzekło.Krótkie,treściwe,dynamiczne bez nadęcia,drętwych mów.
Podobała mi się też atmosfera na stadionie i poza nim.Ludzie ogólnie jakby bardziej mili.A może by tak zostało?
Po meczu pozostał pewien niedosyt,ale zostajemy w grze i wszystko zależy od naszych piłkarzy.
Pzdr.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 9 cze 2012, o 22:50

burat pisze:.Czy przez chwilę nie możemy się cieszyć z tego co mamy :?: :?: :!: :!:
Możemy. Cieszę się że nigdy nie zagramy meczu w tempie Portugalia - Niemcy. Bo stracilibysmy 11 zawodników z diagnozą zawał serca. :-P

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 cze 2012, o 10:41

Fido :thumb:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 cze 2012, o 11:39

Ojtam, w tej grze nie chodzi o to, żeby się najbardziej nabiegać - tylko o to, żeby nieco cześciej niż przeciwnicy pakować skórzaną kulę do takiej ramki z siatką.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 cze 2012, o 11:45

WiS pisze:Ojtam, w tej grze nie chodzi o to, żeby się najbardziej nabiegać - tylko o to, żeby nieco cześciej niż przeciwnicy pakować skórzaną kulę do takiej ramki z siatką.
oraz
nie dać sie połamać
dobrze sie uczesać
siłka i muskuł musi być
jakaś fajna dama na wieczory
kontrakcik reklamowy z firmami kosmetycznymi, sportowymi i jakaś motoryzacja
a potem tylko jakiś
sex z facetem pod prysznicem :giggle: jak to opisał jeden z naszych byłych kadrowiczów :razz:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 cze 2012, o 11:47

Konto usunięte, fakt, nie jestem na bieżąco - jako kibic zatrzymałem się na latach 80. :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 cze 2012, o 11:57

WiS pisze:Konto usunięte, fakt, nie jestem na bieżąco - jako kibic zatrzymałem się na latach 80. :giggle:
wtedy było ludzko
wóda, zagrycha i na boisko :thumb:

ODPOWIEDZ