Aviva, w mordę...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Aviva, w mordę...

Post 4 wrz 2012, o 17:58

Chloru pisze:mroczek, fajnie to brzmi jak ktoś loguje się na forum, żeby napisać "Dzień dobry" a potem polecić porównywarkę polis :evilgrin:
:lol:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 4 wrz 2012, o 18:10

mroczek, mam głęboko twoją porównywarkę spamerze :-p
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 10 wrz 2012, o 17:29

większość z nas ma juz trochę doświadczenia na rynku pracy - także takiej pracy uniknie.
Artykuł jednak stanowi o większym problemie
polecam lekturę tego artykułu - szczególnie remiemu i małemu :whistle: :cofee:
Obecne warunki pracy w call center kłócą się z art. 3 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, który mówi wprost, iż nikt nie może być poddany nieludzkiemu lub poniżającemu traktowaniu.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,127462,12451320,Si ... z25zFJh4L1
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 28 paź 2012, o 13:56

Tak wracając jeszcze do kwestii telemarketerów ;-)

http://www.wprost.pl/ar/354343/Pozwal-t ... wany-czas/

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 28 paź 2012, o 17:22

mi ręce dziś opadły jak po raz trzeci po przesłaniu skanu dowodu rejestracyjnego przysłano i karteczkę z potwierdzeniem ubezpieczenia z błędem ,wcześniej literki mylili teraz ku...a numerek im się zmienił jeden :wall: :wall: :wall: :wall:

nie , to nie Aviva ;-) :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 29 paź 2012, o 02:59

busik pisze: polecam lekturę tego artykułu - szczególnie remiemu i małemu
nie chce mi się tego (teraz) czytać, ale czemu niby mnie, ha? ;-)

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 29 paź 2012, o 10:16

busik, to ja podpiszę się pod pytaniem Alana czemu mam poświęcić parę minut na przeczytanie tego artykułu i to jeszcze w tej parszywym pisemku? :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 11:15

3A, mały ja to z dobroci serca :giggle:
lubicie się znęcać nad tymi ludźmi, a oni tylko swoją pracę wykonują, jak każdy z nas
:cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 11:33

busik pisze: 3A, mały ja to z dobroci serca :giggle:
lubicie się znęcać nad tymi ludźmi, a oni tylko swoją pracę wykonują, jak każdy z nas
:cofee:
busik,
nie znęcam się nad nimi tylko nad ich niekompetencją i głupotą. Z racji tego, że muszę z nimi pracować bardzo szanuję ich pracę, bo jest to naprawdę ciężki kawałek chleba za pieniądze, które większość z nas wydaje na zbytki.
Znam wiele osób tam pracujących - rzetelnych, profesjonalnych, nie przekraczających pewnych umownych granic. Ale jest też masa cwaniaczków, chamskich hien bez zasad i jakiegokolwiek warsztatu i przygotowania, wprowadzających ludzi w błąd tylko i wyłącznie ze względu na swój osobisty interes.
Sprawa WiS'a zainteresowała mnie o tyle, że chodziło o moją firmę, która akurat w tym wypadku nie zadziałała do końca profesjonalnie. Stąd może wtedy kilka moich cierpkich słów na ten temat. Poza tym nic do niech nie mam

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 12:09

Andrzeju,
ja to wiem, Ty to wiesz, wielu z nas siedzi w sprzedazy, gdzie sprzedaje się to za co nam płacą - i tyle
a że pozostaje jeszcze czynnik ludzki - taki lajf
nie ma cfaniaka nad telemerketera - to znany fakt :-)
a artykuł wkleiłem, bo mi do tego wątku pasował i tak se z Wami skojarzyłem :-p

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 29 paź 2012, o 13:04

busik pisze:Andrzeju
:o

:?: :?: :?:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 paź 2012, o 13:05

damaz pisze:

Nie wywołuj Fux'a z lasu ;-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 13:14

damaz pisze:

a nie wiedziałeś że Rafał lubi jak go Andrzejem nazywają? :giggle: :giggle: :giggle:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 13:16

nooo nie.
aż tak blisko z nim nie jestem.

:razz:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 29 paź 2012, o 13:44

damaz pisze: :o

damaz pisze: nooo nie.
aż tak blisko z nim nie jestem.

:razz:
No tak to jest jak się nie chodzi z kolegami na piwo :giggle: "Andzreju" to najbardziej popularne imię na spotkaniach :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 14:00

damaz - cóż za amatorka :mrgreen:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 14:13

:oops: :oops: :oops:

idę się nakryć kołderką

:mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 paź 2012, o 14:24

mały 5150 pisze: busik,
nie znęcam się nad nimi tylko nad ich niekompetencją i głupotą. Z racji tego, że muszę z nimi pracować bardzo szanuję ich pracę, bo jest to naprawdę ciężki kawałek chleba za pieniądze, które większość z nas wydaje na zbytki.
Znam wiele osób tam pracujących - rzetelnych, profesjonalnych, nie przekraczających pewnych umownych granic. Ale jest też masa cwaniaczków, chamskich hien bez zasad i jakiegokolwiek warsztatu i przygotowania, wprowadzających ludzi w błąd tylko i wyłącznie ze względu na swój osobisty interes.
+1

nigdy nie napisałem, że lubię. Podobnie jak tego, że każdy dostaje.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 14:20

Drogie Bravo, Drogi Pudelku,
nadejszła wiekopomna chwiła, kiedy mojej kanapie stuknęło 10 lat, a co za tym idzie ubezpieczalnie stały się wybredne i nie wszystkie sobie życzą moją kanapę umieścić w swoim portfelu (nie chcą mi dać AC)
Zapytuję szanowną lożę szyderców, czy mają jakąś opinię o Linku 4tym - bo mię dzisiaj zaskoczyli swoją ofertą - rata kilkaset złociszy tańsza niż wymieniona w wątku Aviva, a poza tym kwota AC w Avivie to śmieszne 14 tysi, a dla Linka moje auto jest warte 25 tysi.
Czy Linkownia to firma warta zachodu, czy tez w przypadku szkody robią tak pod górę, że bliżej im do PZU niż do cywilizacji?

Panie Premierze - jak żyć?

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 10 gru 2012, o 14:48

Miałem z 2 razy ubezpieczenie (pakiet OC +AC) w linku, ale korzystałem tylko z ubezpieczenia szyb. Z tego co pamiętam OWU były w miarę akceptowalne. Od kilku lat korzystam z AXA - dla mnie wychodziło taniej niż cała reszta i warunki są akceptowalne (tzn. akceptuję pewne ułomności ich oferty, bo cena to rekompensuje, a ja mam tego swiadomośc). W AXA 2 razy likwidowałem jakieś obcieki parkingowe i choć wycena/wypłata dupy nie urywała, to poza ASO spokojnie doprowadziłem auta do stanu ok.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 14:53

busik pisze: a poza tym kwota AC w Avivie to śmieszne 14 tysi, a dla Linka moje auto jest warte 25 tysi.
wydaje mnie się, że się nie ma co jarać. Liczy się na ile wycenią Twoje auto w momencie gdy to oni będą musieli wypłacić. Wycena przy zawarciu odpowiada głównie za wysokość składki.
;-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 15:26

AAA, to wiem, ale juz mi to gdzies potwierdzono, że w takim wypadku Aviva rozpoczyna ze mną "negocjacje" w dół od 14 tysi, a Link od 24 - więc jest różnica
lukass AXA nie chce mi dać AC niestety

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 10 gru 2012, o 15:36

busik, a nie możesz po prostu kontynuować swojego AC tam gdzie miałeś? Ja tak robię od 2 lat i jest OK. Kwota ubezpieczenia w pierwszym roku z faktury, w drugim 13 kPLN.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 15:38

busik pisze: "negocjacje" w dół od 14 tysi, a Link od 24 - więc jest różnica
negocjacje rozpoczynane są od wartości w dniu szkody, a nie wpisanej w polisie. Nie mówię, że z 24k zrobi się nagle 5k, ale sam wiesz jak jest ;-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 gru 2012, o 15:39

Chloru pisze:busik, a nie możesz po prostu kontynuować swojego AC tam gdzie miałeś? Ja tak robię od 2 lat i jest OK. Kwota ubezpieczenia w pierwszym roku z faktury, w drugim 13 kPLN.
busik pisze: nadejszła wiekopomna chwiła, kiedy mojej kanapie stuknęło 10 lat, a co za tym idzie ubezpieczalnie stały się wybredne i nie wszystkie sobie życzą moją kanapę umieścić w swoim portfelu (nie chcą mi dać AC)
teraz zauważyłeś :? :giggle: Allianz Direct nie chce mi już dać AC - więc szukam gdzie indziej

ODPOWIEDZ