pytania z cyklu "dziwne"

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: pytania z cyklu "dziwne"

Post 23 lip 2013, o 11:32

Godlik pisze:picasa?
Za dużo chce wiedzieć...

koziolek
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester XT 2.5
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 9 razy

Post 23 lip 2013, o 11:43

Używam od kilku lat photobucket.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 23 lip 2013, o 17:56

flickr
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 23 lip 2013, o 18:57

najpierw wszyscy zgłaszają posty ze spamem i odnośnikami do różnych stron, a tera jeden przez drugiego reklamują portale (na szczęście bez linków - bo bym Was wszystkich zgłosił :-p ) a na koniec rrosiu coś o pokazywaniu palca wszystkim
forum trzeba zamknąć :razz:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 28 lip 2013, o 14:11

ktoś był albo zaraz będzie w Turcji może? interesuje mnie czy sytuacja w Stambule się uspokoiła i można spokojnie tam jechać czy nadal możliwe jakieś rozruchy są?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubione posty: 2 razy

Post 28 lip 2013, o 14:48

inquiz, od jakichś dwóch tygodni spokojniej, natomiast rzecz jasna nie ma gwarancji, że za chwilę znów coś się nie zacznie dziać.
Ale ja bym z tego powodu nie rezygnowal z planowanego wyjazdu, co najwyżej warto pamiętać o podstawowych zasadach ostrożności: jeśli zacznie się zadyma, to nie iść kibicować, na miejscu ew. pytać się policjantów o "bezpieczne" szlaki, mieć pod ręką telefon do konsulatu, etc.
Dotychczasowe zamieszki miały głównie charakter "punktowy", to znaczy nie rozlewały się na turystyczne dzielnice.
A, warto tuż przed wyjazdem sprawdzić co na to MSZ - oni prowadzą bieżący serwis, oparty na aktualnych danych od samych Turkow i pewnie trochę z naszego wywiadu.
Uwaga, mówię o Stambule - bo z Kurdystanem i pograniczem syryjskim jest nieco inna historia, gdyby miało Cię ponieść w teren ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lip 2013, o 15:48

WiS, dzięki, sam Stambuł mnie interesuje dalej się nie zamierzam zapuszczać. pewno ostateczną decyzję podejmiemy jak się skończą bułgarskie dziewice.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lip 2013, o 19:43

inquiz, Piter vel Przystanek był tam ostatnio na wakacjach - ale chyba w Stambule nie był

a ja mam takie pytanie z cyklu dziwne:
Czym czyścić/konserwować skórę, żeby się do niej nie przyklejać i nie zostawiać drobinek spodni i koszulki w aucie? Wiem wiem, kup se auto z fotelami z wentylowaną skórą... ale do tego czasu nie chce mi się co parę dni czyścić foteli z jeansu i bawełny
zna ktoś jakiś "myk"?
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 28 lip 2013, o 19:48

busik pisze: nie zostawiać drobinek spodni i koszulki w aucie? Wiem wiem, kup se auto z fotelami z wentylowaną skórą

Może wystarczy kupić lepsze spodnie i koszulki ? :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lip 2013, o 19:50

busik, załóż sobie pokrowiec w tygryska ;-)
Živela Jugoslavija!

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 28 lip 2013, o 19:53

inquiz, z ocelota !
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 28 lip 2013, o 19:54

leon pisze:
busik pisze: nie zostawiać drobinek spodni i koszulki w aucie? Wiem wiem, kup se auto z fotelami z wentylowaną skórą

Może wystarczy kupić lepsze spodnie i koszulki ? :whistle:
Waść, żeś w sposób bezpardonowy odkrył poznańską naturę kolegi :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lip 2013, o 19:56

o żesz Wy... zawsze można liczyć na uśmiech przed kompem czytając forum :thumb:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 01:06

busik pisze: Czym czyścić/konserwować skórę, żeby się do niej nie przyklejać i nie zostawiać drobinek spodni i koszulki w aucie?
Ja się nie przyklejam i nic nie zostawiam - może dlatego, że nie czyszczę i nie konserwuję siedzeń? Spróbuj mojej metody :giggle:
Acz możliwe, że "mój" bauer, znaczy się poprzedni właściciel yetiego, zakonserwował tak porządnie na wieki wieków, że póki co jeść nie woła? Trzaby Pitera spytać, może gdzieś jeszcze ma telefon do gościa :whistle:

barton
6 gwiazdek
Polubił: 0

Post 29 lip 2013, o 01:16

busik, zawsze możesz zacząć węszyć np. na takim forum: http://forum.kosmetykaaut.pl/index.php? ... =index.php :mrgreen:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 29 lip 2013, o 09:56

busik pisze: zna ktoś jakiś "myk"
Uprać ciuszki :idea: :mrgreen:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 11:38

WiS pisze: Ja się nie przyklejam i nic nie zostawiam - może dlatego, że nie czyszczę i nie konserwuję siedzeń? Spróbuj mojej metody :giggle:
czuję że tu może być ten "myk" - bo zacząłem się przyklejać od czasu wykonania regeneracji foteli rok temu - więc pewnie środki użyte do naprawy foteli tak "dupowato" reagują na wysokie temp - chyba będę się musiał udać do gościa który to robił, żeby się wytłumaczył :x

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza
Polubione posty: 0

Post 29 lip 2013, o 11:39

Jeśli pokrowiec z niedzwiedzia nie da rady to najpierw czyści się preparatem TuffStuff i wilgotną ściereczką (do kupienia w każdym markecie i na większości stacji) a potem konserwacja krem kiwi (czarna plastikowy słoiczek). Posiadałam kiedyś w aucie białą skórę i działało więc na autoBusikową też powinno :)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 29 lip 2013, o 12:02

Moniqa pisze: Jeśli pokrowiec z niedzwiedzia nie da rady to najpierw czyści się preparatem TuffStuff i wilgotną ściereczką (do kupienia w każdym markecie i na większości stacji) a potem konserwacja krem kiwi (czarna plastikowy słoiczek). Posiadałam kiedyś w aucie białą skórę i działało więc na autoBusikową też powinno :)
Monia :idea: , to nie za skomplikowane dla Naszego Busika :idea: :giggle:

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 29 lip 2013, o 12:08

Piter, myślisz że wystraszą go te obcojęzyczne wyrazy czy raczej konieczność wykonania prac ręcznych? :mrgreen:
Zawsze może przekazać instrukcję dalej..np. jakiemuś rowerzyście który w ramach odbywania kary za urwanie lusterka zrobi mu niedzwiedzia..znaczy wyczyści tapicerkę 8-)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 12:15

Pit, żesz Ty :-p
Moni, problem nie jest czyszczenie, bo to jest pikuś, problem jest w takim zakonserwowaniu, żeby się do nich nie kleić - i tu czuję że wina jest farby, którą naprawiali fotele i to muszę wyjaśnić z gościem, który regenerował fotele w zeszłym roku - bo tak być nie może, żebym co kilka dni musiał fotele czyścić - a najlepiej jeszcze może codziennie

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 29 lip 2013, o 12:27

Moniqa pisze: krem kiwi (czarna

busik, tylko nie pomyl z pasta do "pastowania kabanów" :giggle:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 12:47

esilon pisze:

a ja się cały czas zastanawiam - jak czarną pastą do butów pociągnę kremową skórę, to czy to nie pofarbuje :?
:giggle: :giggle: :giggle:

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 29 lip 2013, o 12:50

busik pisze:
esilon pisze:

a ja się cały czas zastanawiam - jak czarną pastą do butów pociągnę kremową skórę, to czy to nie pofarbuje :?
:giggle: :giggle: :giggle:
pofarbuje..ale spodnie..sam pisałeś że problemem jest że to spodnie farbują fotele, nie wspominałeś że nie może być odwrotnie :roll: jak tu takiemu dogodzić :whistle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 13:41

Busik, koleżanka Moniqa po prostu usiłuje Cię sprowokować do jeżdżenia na golasa :giggle:

ODPOWIEDZ