Coś niedobrego
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Re: Coś niedobrego
Witek, zadałem normalne pytanie, żeby zbadać doświadczenie interlokutora w płaceniu podatków. Przedstawisz nam swoje doświadczenia w tej materii ? Możesz podeprzeć się złożonym niedawno zeznaniem podatkowym.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Konto usunięte, dziś diabelski wieczór bo prałat Jankowski zmarl .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Chloru pisze: Witek, zadałem normalne pytanie, żeby zbadać doświadczenie interlokutora w płaceniu podatków. Przedstawisz nam swoje doświadczenia w tej materii ? Możesz podeprzeć się złożonym niedawno zeznaniem podatkowym.
To jakiś kasting na prezydenta, że mam ujawniać swoje zeznanie podatkowe?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Wituś, znowu nadinterpretujesz. Po prostu powiedz ile to lat już płacisz podatki od swoich dochodów.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Eeeeeee, ale o czym tu się pisze?
Bo ja nie widzę związku między płaceniem (lub nie) tych haraczy, a możliwością (lub nie) wypowiadania się o nich....
No dobra, prosty osioł jestem. Nie muszę rozumieć.

Bo ja nie widzę związku między płaceniem (lub nie) tych haraczy, a możliwością (lub nie) wypowiadania się o nich....
No dobra, prosty osioł jestem. Nie muszę rozumieć.
- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, jakby Ci to wyjaśnić ... kręca się tu osobniki, które jeszcze na lizaka w życiu nie zarobiły bo od ćwierćwiecza smaruje sie im dupę miodem. Uważam, że powinny w związku z powyższym lekko przyhamować w dzieleniu się z innymi mądrościami na temat ot choćby zarabiania i wydawania pieniędzy, czy to na podatki czy na auta.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak. W sumie tak.
Czyli poza Grześkiem67 trzeba zabronić komukolwiek dzielenia się "mądrościami" w wątku o rozbitym samolocie, poza WiSem w wątkach politycznych, a już w ogóle bana na technicznym powinni mieć wszyscy, którzy minimum nie zrobili samodzielnie kapitalki w jakimś silniku. Super.....

Czyli poza Grześkiem67 trzeba zabronić komukolwiek dzielenia się "mądrościami" w wątku o rozbitym samolocie, poza WiSem w wątkach politycznych, a już w ogóle bana na technicznym powinni mieć wszyscy, którzy minimum nie zrobili samodzielnie kapitalki w jakimś silniku. Super.....
- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, nadinterpretujesz w drugą stronę. Spytałem po prostu Witka o jego doświadczenia w tej materii. Mógl odpowiedzieć, że są czysto teoretyczne bo czytał tu i tu. Księżniczka jednak postanowiła jebnąć focha i zacząć pajacować. Na takim technicznym albo w wątku o fruwaniu mało kto pajacuje. Jeżeli nie ma doświadczeń praktycznych to stara się podać źródło swoich rewelacji, nie używa mentorskiego tonu oraz wykazuje choćby śladowe ilości pokory w stosunku do osób bardziej doświadczonych. Kropka.
- Witek
- 6 gwiazdek
jarmaj, ja Ciebie nie chcę martwić, ale powinieneś czym prędzej wykasować wszystkie swoje posty o lpg w samochodach, a trochę ich jest.
Chloru, nie pisałem o podatkach czegoś na tyle ważnego, ani odkrywczego, aby musieć podawać źródła. Było to baaaardzo ogólne. A tyś się od razu na mnie rzucił, z czego sobie zacząłem żartować, co nazwane zostało przez Ciebie fochem. Rozumiem, że jeśli powiesz kiedyś, że jest ładny dzień to przedstawisz swój dyplom z meteorologii? Fajnie.
Mówienie o podatkach, że są złe jest przejawem mentorskiego tonu?
Czy Ty aby nie pracujesz w jakimś urzędzie?
To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii.
Chloru, nie pisałem o podatkach czegoś na tyle ważnego, ani odkrywczego, aby musieć podawać źródła. Było to baaaardzo ogólne. A tyś się od razu na mnie rzucił, z czego sobie zacząłem żartować, co nazwane zostało przez Ciebie fochem. Rozumiem, że jeśli powiesz kiedyś, że jest ładny dzień to przedstawisz swój dyplom z meteorologii? Fajnie.
Mówienie o podatkach, że są złe jest przejawem mentorskiego tonu?
Chloru pisze: wykazuje choćby śladowe ilości pokory w stosunku do osób bardziej doświadczonych
To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Nie chce mi się tego ciągnąć.Chloru pisze:Jeżeli nie ma doświadczeń praktycznych to stara się podać źródło swoich rewelacji, nie używa mentorskiego tonu oraz wykazuje choćby śladowe ilości pokory w stosunku do osób bardziej doświadczonych. Kropka.
Sorry, ale moim zdaniem nie masz tu ani krzty racji i siadłeś na Witka zupełnie bezpodstawnie.
Ale ja osioł....
- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj, Twoim zdaniem dodaj. Wiem z różnych źródeł, że wsiadłem całkiem słusznie.
Postaram się nie brać przykładu z Ciebie i nie pajacować.
To trzeba było od razu napisać, że nie masz co robić i pieprzysz bez sensu na forum.
A nie wystarczy Ci np. umowa kredytowa i parę PITów ? Dla Ciebie to na chwilę obecną taka sama abstrakcja jak dyplom z ekonomii.
Kończę bo widzę, że próbujesz ściągnąć mnie do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.
Witek pisze: Rozumiem, że jeśli powiesz kiedyś, że jest ładny dzień to przedstawisz swój dyplom z meteorologii?
Postaram się nie brać przykładu z Ciebie i nie pajacować.
Witek pisze: Chloru, nie pisałem o podatkach czegoś na tyle ważnego, ani odkrywczego, aby musieć podawać źródła. Było to baaaardzo ogólne.
To trzeba było od razu napisać, że nie masz co robić i pieprzysz bez sensu na forum.
Witek pisze: To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii.![]()
A nie wystarczy Ci np. umowa kredytowa i parę PITów ? Dla Ciebie to na chwilę obecną taka sama abstrakcja jak dyplom z ekonomii.
Kończę bo widzę, że próbujesz ściągnąć mnie do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.
- Witek
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Wiem z różnych źródeł, że wsiadłem całkiem słusznie.
Ja natomiast wiem z różnych źródeł, że kompletnie nie słusznie. I mój argument jest mocniejszy, bo tyczy mnie, a ja znam siebie lepiej niż jakiekolwiek "różne źródła".
Chloru pisze: Kończę bo widzę, że próbujesz ściągnąć mnie do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.
Fajnie to wygląda w zestawieniu z argumentem na poziomie sześciolatka.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
O jak tu fajnie
A wszystkiemu winni celnicy złodzieje 
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Witek, materialnie i nie tylko masz urwane od rzeczywistości. Na poziomie sześciolatka jest pisanie nie z przymiotnikami.
P.S. Kłamałem.
P.S. Kłamałem.
no własnie wszedłem po drodze do łóżka, a tu taka żywa dyskusja... 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
To nie jest podatek od wzbogacania się.Witek pisze:... Tak samo jest fajny podatek za samochód, bo wymiana gotówki na auto to jest wzbogacanie się. A ja się pytam od kiedy? Auto traci na wartości szybciej niż gotówka, więc to jest ubiednianie się, no ale od obywatela trzeba ukraść każdy grosz.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Witek
- 6 gwiazdek
Chloru pisze: Na poziomie sześciolatka jest pisanie nie z przymiotnikami.
Kolejny świetny argument. Rzeczywiście tyczy tematu dyskusji.
Chloru pisze: Witek, materialnie i nie tylko masz urwane od rzeczywistości.
A Ty masz urwane od dwóch rzeczywistości. Wygrałem, jesteś gorszy.
Nie przypominam sobie abyś był moim wieloletnim znajomym, co MOŻE dałoby Ci podstawy do ferowania takich wyroków, ale panu omnibusowi pewnie wystarczy, że jest z Warszawy, przecież tam się wie wszystko najlepiej!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Normalnie. Przychodzisz do domu, zamykasz okna, włączasz klimę i odpalasz zimne piwkoKonto usunięte pisze: Kolejny dzień upału . Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?
Ja gdzieś mam jeden.Witek pisze: To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii.
albo:Godlik pisze: Normalnie. Przychodzisz do domu, zamykasz okna, włączasz klimę i odpalasz zimne piwko
wychodząc z domu programujesz klimę na 2 godziny przed powrotem
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie upierałbym się, że akurat piwoGodlik pisze: Konto usunięte napisał(a):Kolejny dzień upału . Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?
Normalnie. Przychodzisz do domu, zamykasz okna, włączasz klimę i odpalasz zimne piwko
![]()
PIT, CIT, VAT? Z drugiej strony jak sobie wyobrażasz utrzymanie aparatu państwowego bez podatków (pominę tu oczywiście oczywistą pazerność państwa w wielu apsektach polityki fiskalnej).Witek pisze: "Dawać kasę, bo my jesteśmy rząd.
Prowadzenie budżetu domowego (szczególnie gdy trzeba wkładać, by wyjmować) może pomóc w zrozumieniu pewnych mechanizmów. Chociaż ostatnimi czasy mam wrażenie, że jakoś nie przekłada się to na wiedzę ludu w kwestiach ,,daj kasę, daj''.Konto usunięte pisze: Choć z drugiej strony nie zaszkodziłoby, żeby ktoś, kto wypowiada się o podatkach czasami je płacił![]()
r.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, o 11:52 przez ky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Konto usunięte pisze:Kolejny dzień upału. Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?
pewnie zajebiaszczo
Witek, no to co kupiliście ?