Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 257 razy
Polubione posty: 533 razy

Re: Coś niedobrego

Post 12 lip 2010, o 23:17

Witek, zadałem normalne pytanie, żeby zbadać doświadczenie interlokutora w płaceniu podatków. Przedstawisz nam swoje doświadczenia w tej materii ? Możesz podeprzeć się złożonym niedawno zeznaniem podatkowym.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 12 lip 2010, o 23:20

Konto usunięte, dziś diabelski wieczór bo prałat Jankowski zmarl .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 12 lip 2010, o 23:45

Chloru pisze: Witek, zadałem normalne pytanie, żeby zbadać doświadczenie interlokutora w płaceniu podatków. Przedstawisz nam swoje doświadczenia w tej materii ? Możesz podeprzeć się złożonym niedawno zeznaniem podatkowym.

To jakiś kasting na prezydenta, że mam ujawniać swoje zeznanie podatkowe? :?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 12 lip 2010, o 23:49

Wituś, znowu nadinterpretujesz. Po prostu powiedz ile to lat już płacisz podatki od swoich dochodów.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 86 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 12 lip 2010, o 23:52

Eeeeeee, ale o czym tu się pisze? :roll:

Bo ja nie widzę związku między płaceniem (lub nie) tych haraczy, a możliwością (lub nie) wypowiadania się o nich....

No dobra, prosty osioł jestem. Nie muszę rozumieć.

:->

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lip 2010, o 23:59

jarmaj, jakby Ci to wyjaśnić ... kręca się tu osobniki, które jeszcze na lizaka w życiu nie zarobiły bo od ćwierćwiecza smaruje sie im dupę miodem. Uważam, że powinny w związku z powyższym lekko przyhamować w dzieleniu się z innymi mądrościami na temat ot choćby zarabiania i wydawania pieniędzy, czy to na podatki czy na auta.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:04

Tak. W sumie tak.

Czyli poza Grześkiem67 trzeba zabronić komukolwiek dzielenia się "mądrościami" w wątku o rozbitym samolocie, poza WiSem w wątkach politycznych, a już w ogóle bana na technicznym powinni mieć wszyscy, którzy minimum nie zrobili samodzielnie kapitalki w jakimś silniku. Super.....

:-/

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:08

jarmaj, nadinterpretujesz w drugą stronę. Spytałem po prostu Witka o jego doświadczenia w tej materii. Mógl odpowiedzieć, że są czysto teoretyczne bo czytał tu i tu. Księżniczka jednak postanowiła jebnąć focha i zacząć pajacować. Na takim technicznym albo w wątku o fruwaniu mało kto pajacuje. Jeżeli nie ma doświadczeń praktycznych to stara się podać źródło swoich rewelacji, nie używa mentorskiego tonu oraz wykazuje choćby śladowe ilości pokory w stosunku do osób bardziej doświadczonych. Kropka.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:18

jarmaj, ja Ciebie nie chcę martwić, ale powinieneś czym prędzej wykasować wszystkie swoje posty o lpg w samochodach, a trochę ich jest. :giggle:

Chloru, nie pisałem o podatkach czegoś na tyle ważnego, ani odkrywczego, aby musieć podawać źródła. Było to baaaardzo ogólne. A tyś się od razu na mnie rzucił, z czego sobie zacząłem żartować, co nazwane zostało przez Ciebie fochem. Rozumiem, że jeśli powiesz kiedyś, że jest ładny dzień to przedstawisz swój dyplom z meteorologii? Fajnie. :thumb:
Mówienie o podatkach, że są złe jest przejawem mentorskiego tonu? :? Czy Ty aby nie pracujesz w jakimś urzędzie? :?
Chloru pisze: wykazuje choćby śladowe ilości pokory w stosunku do osób bardziej doświadczonych

To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii. :cofee:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:20

Chloru pisze:Jeżeli nie ma doświadczeń praktycznych to stara się podać źródło swoich rewelacji, nie używa mentorskiego tonu oraz wykazuje choćby śladowe ilości pokory w stosunku do osób bardziej doświadczonych. Kropka.
Nie chce mi się tego ciągnąć.

Sorry, ale moim zdaniem nie masz tu ani krzty racji i siadłeś na Witka zupełnie bezpodstawnie.

Ale ja osioł.... ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:30

jarmaj, Twoim zdaniem dodaj. Wiem z różnych źródeł, że wsiadłem całkiem słusznie.
Witek pisze: Rozumiem, że jeśli powiesz kiedyś, że jest ładny dzień to przedstawisz swój dyplom z meteorologii?

Postaram się nie brać przykładu z Ciebie i nie pajacować.
Witek pisze: Chloru, nie pisałem o podatkach czegoś na tyle ważnego, ani odkrywczego, aby musieć podawać źródła. Było to baaaardzo ogólne.

To trzeba było od razu napisać, że nie masz co robić i pieprzysz bez sensu na forum.
Witek pisze: To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii. :cofee:

A nie wystarczy Ci np. umowa kredytowa i parę PITów ? Dla Ciebie to na chwilę obecną taka sama abstrakcja jak dyplom z ekonomii.

Kończę bo widzę, że próbujesz ściągnąć mnie do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:34

Chloru pisze: Wiem z różnych źródeł, że wsiadłem całkiem słusznie.

Ja natomiast wiem z różnych źródeł, że kompletnie nie słusznie. I mój argument jest mocniejszy, bo tyczy mnie, a ja znam siebie lepiej niż jakiekolwiek "różne źródła". :-p
Chloru pisze: Kończę bo widzę, że próbujesz ściągnąć mnie do swojego poziomu i pokonać doświadczeniem.

Fajnie to wygląda w zestawieniu z argumentem na poziomie sześciolatka. :thumb:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 131 razy
Polubione posty: 201 razy

Post 13 lip 2010, o 00:38

O jak tu fajnie :-d A wszystkiemu winni celnicy złodzieje :giggle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 00:40

Witek, materialnie i nie tylko masz urwane od rzeczywistości. Na poziomie sześciolatka jest pisanie nie z przymiotnikami.

P.S. Kłamałem.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 13 lip 2010, o 00:40

no własnie wszedłem po drodze do łóżka, a tu taka żywa dyskusja... :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 289 razy

Post 13 lip 2010, o 00:41

Witek pisze:... Tak samo jest fajny podatek za samochód, bo wymiana gotówki na auto to jest wzbogacanie się. A ja się pytam od kiedy? Auto traci na wartości szybciej niż gotówka, więc to jest ubiednianie się, no ale od obywatela trzeba ukraść każdy grosz.
To nie jest podatek od wzbogacania się.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lip 2010, o 01:00

Chloru pisze: Na poziomie sześciolatka jest pisanie nie z przymiotnikami.

Kolejny świetny argument. Rzeczywiście tyczy tematu dyskusji. :-)
Chloru pisze: Witek, materialnie i nie tylko masz urwane od rzeczywistości.

A Ty masz urwane od dwóch rzeczywistości. Wygrałem, jesteś gorszy. :-p

Nie przypominam sobie abyś był moim wieloletnim znajomym, co MOŻE dałoby Ci podstawy do ferowania takich wyroków, ale panu omnibusowi pewnie wystarczy, że jest z Warszawy, przecież tam się wie wszystko najlepiej!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 lip 2010, o 07:23

Kolejny dzień upału :wall: . Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 13 lip 2010, o 08:26

Konto usunięte pisze: Kolejny dzień upału . Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?
Normalnie. Przychodzisz do domu, zamykasz okna, włączasz klimę i odpalasz zimne piwko

:mrgreen:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 13 lip 2010, o 08:32

Witek pisze: To niech mi Ci bardziej doświadczeni najpierw pokażą dyplomy z ekonomii.
Ja gdzieś mam jeden. :razz:

j33mbo
5 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 13 lip 2010, o 09:03

Godlik pisze: Normalnie. Przychodzisz do domu, zamykasz okna, włączasz klimę i odpalasz zimne piwko
albo:
wychodząc z domu programujesz klimę na 2 godziny przed powrotem :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 313 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 13 lip 2010, o 09:54

Godlik pisze: Konto usunięte napisał(a):Kolejny dzień upału . Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?

Normalnie. Przychodzisz do domu, zamykasz okna, włączasz klimę i odpalasz zimne piwko

:mrgreen:
Nie upierałbym się, że akurat piwo :giggle:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 13 lip 2010, o 09:57

Witek pisze: "Dawać kasę, bo my jesteśmy rząd.
PIT, CIT, VAT? Z drugiej strony jak sobie wyobrażasz utrzymanie aparatu państwowego bez podatków (pominę tu oczywiście oczywistą pazerność państwa w wielu apsektach polityki fiskalnej).
Konto usunięte pisze: Choć z drugiej strony nie zaszkodziłoby, żeby ktoś, kto wypowiada się o podatkach czasami je płacił ;-)
Prowadzenie budżetu domowego (szczególnie gdy trzeba wkładać, by wyjmować) może pomóc w zrozumieniu pewnych mechanizmów. Chociaż ostatnimi czasy mam wrażenie, że jakoś nie przekłada się to na wiedzę ludu w kwestiach ,,daj kasę, daj''.

r.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, o 11:52 przez ky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 13 lip 2010, o 10:16

Konto usunięte pisze:Kolejny dzień upału :wall: . Jak się mieszka w takie dni w dużym mieście?

pewnie zajebiaszczo :mrgreen:

Witek, no to co kupiliście ?

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 13 lip 2010, o 11:05

U mnie w robocie siadła klima.
Zaraz się wszyscy będziemy rozbierać :mrgreen:

ODPOWIEDZ