Fux, czy ty próbowałeś robić rezonans za darmo przez NFZ? To ci powiem, że 3 miechy to i tak chyba dobrze.
Ja z państwowej służby zdrowia, dla zdrowia, korzystam jedynie w tragicznych przpyadkach operacyjnych. Całą resztę za piniędze. I wtedy masz rzeczywiście na cito.
Nawet jak znasz kogoś, gdzieś i wchodzisz niby bez kolejki, to i tak nerwy, że zaraz awantura, że się nie uda, że akurat coś tam i nie będzie wizty... nie warto, lepiej bulnąć.
Barbie, bardzo możliwe, ja jestem zadowolony z enelmedu ze względu na super pakiet, ale bardzo możliwe, że inni mają lepiej - ale powtórzę - zawsze trzeba sobie w takiej frimie znaleźć myślącego, renesansowego internistę, który myśłi holistycznie i od ręki ci przepisuje wszystkie potrzebne badania, a nie że się okazuje po tygodniu, że czegoś ci nie kazali zrobić i znowu tydzień, żeby kółko wizyt się zamknęło...
A jak internista stwierdza: oj, pani Jadziu niedobrze z nereczkami. To zaczynasz się dowiadywać kto w Warszawie czy Gdańsku jest od nerek najlepszy i jedziesz tam, gdzie jest taki szpenio. I płacisz, choć masz pakiet...
W zasadzie, to dobrze przed wizytą się w internecie naczytać o chorobie, dolegliwoci i spisać badania i jak zapisze mniej czy coś to dopytać
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.