Mnie najbardziej przeraża że w tym Fordzie mógł jechać każdy z nas...
Jedziesz sobie niby "bezpieczną" niby "bezkolizyjną" niby "ekspresówką" i nagle bum. Ułamek sekundy i koniec. Tu akurat przeżyli, ale trzeba przyznać że to naprawdę cud

Mnie najbardziej przeraża że w tym Fordzie mógł jechać każdy z nas...
To na pewno też, ale i tak żeby zjechać pod prąd to trzeba być zdrowo niekumatym, ale żeby jeszcze nie zorientować się od razu co jest grane i jechać tak dalej, to trzeba być ostatnim krety...... dobra, o zmarłych źle się nie mówi. Ale taka jest prawda. I nie ma co tu szukać innych usprawiedliwień.WiS pisze:Natomiast ja ciekaw jestem bardzo, czy ktoś się pofatyguje i sprawdzi, ile tablic z reklamami oraz zbędnych znaków drogowych stoi w bezpośrednim sąsiedztwie tego feralnego zjazdu, w który gość się wpakował pod prąd...
I to jest w tym najbardziej przerażającebarbie pisze:Mnie najbardziej przeraża że w tym Fordzie mógł jechać każdy z nas...
Jedziesz sobie niby "bezpieczną" niby "bezkolizyjną" niby "ekspresówką" i nagle bum. Ułamek sekundy i koniec.
Wiem.barbie pisze: czasem nawet pełna gotowość do ucieczki przez całą podróż może nie wystarczyć
a ja ostatnio czytałem, że jakaś babka zginęła w hummerze...FUX pisze: a 2.5 tony żelastwa ze sztywną ramą pod spodem jednak nieco zwiększa szanse przeżycia
Jestem podobnego zdania...
Jeżeli wjechał pod prąd to znaczy, że wjechał zjazdem lub wjazdem, który jest wyprofilowany tak... że gość właściwie musiał zawrócić i to na zebrze. Jeśli w tym momencie nie zauważył że robi coś nie tak, to nie wiem czy cokolwiek poza szlabanem by do niego przemówiło.Piter 35 pisze:A mnie to ciekawi jak można było tak lekko wjechać na drogę dwu pasmową
Gdzie były jakieś oznaczenia i utrudnienia do takiej wpadki
Niekoniecznie.barbie pisze: Jeżeli wjechał pod prąd to znaczy, że wjechał zjazdem lub wjazdem, który jest wyprofilowany tak... że gość właściwie musiał zawrócić i to na zebrze.
Oba busy były białoruskie.Godlik pisze: wypadek pod Białymstokiem, w którym (chyba litewski) bus wyprzedzał na podwójnej i trafił na TIRa. Ten uciekając zjechał na swój lewy pas i trachnął kolejnego, Bogu ducha winnego, busa.
Gwarancji nic Ci nie daje - jak ktoś ma pecha, to i w drewnianym kościele cegła mu na łeb spadnieeMTi pisze: ja ostatnio czytałem, że jakaś babka zginęła w hummerze...
Nie twierdzę, że mamy dobry rząd. Ale jeśli przeczytać dokładnie, to samorządy zadłużają się na potęgę i to jest jedna z przyczyn tego stanu. Nie znam się na finansach, więc trudno mi powiedzieć czy to źle czy dobrze. Ale jeśli chce się zrobić jakies inwestycje i dostać dodatkowo finansowanie z unii, to czasami trzeba się chyba zadłużyć. Niemniej jednak powinien być jakiś mechanizm kontroli.Grzesiek_67 pisze:No kapcie mi spadły :
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... roczy.html
To jest dramatyczna wiadomość, która w sposób ostateczny dyskredytuje ekipę, którą do tej pory broniłem "ręcami i nogyma".
Przepraszam za wyrażenie ale wzburzony jestem okrutnie - JEBNĄĆ się o drugie tyle w wykonaniu planowych wartość albo nie doszacować o drugie tyle planu to jest skandal. To jest....niewyobrażalne. Koniec miłości![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam
Całe życie głupi
Również nie chciałabym bronić nikogo ale... wszyscy chielibyśmy równych dróg, sprawnej policji, czystych chodników i skoszonych trawników, sprawnej sygnalizacji świetlnej i tak dalej i tak dalej. Oczywiście najlepiej żeby działo się to za darmo, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że to realneKonto usunięte pisze:Nie twierdzę, że mamy dobry rząd. Ale jeśli przeczytać dokładnie, to samorządy zadłużają się na potęgę i to jest jedna z przyczyn tego stanu. Nie znam się na finansach, więc trudno mi powiedzieć czy to źle czy dobrze. Ale jeśli chce się zrobić jakies inwestycje i dostać dodatkowo finansowanie z unii, to czasami trzeba się chyba zadłużyć. Niemniej jednak powinien być jakiś mechanizm kontroli.Grzesiek_67 pisze:No kapcie mi spadły :
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... roczy.html
To jest dramatyczna wiadomość, która w sposób ostateczny dyskredytuje ekipę, którą do tej pory broniłem "ręcami i nogyma".
Przepraszam za wyrażenie ale wzburzony jestem okrutnie - JEBNĄĆ się o drugie tyle w wykonaniu planowych wartość albo nie doszacować o drugie tyle planu to jest skandal. To jest....niewyobrażalne. Koniec miłości![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam
Całe życie głupi
Grzesiek_67 pisze: 2) nie panujemy nad dyscypliną budzetową i to w gigantycznej skali (skoro zdarzyło się razy dwa, to dlaczego nie miałoby się zdarzyć razy cztery) ,
Konto usunięte pisze: Mam wrażenie, że rząd nie kontroluje wydatków samorządów, ale mogę się mylić...
no nie do końcaWiS pisze: a 2.5 tony żelastwa ze sztywną ramą pod spodem jednak nieco zwiększa szanse przeżycia, jakby co
Jak tak sobie patrzę na wydatki w naszym BdPN to się nie łudzę ,że ktoś ma nad czymś kontrolę powiem więcej w naszym krajuGrzesiek_67 pisze:
Ktoś nad tymi Izbami też chyba pełni kontrolę, ktoś wybiera/mianuje ich kierownictwo, no ktoś chyba nad tym panuje/zarządza. Ja się tak przynajmniej śmiem łudzić![]()
Ech... Demencja starcza to nie przelewki. Niestety, prowadzic moze i do takich zachowan.jarmaj pisze:
To na pewno też, ale i tak żeby zjechać pod prąd to trzeba być zdrowo niekumatym, ale żeby jeszcze nie zorientować się od razu co jest grane i jechać tak dalej, to trzeba być ostatnim krety...... dobra, o zmarłych źle się nie mówi. Ale taka jest prawda. I nie ma co tu szukać innych usprawiedliwień.