Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Coś niedobrego

Post 30 wrz 2010, o 23:27

Kruszyn pisze: a Ty posiedzisz 48
o to akurat nie podejrzewam, ale samo podjechanie na komendę to o 15 w korkach by była kupa czasu, a później musiałbym wrócić po auto etc.

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 30 wrz 2010, o 23:28

remek, mogłeś, ale imho nie musiałeś. Twój wybór. Ja bym pewnie na twoim miejscu ich zapytał na jakiej podstawie chcą dokonać rewizji osobistej. Do mieszkania też byś ich wpuścił?

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 30 wrz 2010, o 23:29

remek, nie chodzi akurat o Ciebie , mówimy czy można kogoś zatrzymać na komendzie.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

minimus
5 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 23:30

Kruszyn pisze: remek, nie chodzi akurat o Ciebie , mówimy czy można kogoś zatrzymać na komendzie.
i dokonać rewizji osobistej bo "mają teraz taką akcje".

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 23:33

minimus pisze: Do mieszkania też byś ich wpuścił?
no fucking way.

minimus
5 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 23:35

zer ju goo

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 wrz 2010, o 23:52

minimus pisze: zer ju goo
ale łer :mrgreen: jakie to ma znaczenie wobec wieczności :mrgreen:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 2 paź 2010, o 00:39

remek pisze:...
Chociaż fakt, robienie tego na środku al. niepodległości było lekko uwłaczające.
Sikać kazali ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 paź 2010, o 00:49

leon pisze: Sikać kazali ?
przeca napisałem, że testów nie było. Za to już by pare cierpkich wyrazów usłyszeli :mrgreen:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 4 paź 2010, o 18:38

Zgubiłem dziś USB z ważnymi plikami z pracy. Ostatnie parę tygodni praktycznie poszło się czesać. A co ciekawe, jutro przyjeżdżają konsultanci z Niemiec dyskutować o konfiguracji, którą mam na USB.. :-/

Z drugiej strony, firma sama się prosiła o coś takiego. Nie dali mi laptopa, pomimo, że muszę śmigać z danymi z jednej fabryki do drugiej. A na dodatek w tej drugiej jestem na "hot desk'u", czyli nie mam stałego miejsca, ot, akurat gdzie jest wolne PC, tam pracuję. I weź tu człowieku zrób backup :x

Masakra, ale jestem wkur...... :evil:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 4 paź 2010, o 18:42

vicu - tak troche moze poniewczasie - ale moze byloby dla Ciebie jakims rozwiazaniem trzymanie zaszyfrowanych plikow na googlach?
W sensie jakiegos gmail drive albo gmail fs?
Jacek "AMI" Rudowski

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 4 paź 2010, o 18:49

vicu, próbowałeś dropboxa? Super się sprawdza jako dysk "w chmurze", dostępny także przez komórkę, nie wiem tylko, jak u niego z szyfrowaniem, ale chyba jest.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 18:57

AMI, eMTi - na kompach Airbusowskich jako kontraktor nie mamy dostępu do netu, oprócz choleeeeeeeernie okrojonego proxy. A na komputerach/stacjach K+N (to moja firma) jest tylko citrix, co prawda z dostępem do netu, ale za to z poblokowanymi portami USB (w ramach security :lol: ). Także nie mam opcji, żeby korzystać z takich serwisów w pracy. W domu nie mam zamiaru robić czegoś, do czego nie dostałem narzędzi z pracy...

Jedynym wyjściem byłoby chyba trzymanie tego na dysku sieciowym.. ale teraz to już po frytkach. :-/ Robiłem backup parę tygodni temu, na swoim desktopie w pracy, ale tam praktycznie ostatnio nie bywam, bo mam główną robotę w drugiej fabryce. I właśnie o wyniki tej pracy najbardziej chodzi. :evil: Ehh
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 4 paź 2010, o 20:40

vicu, wyrazy współczucia. Wiem dobrze co to znaczy :wall: . Do dziś nie odzyskałem kilku kodów źródłowych, które mi ukradli z laptopem. Mam tylko nadzieję, że żaden klient się nie upomni o upgrade tych straconych kawałków bo będę je trzaskał od nowa

Co na to Twój pracodawca?

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 4 paź 2010, o 20:58

A ja mam w robocie odblokowany ultraszybki net. :-d Testowałem dzisiaj, drugi dzień w fabryce. :-)

vicu, lipa trochę. Ale co Ty zgubiłeś, pendriva czy co ?
Obrazek

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 21:03

Konto usunięte pisze:vicu, wyrazy współczucia. Wiem dobrze co to znaczy :wall: . Do dziś nie odzyskałem kilku kodów źródłowych, które mi ukradli z laptopem. Mam tylko nadzieję, że żaden klient się nie upomni o upgrade tych straconych kawałków bo będę je trzaskał od nowa

Co na to Twój pracodawca?
Dzięki. Szefowa nic jeszcze nie wie, bo jest na urlopie do środy. Będę się z nią widział dopiero w piątek. Zobaczymy, zgaduję, że zadowolona nie będzie. A, o ironio, gdzieś tydzień temu z kimś rozmawiałem, o tym, że mam taką sytuację ze sprzętem i że będzie ostra muka, jak mi się usb zgubi. No i proszzz :wall:

Arti, tak, pendrive'a
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 4 paź 2010, o 21:07

vicu, nie obraź się ale takiego pendriva to bym kopiował codziennie.
Obrazek

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 paź 2010, o 21:18

vicu, co za niefart! Przyjmij wyrazy!
Podejrzewam, że teraz, jak Arti zasugerował, będziesz już regularnie robił kopię zapasową danych ;-)

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 21:22

Arti pisze:vicu, nie obraź się ale takiego pendriva to bym kopiował codziennie.
Obrazić się nie obrażę. :-)
Może się trochę wytłumaczę. Kopiowałem go, i owszem, jak pracowałem w fabryce, gdzie mam swoje biurko i komputer stacjonarny. Ale od paru tygodni 90% swojego czasu spędzam w drugiej fabryce. Gdzie nie mam swojego kompa, a biurka zmieniam praktycznie codziennie (czasami nawet częściej), trafiając w lukę po innych ludziach, czy to nieobecnych, czy pracujących w innych godzinach. Tak się po prostu nie da. :wall:
Obrazek

minimus
5 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 21:28

vicu, może się jeszcze znajdzie? Te małę shity ciągle giną i się znajdują.

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 21:42

minimus pisze:vicu, może się jeszcze znajdzie? Te małę shity ciągle giną i się znajdują.
Jakieś strzępy nadziei są. Dzisiaj poszedł e-mail zbiorowy do ludzi z informacją. Zobaczymy..
Obrazek

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 4 paź 2010, o 23:38

vicu pisze:
minimus pisze:vicu, może się jeszcze znajdzie? Te małę shity ciągle giną i się znajdują.
Jakieś strzępy nadziei są. Dzisiaj poszedł e-mail zbiorowy do ludzi z informacją. Zobaczymy..
może jest na portierni (ktoś się nadział i zostawił u ciecia) albo pogadaj z obsługą sprzątającą...

Btw. pewnie już pobuszowałeś po kieszeniach spodni, koszuli, marynarki albo torbie, że o aucie nie wspomnę ;)

3mam kciuki by się to dobrze zakończyło :)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 23:52

Barthol pisze: może jest na portierni (ktoś się nadział i zostawił u ciecia) albo pogadaj z obsługą sprzątającą...

Dzwoniłem do ochrony w obu fabrykach (bo akurat dzisiaj byłem w jednej i drugiej). Sprawdziłem też sklepiki na terenie.
Barthol pisze: Btw. pewnie już pobuszowałeś po kieszeniach spodni, koszuli, marynarki albo torbie, że o aucie nie wspomnę
Akurat miałem go zawsze przypiętego do identyfikatora na szyi, ale kieszenie itd itp, samochód też sprawdzony. Zapytam jeszcze jutro u sprzątaczy :idea: Dzięki za kciuki :oops:
Obrazek

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 paź 2010, o 10:09

Kolega znalazł dziś rano moje usb przy wejściu! Uff, ale ulga niesamowita!

Sent from my HTC Legend using Tapatalk
Obrazek

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 paź 2010, o 10:12

vicu, no to teraz mogę Ci napisać, że straszna pierdoła z Ciebie. :razz:
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ