Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
FUX, zdaje się, że Adobe Acrobat (nie reader) jest wspierany na japko. Wtedy nie tracisz formatu i możesz sobie coś delikatnie dopisać. Ale to kosztuje, albo z premedytacją narażasz się na łamanie postanowień ACTA 

Dopisać na pdfie umie np. MS One Note powinine być w Macowym Office.
Azrael, mam iWorka; na tym się nie da.
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Azrael pisze: Dopisać na pdfie umie np. MS One Note powinine być w Macowym Office.
Czy jakoś inaczej niż przez wydruk do One Note? Bo akurat mam OneNote i czasem bym chciał coś w pdf-ie poprawić.
Nie po to ktoś go zabezpieczył przed edycją, byś sobie teraz "coś poprawiał". Ty, Ty, Ty.. piracie Ty.

czarne jest piękne...
FUX, zwykły "Podgląd" potrafi dodawać elementy do PDFa, ale nazywanie tego edycją jest nadużyciem, bardziej chodzi o jakieś notatki, zaznaczenia, itd.
Niekoniecznie PDF jest tylko do zabezpieczenia przed edycją. Ja nie mając pełnego Acrobata posługuję się tym co można zdobyć bezproblemowo. A więc konwertery online i offline oraz programy do cięcia i składania. Wycinam sobie taką jedną stronę którą należy poprawić, robię co trzeba z dokumentem a następnie tą jedną stronę ponownie wklejam do reszty. Nie robię tego na codzień więc do takiego zastosowania mi wystarcza. A opcję "drukowania" do PDF pewno na IOS też da się uruchomić.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Tu San Francisco wszystko jest o-ipadowane. Restauracje, sklepy, wszędzie wszystko na iPadach. W samolotach, biurach, prezentacje - tylko iPady.
Czyżby to była przyszłość się pytam?
Ale uwaga, wiele osób podróżuje z doczepianymi klawiaturami a nawet dokładkami wielkości iPada z klawiatura. To się pytam, nie lepiej macAir? A jednak chyba nie...Diabli ich wiedzą. Ciekawe zjawisko.
Czyżby to była przyszłość się pytam?
Ale uwaga, wiele osób podróżuje z doczepianymi klawiaturami a nawet dokładkami wielkości iPada z klawiatura. To się pytam, nie lepiej macAir? A jednak chyba nie...Diabli ich wiedzą. Ciekawe zjawisko.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Raczej moda.Arno pisze: Czyżby to była przyszłość się pytam?
Arno pisze: Ale uwaga, wiele osób podróżuje z doczepianymi klawiaturami a nawet dokładkami wielkości iPada z klawiatura. To się pytam, nie lepiej macAir? A jednak chyba nie...Diabli ich wiedzą. Ciekawe zjawisko.
ipad plus klawiatura = 600$, macair min 1000$
btw: kupie macaira dla zony...
Bergen, nie sądzę, żeby moda, raczej wygoda i to, że się sprawdziło. APlikacji jakieś tony, można prawie wszstko tym obsłużyć.
Gregski, klawiaturę kup, jeśli żóna bardzo dużo pisze, do zwykłego pisania, tak trochę, wystarczy dotyk. Szybko się opanowuje.
Gregski, klawiaturę kup, jeśli żóna bardzo dużo pisze, do zwykłego pisania, tak trochę, wystarczy dotyk. Szybko się opanowuje.
no wlasnie jest opor.. ze niewygodnie w pociagu, ze ipad wypada z klawiatury jak sie trzyma na kolanach, ze, ze, ze....
do tego sporo playerow audio nie dziala na iOS bo flashowe..
rozsądny opór, powiedziałbymgregski pisze:no wlasnie jest opor.. ze niewygodnie w pociagu, ze ipad wypada z klawiatury jak sie trzyma na kolanach, ze, ze, ze....

A co masz przeciwko normalnym sprzetom z windowsami 7?
Jest tyle fajnych, i jeśli to ważne"markowych", ładnych stylistycznie, modeli na rynku.
Pierwszy lepszy z brzegu:
http://www.sony.pl/product/vn-s-series/vpcsb3s9e
- w sam raz do pociągu.
lukaszenko, maki sa nieco latwiejsze w obsludze, raczej nie lapia wirusow, nie wieszaja sie, maja sporo zalet zwlaszcza dla osob, dla których wysmiewana zamknieta architektura to tureckie kazanie. nie kazdy jest specem od it i dla takich wlasnie cymbałów jak ja Mac jest epszy.
Gregski, jest nowa klawiatura razem z przykrywka, ona nie wypada.
tu masz kilka
http://www.macworld.com/article/164210/ ... oards.html
tych widzialem sporo
http://www.zagg.com/accessories/logitec ... board-case
Gregski, jest nowa klawiatura razem z przykrywka, ona nie wypada.
tu masz kilka
http://www.macworld.com/article/164210/ ... oards.html
tych widzialem sporo
http://www.zagg.com/accessories/logitec ... board-case
Лукашэнка pisze: Jest tyle fajnych, i jeśli to ważne"markowych", ładnych stylistycznie, modeli na rynku.
Pierwszy lepszy z brzegu:
http://www.sony.pl/product/vn-s-series/vpcsb3s9e
- w sam raz do pociągu.
sporo grubszy od aira 10", nie wejdzie do kobiecej torby ;) kosztuje tyle sam, brak podswietlanych klawiszy i ma windowsa ktory co chwile ciagnie updaty jak nie systemu to bazy wirusow.
wywyalam krok po kroku z domu siersciuchy i jest mi z tym lepiej. czasy startow, latwosc przesiadki na inny model (migracja ustawien i softu itp), ergonomia, stabilnosc nieporownywalna z winem..
Trzeba bylo pisać, że chodzi Ci o jakąś zabawkę 10". Sprzętów w małych rozmiarach też jest sporo. Tańszych i moim zdaniem lepszych niż MacAir.gregski pisze:sporo grubszy od aira 10", nie wejdzie do kobiecej torby ;) kosztuje tyle sam, brak podswietlanych klawiszy i ma windowsa ktory co chwile ciagnie updaty jak nie systemu to bazy wirusow.
wywyalam krok po kroku z domu siersciuchy i jest mi z tym lepiej. czasy startow, latwosc przesiadki na inny model (migracja ustawien i softu itp), ergonomia, stabilnosc nieporownywalna z winem..
Ale przecież, bogatemu zabraniać nie można.

Więc zadowolenia życzę!

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
gregski pisze: stabilnosc nieporownywalna z winem.
To znaczy, że Mac sie wiesza? Bo moje windowsy się nie wieszają

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
ja nie wiem, co ludzie tak nawracaja od maca innych.. zona miala lenovo netbooka i okazalo sie strasznym gie, bakteria szybko padla, wybudzalo sie ze standby bez powodu w srodku nocy, knocily sie sterowniki..
ja z makiem nie mam zadnych probelmow wiec czemu mam kupowac cos z windoza? by potem w domu czas tracic na administrowanie jej kompem? bez sensu.. oszczedze 100 € tutaj, a za chwile wydam 200 gdzies indziej..
Лукашэнка, powiem inaczej: biednego nie stac na tanie.
chloru, gratuluje.
ja z makiem nie mam zadnych probelmow wiec czemu mam kupowac cos z windoza? by potem w domu czas tracic na administrowanie jej kompem? bez sensu.. oszczedze 100 € tutaj, a za chwile wydam 200 gdzies indziej..
Лукашэнка, powiem inaczej: biednego nie stac na tanie.
chloru, gratuluje.
gregski,
ujednolicenie sprzętu w domu pod określony standard, to brzmi racjonalnie.
Ja z kolei do pracy używam i będę nadal używał - kompa z W7, więc po prostu u mnie ten argument za przesiadką Apple sie nie sprawdzi.
Jeśli chodzi o ekonomię, to niestety nie rozbija się to o jakieś 100 EUR.
Rozumiem, że business is business, ale chciwość AAPL jest na mój gust nadmierna.
Odstręcza mnie to od nich.
ujednolicenie sprzętu w domu pod określony standard, to brzmi racjonalnie.
Ja z kolei do pracy używam i będę nadal używał - kompa z W7, więc po prostu u mnie ten argument za przesiadką Apple sie nie sprawdzi.
Jeśli chodzi o ekonomię, to niestety nie rozbija się to o jakieś 100 EUR.
Rozumiem, że business is business, ale chciwość AAPL jest na mój gust nadmierna.
Odstręcza mnie to od nich.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
gregski, ale tu nie ma co gratulować, to normalny stan moim zdaniem. Tak normalny, że nie nawracam nań nikogo i nie używam jako argumentacji dla lepszości japek ;)
prawda jest taka, że win7 to już bardzo porządny system. Również wygodny, za sprawą kilku patentów zerżniętych z OS X
tak więc granica powoli się zaciera, choć sprzętowo (pod kątem jakości wykonania i trwałości) macbooki są dalej w czubie i niestety lapsy z windą o porównywalnej jakości kosztują już albo tyle samo, albo więcej (patrz niektóre vaio)..

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Chloru
- 6 gwiazdek
eMTi, XP też nie sprawiało mi żadnych problemów.
ja generalnie też, używałem wieeeele lat, nigdy na vistę sie nie przesiadłem.. Ale teraz jak patrzę z boku na xp przez pryzmat 7, to jednak trochę ten system kulawy był, choć wg mnie mocno stabilny..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna