Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Re: Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Na ozywienie tematu znow troche:
http://polskatimes.pl/fakty/swiat/14487 ... ,id,t.html
W sumie w moim mniemaniu brzmi to dosc rozsadnie - ale to byc moze dlatego, ze patrze z perspektywy Irlandii, gdzie globalne ocieplenie wydaje mi sie w ogole jakas fikcja literacka ;)
http://polskatimes.pl/fakty/swiat/14487 ... ,id,t.html
W sumie w moim mniemaniu brzmi to dosc rozsadnie - ale to byc moze dlatego, ze patrze z perspektywy Irlandii, gdzie globalne ocieplenie wydaje mi sie w ogole jakas fikcja literacka ;)
Jacek "AMI" Rudowski
Chyba dobicie.AMI pisze:Na ozywienie
Przeciez to juz nudne jest!!! Ile razy mozna...
g.
Bywaja prawde mowiac nudniejsze tematy na forum... no ale zawsze mozna temat zamknac, skoro zostal wyeksploatowany zdaniem forumowiczow :)
Jacek "AMI" Rudowski
Tu się nic nie zamyka. A równie nudne jest ciągłe piedzielenie, jak to klimat się ociepla.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Wiec potraktujmy to jako probe zachowania rownowagi :)
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dzisiaj sobie przypomnialem o George Carlin tak dla rownowagi, madry czlowiek 

a moim zdaniem trzeba przypominac , bo juz za chwile doktkna nas bolesne koszty oplat za kwoty CO2. i trzeba te wiedze propagowac . Co z tego, ze na tym forum o tym wiemy, kiedy 99% calej ludnosci uwaza, ze jest cieplenie, choc jest coraz zimniej.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Ale chyba wiesz Arno, że rozumu nie da się zastąpić wiedzą o tym jak należy mysleć...Arno pisze:a moim zdaniem trzeba przypominac , bo juz za chwile doktkna nas bolesne koszty oplat za kwoty CO2. i trzeba te wiedze propagowac . Co z tego, ze na tym forum o tym wiemy, kiedy 99% calej ludnosci uwaza, ze jest cieplenie, choc jest coraz zimniej.
sprawa jest raczej beznadziejna, choć nie należy się poddawać, może kogoś się uświadomi, choćby i jedną osobę...

dzień bez śmiechu uważam za stracony!
Wasz stary wiarus w spódnicy
Ale prawda jest taka, ze my nie wiemy jak jest!aliza pisze:[Ale chyba wiesz Arno, że rozumu nie da się zastąpić wiedzą o tym jak należy mysleć...
sprawa jest raczej beznadziejna, choć nie należy się poddawać, może kogoś się uświadomi, choćby i jedną osobę...
To, ze nam sie argumentacja pewna podoba... Ziemia jest plaska!!! Jest okragla? A kto to widzial?
Ociepla sie, oziembia? A gdzie te wykresy nam w morde pokazane?
Tej aktywnosci i plam slonca diagramy... Gdzie to jest?
To takie proste?
A moze my (onie pewnie tez) g... o tym wiemy i stad i jeden i drugi ma racje w swojej "dzialce". A my dalej jestesmy jak te krowy na pastwisku?
g.
gruby pisze:Ale prawda jest taka, ze my nie wiemy jak jest!aliza pisze:[Ale chyba wiesz Arno, że rozumu nie da się zastąpić wiedzą o tym jak należy mysleć...
To, ze nam sie argumentacja pewna podoba... Ziemia jest plaska!!! Jest okragla? A kto to widzial?
Ociepla sie, oziembia? A gdzie te wykresy nam w morde pokazane?
Tej aktywnosci i plam slonca diagramy... Gdzie to jest?
To takie proste?
A moze my (onie pewnie tez) g... o tym wiemy i stad i jeden i drugi ma racje w swojej "dzialce". A my dalej jestesmy jak te krowy na pastwisku?
g.
jesteśmy nie tylko jak te krowy, ale i stado baranów i ciągle nam jakieś kity wciskają i tak ad mortem defecandum...gruby pisze:.......aliza pisze:[Ale chyba wiesz Arno, że rozumu nie da się zastąpić wiedzą o tym jak należy mysleć...
To takie proste?
g.
ale akurat wersja o globalnym ociepleniu mi z różnistych powodów nie pasuje, więc się skłaniam do tej odwrotnej raczej...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Już Arno zwracał na to uwagę. Rzecz o zagrożeniu ze strony słonecznych burz magnetycznych. Trzeba jak nic zacząć upraszczać naszą cywilizację. Gdzie można kupić ręczną pompę do wody? 
http://www.polityka.pl/te-plamy-nas-wyk ... 298904,18/

http://www.polityka.pl/te-plamy-nas-wyk ... 298904,18/
Zbigniew Jaworowski
10 sierpnia 2009
Te plamy nas wykończą
Jest maj 2013 r. Stacje radiowe i telewizyjne nagle przerywają program i ogłaszają, że właśnie przed chwilą na Słońcu nastąpił potężny wybuch, którego skutki trudno przewidzieć. Po paru godzinach zaczyna brakować prądu. Stają pociągi, tramwaje, metro, unieruchomione zostają lotniska i dworce kolejowe. Brak sygnalizacji świetlnej powoduje gigantyczne korki na ulicach miast. Nie działają windy, stacje benzynowe, telefony, radio i telewizja, satelitarna nawigacja, staje cały przemysł. Brakuje wody, przestaje działać służba zdrowia, handel, banki, systemy komputerowe. Zaczyna się apokalipsa, której przedsmak mieli mieszkańcy Nowego Jorku i kilku innych miast w sierpniu 2003 r.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Konto usunięte pisze: Trzeba jak nic zacząć upraszczać naszą cywilizację.

Mieszkam w domu bez windy.
Mam pod ręką świece (takie przyzwyczajenie, z czasów 20 stopnia zasilania).
Nie jestem uzależniony od telewizji, gier komputerowych i komórki - potrafię miło spędzać czas bez nich.
W banku z reguły mam niewiele, mogą go sobie zamknąć (co najwyżej przestanę im spłacać debet).
Żona umie piec chleb, a ja - ukatrupić karpia.
Jestem przyzwyczajony do dłuuuugich spacerów.
No i jakby było baaardzo kiepsko z cywilizacją i ogólnym porządkiem - nienajgorzej strzelam...
Damy radę.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS, a masz studnię pod domem, a piec w domu? Ostatnio kupowałem generator i się dziwiłem jak bardzo uzależnieni jesteśmy od elektryczności.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Konto usunięte, no nikt nie twierdzi, że będzie łatwo - ale i tak mam lepiej, niż statystyczny polski mieszczuch 
A, zapomniałem dodać, że lubię tatara i sushi - więc na upartego nawet bez ognia trochę wytrzymam, na samej surowiźnie

A, zapomniałem dodać, że lubię tatara i sushi - więc na upartego nawet bez ognia trochę wytrzymam, na samej surowiźnie

To ja mam podobnie, ale jeszcze jakbym miała jakiś kanisterek bimbru, to całkiem dałoby się wytrzymć, oczywiście, gdybym nie zamarzła... bez ogrzewania, gdyby zimy były takie jak ostatnio, to damy radę...WiS pisze:Konto usunięte pisze: Trzeba jak nic zacząć upraszczać naszą cywilizację.![]()
Mieszkam w domu bez windy.
Mam pod ręką świece (takie przyzwyczajenie, z czasów 20 stopnia zasilania).
Nie jestem uzależniony od telewizji, gier komputerowych i komórki - potrafię miło spędzać czas bez nich.
W banku z reguły mam niewiele, mogą go sobie zamknąć (co najwyżej przestanę im spłacać debet).
Żona umie piec chleb, a ja - ukatrupić karpia.
Jestem przyzwyczajony do dłuuuugich spacerów.
No i jakby było baaardzo kiepsko z cywilizacją i ogólnym porządkiem - nienajgorzej strzelam...
Damy radę.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX dał link do tego artykułu przedwczoraj, ale przeszedł bez echa... Takie są skutki spamerstwaKonto usunięte pisze: Już Arno zwracał na to uwagę. Rzecz o zagrożeniu ze strony słonecznych burz magnetycznych.

Trzeba przyznać, że sprawa zrobiła na mnie zdecywanie większe wrażenie niż ocieplenie klimatu i zacząłem się poważnie zastanawiać nad tym co by było gdyby...
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Piec CO musi mieć prund
Dobrze, że pieców kaflowych nie zlikwidowałem.
Będę zbierał chrust.

Będę zbierał chrust.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Zamykam się w sobie i przestaję sie odzywać...rrosiak pisze: FUX dał link do tego artykułu przedwczoraj, ale przeszedł bez echa... Takie są skutki spamerstwa

Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX pisze:Zamykam się w sobie i przestaję sie odzywać...rrosiak pisze: FUX dał link do tego artykułu przedwczoraj, ale przeszedł bez echa... Takie są skutki spamerstwa
FUX bez przesady, przecież bez Ciebie to forum umrze

Zamiast się zamykać w sobie, to przy podawaniu linka wklejaj jakiś cytat, który mógłby przybliżyć tamat i zachęcić do kliknięcia

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze: Zamiast się zamykać w sobie, to przy podawaniu linka wklejaj jakiś cytat, który mógłby przybliżyć tamat i zachęcić do kliknięcia![]()
Święte słowa. Myślę, że większości się nie chce klikać w linki bez choćby szczątka wiedzy co się pod linkiem kryje. Dlatego FUX-ie nie zamykaj się w sobie tylko walcz

Nie łam się pisz cuś...FUX pisze:Zamykam się w sobie i przestaję sie odzywać...rrosiak pisze: FUX dał link do tego artykułu przedwczoraj, ale przeszedł bez echa... Takie są skutki spamerstwa

FUX pisze:Zamykam się w sobie i przestaję sie odzywać...rrosiak pisze: FUX dał link do tego artykułu przedwczoraj, ale przeszedł bez echa... Takie są skutki spamerstwa
Cienias

http://www.scam.com/showthread.php?p=769959
jak sam tytul wskazuje o KANCIE. ciekawa dyskusja pod spodem.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
to trędowaci takimi odległymi problemami żyją?Arno pisze:http://www.scam.com/showthread.php?p=769959