GulaszemKubik pisze: chciałem zabłysnąć ,
Przepisy i przypisy
Re: Przepisy i przypisy
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
tylko papryke dodasz i bedzie podobnie, tylko bez zasmazki i smietanyKruszyn pisze:nie strogonow....melinda pisze: a teraz strogonov![]()
Pozdrófffffka :P
Re: Przepisy i przypisy
melinda, papryki nie daje sie do strogonowa.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Kruszyn pisze:GulaszemKubik pisze: chciałem zabłysnąć ,![]()
![]()
![]()
A czemu nie ? Nawet nie wiesz jaką oni maja nieciekawą kuchnię .
Re: Przepisy i przypisy
Kubik pisze: Nawet nie wiesz jaką oni maja nieciekawą kuchnię .
To ile masz tych onych ?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
No to w tonach musisz przeliczyć przepisKubik pisze: ok 8 500 000
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Moim zdaniem , wszystkie kraje północne miały ubogie menu . Maja oczywiście kilka dań które lubię , ale w porównaniu z nami albo południem Europy to pustynia . Lubię np. ryby ale oni maja zwyczaj ściągać skórę z okonia a lubie oskrobane . Lubie ich tort ze specjalnych placków i z tuńczykiem . Tak naprawdę to dopiero przybysze z południa urozmaicili im jadłospis
Re: Przepisy i przypisy
Karwa!
Tego gulaszu nie zaciąga się mlekiem, mąką, sosem.
Sos własny jest the best!Dekiel szczelny i dusić + dodatki ew. Kruszyna.
papryka dobry dodatek, podobnie, jak marchew, seler, pietruszka i co tam wpadnie do łba...
Tego gulaszu nie zaciąga się mlekiem, mąką, sosem.
Sos własny jest the best!Dekiel szczelny i dusić + dodatki ew. Kruszyna.
papryka dobry dodatek, podobnie, jak marchew, seler, pietruszka i co tam wpadnie do łba...
Dolce far niente 
Re: Przepisy i przypisy
dodaje sięKruszyn pisze:melinda, papryki nie daje sie do strogonowa.
Pozdrófffffka :P
Re: Przepisy i przypisy
zalezy jaki masz przepisFUX pisze:Karwa!
Tego gulaszu nie zaciąga się mlekiem, mąką, sosem.
Sos własny jest the best!Dekiel szczelny i dusić + dodatki ew. Kruszyna.
papryka dobry dodatek, podobnie, jak marchew, seler, pietruszka i co tam wpadnie do łba...
Pozdrófffffka :P
Re: Przepisy i przypisy
Że ja jestem łatwy to wiem od zawsze ale że przepis kulinarny jest łatwy
Pewnie każdy miał inna babcię
Pewnie każdy miał inna babcię
Re: Przepisy i przypisy
Znalazłem w lodówce jakąś karkówkę i szynkę albo coś podobnego . Nie wiem co bo zamarznięte 
Re: Przepisy i przypisy
Kubik, jak karkówka to upiecz w całości i zrób sos, jak szynka to możesz zrobić gulasz tylko białe troszkę wytrybuj , znaczy tłuszcz 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Re: Przepisy i przypisy
Kruszyn, szynka jest chuda bo z dzika . Nie jestem pewien czy to karkówka czy od szynki bo jest pokryta szronem 
Re: Przepisy i przypisy
Kubik, zaczynasz denerwować kubki smakowe....szynka z dzika...
Pycha 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Przepisy i przypisy
Też chyba zaraz pójdę do lodówki... czegoś poszukać i przytyćKruszyn pisze: zaczynasz denerwować kubki smakowe....szynka z dzika...
...jakiś pieczony boczek domowy tam lezy, może nie z dzika, ale zawszeć z jakiejś świni - i dobrze przyprawiony
Re: Przepisy i przypisy
Następne dwa mądrusie denerwują człowieka po nocy

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- danikl
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: niby mazowsze, ale mentalnie podlasie
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Re: Przepisy i przypisy
lekko słona z soczystym mięsem i z małą ilością czosnku . Zostają resztki między zębamiKruszyn pisze:Następne dwa mądrusie denerwują człowieka po nocy![]()
![]()
Re: Przepisy i przypisy
Prosisz sie ,żebyśmy wpadli do Ciebie na wioskędanikl pisze: lekko słona z soczystym mięsem i z małą ilością czosnku .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: z puszcz odwiecznych, z krain mrocznych...
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Przepisy i przypisy
Gdzie ta wioska? Na kiełbasę mogę jechac, choćby zaraz
PS. Specjalnie dla Kruszyna, materiał poglądowy pt. "boczuś"
PS. Specjalnie dla Kruszyna, materiał poglądowy pt. "boczuś"