Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Coś niedobrego

Post 12 paź 2010, o 14:29

Azrael, true...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 12 paź 2010, o 19:24

Azrael pisze:Barthol, wypowiedzi ministrów, komendantów głównych itp. w tej sytuacji to czysty PR
Słuchałem ich w Faktach. Oczywiście wyczuli świetny moment, żeby popchnąć kampanię pt "prędkość zabija". Jak wszyscy zwolnimy do 40km/h to kraj będzie mlekiem i miodem płynący. Nikt się nie zająknął, że żeby przejechać 600km z warszawy do szczecina, trzeba by ze 2 razy nocować chcąc jechać zgodnie z przepisami.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 12 paź 2010, o 19:38

zwłaszcza, że ktoś ostatnio robił statystyki i wychodzi, że w PL to nie prędkość, tylko drogi i wiek/stan techniczny pojazdów, bo w krajach rozwiniętych UE wypadków jest minimum KILKAKROTNIE więcej.. problem w tym, że w PL więcej jest ze skutkiem śmiertelnym.. Oczywiście można to interpretować, że jak ktoś zapierd... to ma większe szanse na zgon...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 12 paź 2010, o 19:44

Lubię zapierdalać.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 12 paź 2010, o 19:49

eMTi, słuchałem dziś na TVP Info dziennikarza mówiącego o tym wypadku, w trakcie rozmowy z jakimś ekspertem (którego chyba zaprosili w charakterze listka figowego dla prezentera). I owy prowadzący z całą swoją stanowczością odmieniał fotoradary, ograniczenia prędkości, wysokie mandaty przez wszystkie możliwe przypadki...
No i oczywiście, że w innych krajach sobie poradzono piratami drogowymi właśnie w ten sposób, teraz wszyscy grzeczni są...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 paź 2010, o 19:52

No i ch...
ja będę jeździl po swojemu i mam ich fanaberię w d... :!:
Dolce far niente ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 12 paź 2010, o 21:47

damaz pisze: dalsza rodzina na onkologii z przerzutami. wyrok w piątek.
znacznie bliższa rodzina na Sobieskiego. tętniak. jadę w odwiedziny. polska dziura :arrow: wgięte koło :arrow: opona flat. pierwsza guma od nowości, czyli od lat.

służba zdrowia vs. rodzina: 1.1 : 0.9

to 0.9 to problem z oczami po czymś, czego do końca nie zdiagnozowano, chociaż nawet ja wiem, że to krew nakapała na mózg. pełnej 1, tak naprawdę, sq....syny nawet nie próbowały leczyć ...

tak dla rekordu: opona na śmietnik.
tak jakby to ważne było...

idę sobie na chwilę.
uprzejma prośba o nie komentowanie. pewnie nie przeczytam, na pewno nie odpowiem. ale wrócę. na pewno. zrobiliście się ... ważni, cholera.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 12 paź 2010, o 21:55

damaz,

;-(

wracaj szybko bo Ciebie bardzo brakuje...

Trzym się
Grzegorz
Brak podpisu.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 13 paź 2010, o 11:55

Konto usunięte pisze:
Azrael pisze:Barthol, wypowiedzi ministrów, komendantów głównych itp. w tej sytuacji to czysty PR
Słuchałem ich w Faktach. Oczywiście wyczuli świetny moment, żeby popchnąć kampanię pt "prędkość zabija". Jak wszyscy zwolnimy do 40km/h to kraj będzie mlekiem i miodem płynący. Nikt się nie zająknął, że żeby przejechać 600km z warszawy do szczecina, trzeba by ze 2 razy nocować chcąc jechać zgodnie z przepisami.
Coraz częściej myślę sobie, że jak już pojedziemy z tym Kangurem do AU to dłuuuugo nie wrócimy :wall:
A licznik koło rotundy ciągle bije :roll:

damaz, :-|

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 13 paź 2010, o 12:00

barbie pisze: Coraz częściej myślę sobie, że jak już pojedziemy z tym Kangurem do AU to dłuuuugo nie wrócimy
:evilgrin:

Wczoraj chyba pierwszy raz za PB98 zapłaciłem pow. 5pln :wall:

damaz, trzymaj się.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 12:46

remek pisze: Wczoraj chyba pierwszy raz za PB98 zapłaciłem pow. 5pln

Ło Jezu, wpadaj do Gołkowa na stację Wadex (koło Piaseczna) - wciąż i nieustająco 4,73 PLN/l noPb 98 (przynajmniej tyle wczoraj było) 8-)

Mój dobrynie news to - onegdaj wylał mi tylny Tein SSM (zamianka na KYB AGX ze sprężynami STi - luks efekt) - dziś wylał jeden z przednich Tein SSM. Kużwa, oni te amortyzatory z plasteliny lepią ? Żałosne dziadostwo, z firmą Tein pożegnałem się w sposób ostateczny. Nawet tego g..na nie będę reklamował. Dramat. Żebym jeszcze po jakimś niezmiernym wyrypie upalał.... :wall: :oops:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 13 paź 2010, o 12:48

Grzesiek_67 pisze: Żebym jeszcze po jakimś niezmiernym wyrypie upalał....

Po Warszawie jeździsz....

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 13:41

Azrael,
Kuba, ale jak kupowałem to nie było informacji, że nadają się na idealnie równy asfalt - chorobcia nawet skrót SSM coś miał kurnia oznaczać . Co więcej, Tein SSM miał być alternatywą dla ultra delikatnego D2. I co ? Guzik, tak samo delikatny zawias, jak D2.

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Jeźdzę głównie po Katowickiej i Krakowskiej. Nawierzchnia więc jest nieco lepsza od warsiawskiej.
Brak podpisu.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 13:42

dziwne ze w innych autach tak nie wylewaja.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 13 paź 2010, o 13:45

Arno, to polecam się spytać np. małego... :whistle: Jemu nie nadążają z wymianami na gwarancji, wylały mu już kilka razy :wall:
Kilku innym osobom ponoć też... Lipny ten zawias, albo lipne sztuki do PL trafiają.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Azrael
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 13:47

Grzesiek_67, nie są na idealnie równy asfalt, ale takiego w Polsce w ogóle nie ma. SSMów sprzedaliśy zkilkadziesiat kompletów, JDL sprzedał pewnie z drugie tyle i nie widać masowych awarii. Jarmaj swoim napierdziela po dziurach w górach i nic mu sięnie dzieje. Niemniej jeden przejazd po Warszawie to wiecej strzałów w amortyzator niż ktokolwiek kto go projektował mógł przewidzieć i w Polsce poza wyczynowych zawieszeniami za klkadziesiąt tysięcy pada w zasadzie wszystko.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 13 paź 2010, o 13:47

eMTi pisze:Arno, to polecam się spytać np. małego... :whistle: Jemu nie nadążają z wymianami na gwarancji, wylały mu już kilka razy :wall:
Kilku innym osobom ponoć też... Lipny ten zawias, albo lipne sztuki do PL trafiają.
Myślę, że Arno chodziło o inne = nie Subaru ;-)
Arno też miał przygody z zawiasem w swoim STI z tego co pamiętam ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 13:57

Azrael pisze: JDL sprzedał pewnie z drugie tyle

Ja właśnie tam kupiłem.
Azrael pisze: SSMów sprzedaliśy zkilkadziesiat kompletów

Wiem, że ludzie w Imprezach nie narzekają, chociaż już Edwin wysyłał do U.K. do regeneracji. Nagminnie (znam trzy przypadki, tylko te wśród znajomych) klęknięcia Teina SSM właśnie w starych Forkach SF5. Anakin jeździ na Teinie w Forku SG5 i też nie odnotowuje żadnych przypadłości. Nie wiem, może seria dla SF5 jest jakaś, no ten tego, cytat z kropki "niekompatybilna" ;-)
Azrael pisze: w Polsce poza wyczynowych zawieszeniami za klkadziesiąt tysięcy pada w zasadzie wszystko.

Coś w tym jest. Ja się oczywiście nie gniewam na cały świat, że mi się akurat tak przytrafiło. No wkurzony, zwykło po ludzku jestem i tyle. Biorę KYB AGX na sprężynie z STI (buga) i mam za bezcen taki sam zawias. Jak się wyleje, płaczu nie będzie, bo i strata relatywnie niewielka.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 13 paź 2010, o 14:49

Azrael pisze: Jarmaj swoim napierdziela po dziurach w górach i nic mu sięnie dzieje.
Jarek ma chyba inne (twardsze) sprężyny. Może dlatego nie ma problemów z amorami. Ewentualnie może to jest kwestia ustawień zawiasu :roll:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 14:52

So What!,
nie, to są pełne kity. Amortyzator, sprężyna i górne mocowanie. Ja jeździłem na nastawach tzw. środkowych, czyli żadne ekstremum, pełny neutral.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Grzesiek_67, a ta sprężyna z STI jest tylko krótsza, czy też coś jeszcze?
W sensie, czym się różnią od GTkowych.

liwit, nie nic. Tak tylko z ciekawości pytam. :evilgrin: :mrgreen:
czarne jest piękne...

Azrael
6 gwiazdek

So What!, Jarek ma z przodu zmienione spręzyny na twardsze ale jeżeli cokolwiek to czyni to pracę amorka tylko cięższą.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 14:56

vibowit pisze: Grzesiek_67, a ta sprężyna z STI jest tylko krótsza, czy też coś jeszcze.

Musi być, bo Forek równie nisko "siedzi", jak na Teinie. Notabene pomysł z zestawami z bugeye narodził się zza Wielką Wodą w USA - tam yankee nagminnie tak modyfikują zawiechę w starych Forkach. W sumie nie wiem, czy to dobra rekomendacja :mrgreen:
vibowit pisze: liwit, nie nic. Tak tylko z ciekawości pytam.

Nie, nie jest wszystko w porządku - Zuzanna je lubi tylko jesienią. Jedne już odłożyłem dla Ciebie :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 13 paź 2010, o 14:59

Grzesiek_67 pisze:Nie, nie jest wszystko w porządku - Zuzanna je lubi tylko jesienią. Jedne już odłożyłem dla Ciebie :mrgreen:
A to ok, bo ja we wtorek będę tam, gdzie Ty wiesz, a ja nie chcę powiedzieć. :giggle:
czarne jest piękne...

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 paź 2010, o 15:01

Podaję ostatni wyniki losowania Lotka :
5, 17, 4, 98, 9, 6

dyscyplina dodatkowo : saneczkarstwo.

8-)