Coś niedobrego
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Coś niedobrego
A jak już będzie kurnik, to potem duże kszydło z tyłuesilon pisze: może skorzystac z "okazji" i zamówić maskę od dieselka ?

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Co to jest Porsche Carrera ?burat pisze:z czego w tym Krakowie znaki robią![]()
http://kontakt24.tvn.pl/temat,zlamal-po ... upa=polska
Bergen pisze: Co to jest Porsche Carrera ?
Taki samochód. Nie znasz?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
Takiego akurat nie...
Znam Porsche Carrera GT, Porsche Carrera GTS, ba, nawet coś o PorscheCarrera GT1 mnie sie obiło o uszy, ale Porsche Carrera nie znam.
Znam Porsche Carrera GT, Porsche Carrera GTS, ba, nawet coś o Porsche
Takiego też nie ma - jest Porsche 911(997) Carrera GTSBergen pisze: Porsche Carrera GTS
???Bergen pisze: Porsche Carrera GT1

Bergen, im dłużej pożyjesz, tym więcej się dowiesz... 

Doradca Finansowy
oj, tam. czy to ważne, które Carrera?
dla mnie ważniejsze są, w kolejności:
- zdjęcia z miejsca wypadku. geee, ile trzeba zap... jechać, żeby tak skasować auto. z drugiej strony (strony kierowcy, znaczy) wygląda to na typowy, autostradowy "oooopppsss, tu miałem skręcić, tylko się zagapiłem, ale jeszcze zdążę". wielu osobom się zdarza. zazwyczaj ze skutkiem nie najlepszym. a to skrzyżowanie, w nocy, to dość pusta, szeroka prosta jest...
- w co on przywalił, że go rozpołowił (w cywilizowanych krajach są metody na to, żeby chronić takie "coś" bardziej) ????????????????
- wypowiedzi/komentarze pod artykułem
gdyby to była Rzeczpospolita, to bym stwierdził: bojówka PiS. ale, niestety,to nie jest "rzepa". oto Polska, właśnie...
dla mnie ważniejsze są, w kolejności:
- zdjęcia z miejsca wypadku. geee, ile trzeba zap... jechać, żeby tak skasować auto. z drugiej strony (strony kierowcy, znaczy) wygląda to na typowy, autostradowy "oooopppsss, tu miałem skręcić, tylko się zagapiłem, ale jeszcze zdążę". wielu osobom się zdarza. zazwyczaj ze skutkiem nie najlepszym. a to skrzyżowanie, w nocy, to dość pusta, szeroka prosta jest...
- w co on przywalił, że go rozpołowił (w cywilizowanych krajach są metody na to, żeby chronić takie "coś" bardziej) ????????????????
- wypowiedzi/komentarze pod artykułem

Mię się rozchodziło o 904, które oficjalnie nazwano "Porsche Carrera GTS" z uwagi na prawa Żepota do numerka.WRC fan pisze: Takiego też nie ma - jest Porsche 911(997) Carrera GTS
Z GT1 faktycznie się dziabnąłem.
I wciąż nie wiadomo co to to Porsche Carrera

a mi tam wystarczy 928 GTS w manualu...

Bardziej upierdliwego modelu w utrzymaniu nie mogłeś sobie znaleźć? ;)Bergen pisze: a mi tam wystarczy 928 GTS w manualu...
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky, mogłem. I znalazłem. DMC-12.
A możesz rozwinąć, bo może dowiem się czegoś nowego, bez złośliwości?
A możesz rozwinąć, bo może dowiem się czegoś nowego, bez złośliwości?
Temat poruszany m. in. w ostatnim numerze CA.
- najwięcej nietypowych i trudnych do zdobycia części w całej rodzinie 928, dużo gratów ze stopów lekkich, a jak wiadomo stopy lekkie dobrze odchudzają portfel ;)
- niezbyt tanie hamulce: tarcza 322mm, wielkie zaciski,
- remont silnika, jeśli ma jakieś problemy, kosztuje całkiem masakryczne pieniądze (z tego co pamiętam to nie dość że tam jest Nikasil, to jeszcze chyba powłoka jest nakładana na tłoki, a nie gładzie).
Jak patrzę po cenach, to za około 30kE wolałbym sobie poszukać bardziej klasycznej wanny, choćby dlatego że 911 jest bardziej popularne.
r.
- najwięcej nietypowych i trudnych do zdobycia części w całej rodzinie 928, dużo gratów ze stopów lekkich, a jak wiadomo stopy lekkie dobrze odchudzają portfel ;)
- niezbyt tanie hamulce: tarcza 322mm, wielkie zaciski,
- remont silnika, jeśli ma jakieś problemy, kosztuje całkiem masakryczne pieniądze (z tego co pamiętam to nie dość że tam jest Nikasil, to jeszcze chyba powłoka jest nakładana na tłoki, a nie gładzie).
Jak patrzę po cenach, to za około 30kE wolałbym sobie poszukać bardziej klasycznej wanny, choćby dlatego że 911 jest bardziej popularne.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- mario kartoflez
- 1 gwiazdka
- Auto: potForek 2.0X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
o, nawet subaru popłynęło.. 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Moja czarna karetka nadal w serwisie. Okazało się, że wał, który był w kupionym przeze mnie shortblocku jest spieprzony - zrobiony był szlif tylko jednego wykorbienia.
Rzeźba na maksa.
Koniec końców za 700 zł do wykorzystania z tej kiepiozy jest tylko blok. Mam nadzieje, że od tego momentu już będzie tylko z góry.

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Arti, oł shit. Wał to chyba najbardziej newralgiczna sprawa. Musi być the best bo za chwilę kłopoty murowane. Dobrze, że robisz u Marka, bo druciarz by włożył takie gówno i udawał potem głupiego.
Dalej będzie z górki, zobaczysz i nic nie martw. Będzie rakieta
Pozdrawiam
Grzegorz
Dalej będzie z górki, zobaczysz i nic nie martw. Będzie rakieta

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Może na następnego sylwestraGrzesiek_67 pisze:Dalej będzie z górki, zobaczysz i nic nie martw. Będzie rakieta![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
barbie, potrafisz pocieszyć!
Arti, Pawełek ostatnio nikogo nie przegryzł w pół a i Kruszyn coś się niecierpliwy zrobił ostatnio....

Arti, Pawełek ostatnio nikogo nie przegryzł w pół a i Kruszyn coś się niecierpliwy zrobił ostatnio....

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Arti - mialbym pewna propozycje, ale nie wiem na ile bedzie Ci pasowala.Arti pisze:Moja czarna karetka nadal w serwisie. Okazało się, że wał, który był w kupionym przeze mnie shortblocku jest spieprzony - zrobiony był szlif tylko jednego wykorbienia.Rzeźba na maksa.
Koniec końców za 700 zł do wykorzystania z tej kiepiozy jest tylko blok. Mam nadzieje, że od tego momentu już będzie tylko z góry.
Rzuc okiem na moje ogloszenie w dziale sprzedazy.
Samego walu bym nie chcial sprzedawac, bo i tak na czesci to i za wal, i za blok pewnie conajwyzej po misce ryzu dostane.
Ale skoro i tak musisz zdlubac silnik, to moze by Cie interesowal po prostu caly gotowy short-block zlozony przez Carfita z jego gwarancja?
Jakby co, to co detali mysle, ze sie jakos dogadamy w razie potrzeby miedzy Toba, mna, a Carfitem - co do kosztow i tego, co ew. chcialbys miec konkretnie w silniku w razie potrzeby.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
???????????????????????????????Chloru pisze: Kruszyn coś się niecierpliwy zrobił ostatnio....![]()
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
To ktos poszedl na maxa...Arti pisze: zrobiony był szlif tylko jednego wykorbienia

Pierwszy raz słyszę o czymś takim

Dolce far niente 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Kruszyn, no chciałeś ostatnio po Mercedesa jechać 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, chciałem jechać po Twoją Kasię a nie mercedesa
Gwiazdy Ci się pomyliły 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...