Esteci i Estetki

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Esteci i Estetki

Post 6 sie 2010, o 20:20

Piter 35 pisze:
FUX pisze: dostąpisz zaszczytu degustacji tego, co WiS pod suknem przemyci...
Bosze Fux nie poznaję Cię , zawsze byłeś heteroseksualny - tak mi się wydawało dotychczas :mrgreen:
Czekaj, az WiS to przeczyta... :wall:

;-)

Dolce far niente ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 6 sie 2010, o 20:22

Piter 35, uważaj bo on wszystkim obiecuje ten trunek....a nigdy go jeszcze nie pił :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 6 sie 2010, o 20:23

1. Esteci, odstosunkujcie się od tego, co ja noszę pod suknem :mrgreen: Normalnie, strach się już schylić na tym forum :evilgrin:
2. Z w/w imprezy niech przemyca Esi, bo ja niestety jestem jutro na imprezce w Warszawie. Co najwyżej drinka z palemką mogę spróbować dla Was stamtąd zdefraudować, bo to w jakimś klubie ma być :wall:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 sie 2010, o 21:02

WiS pisze: 1. Esteci, odstosunkujcie się od tego, co ja noszę pod suknem Normalnie, strach się już schylić na tym forum
Jeżeli już mamy zaglądać, to sie chociaż wydepiluj, coby być w temacie tego wątku... :cofee:
Dolce far niente ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 6 sie 2010, o 23:02

WiS, może jakąś zrzutkę zorganizuj? Kurierem nam jadło wyślesz :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru
Polubione posty: 0

Post 7 sie 2010, o 21:44

eMTi pisze:
huzar105 pisze: Ale to nic najfajniejsze miała opony z tyły, pełnego slicka o szerokości 32
obawiam się, że przed wjazdem na tor to nie był slick :mrgreen: A gumki pewnie po jakieś 2k za sztukę...
Ta corvetta była na kompresorze, ale właściciel się nią rozwalił i stwierdził, że wolnossący wystarczy :giggle:
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 8 sie 2010, o 09:39

wczoraj jechałem obok SLSa AMG, boszzz jak to gada, szyby opuszczałem aby lepiej posłuchać, przepiekne to było

( aprawdziłem i rata leasingowa juz od 11kpln :-) )

http://www.video.banzaj.pl/film/4649/me ... --reklama/

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 00:30

u mnie na osiedlu też niedawno jeden taki latał.... no przemasakra ten dźwięk...po subaru drugi najlepszy :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 9 sie 2010, o 01:03

btw. jak na taką cenę to sporo tych meśków jeździ po naszych drogach:
samar.pl:Do końca maja aż 37 klientów w Polsce zdecydowało się na Mercedesa SLS AMG. W tym roku będzie można kupić jeszcze jedynie 8 egzemplarzy uskrzydlonego Mercedesa.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 9 sie 2010, o 03:00

mi pod nosem latają dwa focusy rs (te nowe takie). Myślałem, że tego bardzo mało jest, zwłaszcza w Polandzie. :roll: I wogle jakoś tak często widuję te coś, bo przecież autem ośki nie nazwę.

;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 06:49

Gada nie gada - hałas jest złem. Lubicie jak ktoś na motorze da rurę obok was, kiedy macie otwarte okno?
Wczoraj idę se z psem na szpacirengejen. Jest obok mnie taka prostawa droga. Nagle, jak to zwykle, pojawia się sznur samochodów, samochody zawsze jeżdżą grupami Jakieś prawo matematyczne tym rządzi. Gwiazdy zasuwają grupami i auta też. Zobaczcie na szosie.
No i pojawia się grupa. Banda czworga. Jakieś dwie melepety, które wyprzedza Volvo S80 i za sekundę to Volvo zostaje zeszmacone przez białą Imprezę. Taką z bardziej otwartym wydechem. I obywatel kierowca dał gazu akurat przy trójce ludzi z dzieckiem w wózku, śpiącym. Dokładnie na ich wysokości. Nie muszę chyba opowiadać co się stało. Dziecko w ryk, matka ogłuchła, ojciec stracił przytomność.
Kawalątek dalej na drodze pojawiają się śpiący policjanci. Słychać było jeszcze białego długo, długo. Z jakiś dwóch kilosów prawie. Z pewnością dla kierowcy to wielka staysfakcja.

No i co? Każdy z nas, kiedy sobie zakłada głośny wydech jest szczęśliwy, bo może innym pokazać, bo zaszpanować może. pamiętam jak się cieszyłem kiedy odebrałem Landrynkę. Bulgot był niezły. I wcale się nie myśli o tym, że się generuje hałas, że się ludzi budzi. To nawet chyba cieszy. Ale to niestety dziecinada i nieliczenie się z innymi. W zasadzie głupota. Bo człowiek powinien dążyć do ciszy a nie hałasu. Rzucam kamieniem bom sam pełen winy.

Jest to wielki zaszczyt i powód do dumy - ryk z rury wydechowej. No jest i kropka, i można się tym brandzlować wiele lat. A to tylko spece od marketingu wymyślili, że taki AMG jakoś gada... Po to, żeby kolejny pacan wydał kasę. " Niech pan tylko posłucha tego dźwięku" - usłyszy osobnik z nawisem inflacyjnym. To samo z wydechami... Czy ten ryk jest niezbędny w normalnej jeździe? Czy on jest niezbędny do bicia rekordu na trasie Warszawa Kołobrzeg? No może o tyle jest na tej trasie niezbędny, że we wsiach będą spierdzielać z drogi już trzy minuty przed przejazdem bolidu.

Może czasem warto spojrzeć na siebie z innej perspektywy. Czy to dobrze podjechać pod duży blok i ryknąć jeszcze ped zgaszeniem auta, tak żeby się wszyscy o drugiej w nocy pobudzili? Dobrze! Niech wiedzą, że przyjechałem bydlęta podludzkie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 07:30

Arno, jest hałas i jest halas...

Siedzimy sobie ze dwa tygodnie temu w Wiedniu w ogródku hotelu Sacher wiadomo, przy czym. Na marginesie we Wrocku na Solnym w La Scali ciasta maja lepsze, za to kawę gorszą
Światełka, skrzyzowanie, po drugiej stronie staje grupka młodzieńców, turystów raczej.
Pod światełka dojeżdża krawaciarz w DB9. Chlopaki robią stadionową falę z rękoma w górę i odpowiednim aplauzem.
Co robi krawaciarz?
Rewanzuje się przepięknymi przegazowkami w dość wąskich ulicach.
Dźwięk motoru przepiękny, mimo że głośny; dzieci raczej nie pobudził.

Reasumując. Jest hałas, który dręczy i przeszkadza, sa głośne dźwięki, które sa piękne.

P.S.
Debili latających po lasach quadami i motocyklami z otwartymi wydechami i oblędem w oczach bez patrzenia na innych ludzi tam będących, powinno sie eliminować z życia spolecznego.
Dolce far niente ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 9 sie 2010, o 09:05

Arno pisze:Lubicie jak ktoś na motorze da rurę obok was, kiedy macie otwarte okno?
Zawsze jestem zawiedziony, jeżeli tego nie zrobi :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 09:20

w każdym bądź razie hałasował przepięknie ten sls :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 11:22

Arno pisze: No i co? Każdy z nas, kiedy sobie zakłada głośny wydech jest szczęśliwy, bo może innym pokazać, bo zaszpanować może.
ja kupiłem wydech sobie, nie sąsiadom. Mogą nie słuchać, mam to gdzieś. Może i trzy klocki to nie dużo, ale nie zwykłem wydawać na przechodniów 8-)

A warczeć nim uwielbiam, stąd do centrów handlowych jeździmy wiśnią :evilgrin: Ma być słychać na wszystkich poziomach - bezpieczniej - nikt nie włazi pod koła :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 11:53

no dobra to i ja się przyznam,
jak jeszcze forkiem jeździłem to pod taka sekwencją wiaduktów to zawsze najpierw redukcja na dwa, potem opuszczałem szyby i ogień supersprintem :razz:

najlepszy efekt był w nocy jak tła nie było i pociągi akurat nie gnały :mrgreen:

troche mi się tęskni za tym plebejskim hałasowaniem

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 12:08

ja tak robię zawsze jak jest jakieś coś od czego się odbije dźwięk - oprócz osiedla, bo lubię swoje auto. ;-)

a Arno musiałby posłuchać wydechu Sidora :mrgreen: Łamie gałęzie na drzewach, a z pięter ludzie wyskakują bojąc się, że to trzęsienie ziemi :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 9 sie 2010, o 12:18

Jest tylko jeden problem. Rozumiem doskonale, że loud pipes save lives, poza tym fajnie układają pytkę w porciętach, etc, ale któregoś dnia ktoś się wk-wi i np. wyegzekwuje swoje prawo do ciszy za pomocą cegły rzuconej na przednią szybę, czy też podobnego środka wyrazu.

Po prostu żyj i pozwól żyć innym.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 12:20

remek pisze: oprócz osiedla, bo lubię swoje auto.
read carefully ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 9 sie 2010, o 12:47

Nie musisz zarobić nią na osiedlu i nie musiała ona być przeznaczona dla Ciebie. Po prostu istnieje niezerowa szansa że znajdziesz się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Arno pisze: A to tylko spece od marketingu wymyślili, że taki AMG jakoś gada... Po to, żeby kolejny pacan wydał kasę. " Niech pan tylko posłucha tego dźwięku"
Ale bez przesady... Co innego otwarty wydech, walący marchewami, a co innego dopuszczony do ruchu, w pełni ulicznie legalny wydech silnika, który pięknie brzmi nawet na wolnych i średnich obrotach... Ten SLS, którego widziałem na osiedlu nie ryczał tak, żeby ściany walić... Ot przejechał sobie lekko spacerową prędkością od czasu do czasu trochę przyspieszając, a dźwięk miał fenomenalny i nie jakoś strasznie głośny.. :whistle:
remek pisze: Arno musiałby posłuchać wydechu Sidora Łamie gałęzie na drzewach, a z pięter ludzie wyskakują bojąc się, że to trzęsienie ziemi
W weekend stałem obok startującego Virnika (obecnie zwanego Janosikiem :? ) i stwierdziłem, że wydech sidora to jest aksamitna kołysanka dla niemowląt :-d
remek pisze: mi pod nosem latają dwa focusy rs (te nowe takie). Myślałem, że tego bardzo mało jest, zwłaszcza w Polandzie.
we wro jeden biały taki lata... A brat kierowcy lata mocno zdłubanym RS mk1... Ale są z sieci dealerskiej, więc wiadomo... :roll: Nomen omen na ostatnich zawodach ten RS mk1 złoił mnie tylko o kilka dziesiątych sekundy (przy przejeździe trwającym ponad 2 minuty), więc jednak Subaru i 4x4 rulez, o dźwięku nie wspominając :thumb:
remek pisze: A warczeć nim uwielbiam, stąd do centrów handlowych jeździmy wiśnią
Czyli jednak ten wyjazd do stolycy nie taki zły :razz:
ky pisze: yegzekwuje swoje prawo do ciszy za pomocą cegły rzuconej na przednią szybę

j33mbo już to zaliczył, ale na bank nie przez wydech... reasumując - nigdy nie wiesz, co Cię spotka, więc można hałasować :mrgreen: ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

ky pisze: Po prostu istnieje niezerowa szansa że znajdziesz się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie.
no tak, ale to w takim razie nie powinienem wychodzić z domu. A co mają powiedzieć właściciele BMW, Ci to mają dopiero przechlapane :evilgrin:

esilon
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 12:52

remek pisze: no tak, ale to w takim razie nie powinienem wychodzić z domu

remek, wpadaj do nas, moje wiadukty sa w miejscu niezamieszkiwanym, same zakłady pracy no i tory kolejowe, cegłą za stukot pociągu raczej się nie oberwie :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 12:56

esilon, nie no w Warszawie też jakaś cywilizacja jest. Za to Łódź... ciągle używają cegieł do budowy bloków :?

:mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 9 sie 2010, o 13:05

remek pisze: nie no w Warszawie też jakaś cywilizacja jest

zazwyczaj od Janek do Marszałkowskiej :mrgreen:

ODPOWIEDZ