Bo to wbrew pozorom nie są wolontariusze tylko pracownicy Greenpiss - dostają coś koło 9PLN/h za wkurwianie ludzie na Rynku.AMI pisze:
A najlepsze jest to, ze jak bedac ostatnio w Krakowie na szybkim urlopie napotkalem jakichs agitujacych dzialacy Greenpeace, to nie wygladali mi oni na takich, co by np. gdzies chocby jedno drzewo zasadzili...
Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Re: Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Serio ?WRC fan pisze: Bo to wbrew pozorom nie są wolontariusze tylko pracownicy Greenpiss - dostają coś koło 9PLN/h za wkurwianie ludzie na Rynku.

toż to poważny biznes jest, więc i działają jak przedsiębiorstwo wciskając swoją tandetę.LouCyphre pisze: Serio ?![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Ja bym raczej użył słowa ,,sekta''. To tacy scjentolodzy, tylko w innych kolorach :)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Nawet się z tym nie kryją :LouCyphre pisze: Serio ?![]()
http://www.greenpeace.org/poland/jobs/n ... ect-dialog
http://ogloszenia.ngo.pl/x/492922
O pardon - nie 9PLN/h tylko 15PLN/h

Kurwa ale czasów dożyłem, pora w bieszczady się zaszyć ze strzelbą i sfora jadowitych psów ... 

Brutto, czyli wyjdzie koło dychy do ręki (zależy na jaką umowę)WRC fan pisze:O pardon - nie 9PLN/h tylko 15PLN/h

Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija pisze: Brutto, czyli wyjdzie koło dychy do ręki (zależy na jaką umowę)![]()
Może mają kontakty menażerskie

No, albo umowę o działo 

Czarownica prawdę Ci powie :D
bieszczady to już nie to, może WiS by podpowiedział gdzie odpowiednio zmotywowana i uzbrojona grupa ludzi mogłaby sobie wykroić jakąś nową Rodezję?LouCyphre pisze: Kurwa ale czasów dożyłem, pora w bieszczady się zaszyć ze strzelbą i sfora jadowitych psów ...![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
zofija pisze: No, albo umowę o działo![]()
z przeniesieniem praw autorskich

inquiz, Się nie śmiej. Ja już kombinuję nawet przeniesienie daaaleko za morza ... Jak na razie Am. Poł. wychodzi mi łatwo.
LouCyphre, wcale się nie śmieję to tylko smutna rzeczywistość. a jakie okolice konkretnie rozważasz?
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
już kiedyś proponowałem działkę w teksasie i strzelby. Zamiast łazić na ryby, byśmy nocami wypatrywali zielonych i innych upierdliwców na posiadłości.LouCyphre pisze: inquiz, Się nie śmiej. Ja już kombinuję nawet przeniesienie daaaleko za morza ... Jak na razie Am. Poł. wychodzi mi łatwo.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
W sensie terytorialnym - już się niestety nie da. Nawet na to ranczo w Teksasie czy innej Amazonii prędzej czy później wpadnie Wam brygada policjantów, nasłanych przez politycznie poprawne rządy, i zmusi do oszczędzania energii, nieemitowania CO2 i codziennych modłów do foczek o smutnych oczach.inquiz pisze: może WiS by podpowiedział gdzie odpowiednio zmotywowana i uzbrojona grupa ludzi mogłaby sobie wykroić jakąś nową Rodezję?
Ja proponuję z żywymi naprzód iść i szukać sobie enklaw w mniej materialnym sensie. Wszak to epoka luźniejszych struktur społecznych i "rozmytej kontroli", jak piszą socjologowie nowoczesności.
W Europie też da się żyć, mając te nowe mody w de, a ekofaszyzmowi śmiać się w twarz, tylko czasem trzeba trochę pogłówkować

No i nie przejmować się beleczym - luz i własne zdrowie psychiczne, przede wszystkim.
Acz strzelanie do zielonych ze sztucera, na granicy swojego rancza - ta wizja ma swój urok, nie przeczę

WiS pisze:strzelanie do zielonych ze sztucera,
polowanie na nołpizy się marzy, co?remek pisze:byśmy nocami wypatrywali zielonych i innych upierdliwców

inquiz, Myślałem o Chile lub Argentynie. Z innych fajnych okolic strasznie kręci mnie New Zeland 

http://www.tvn24.pl/-1,1627745,0,1,niem ... omosc.html
To jest jakieś chore, że to świry bez problemu dostają się na budynek ambasady, a policja musi dostawać zgodę, żeby się tam dostać
To jest jakieś chore, że to świry bez problemu dostają się na budynek ambasady, a policja musi dostawać zgodę, żeby się tam dostać

akurat od strony pozwoleń i dostawania się, to wydaje mi się, że wszystko jest ok.
szczegół istotny jest taki, że porcja zielonego dostała się tam nielegalnie. gdyby chcieli legalnie, musieliby dostać takie samo pozwolenie jak policja. formalnie, polska ambasada jest kawałkiem Polski w Berlinie czy gdzie bądź i wszyscy nie-polacy muszą mieć zgodę, żeby tam wejść. wszystkie ambasady tak działają.
szczegół istotny jest taki, że porcja zielonego dostała się tam nielegalnie. gdyby chcieli legalnie, musieliby dostać takie samo pozwolenie jak policja. formalnie, polska ambasada jest kawałkiem Polski w Berlinie czy gdzie bądź i wszyscy nie-polacy muszą mieć zgodę, żeby tam wejść. wszystkie ambasady tak działają.
http://fakty.interia.pl/swiat/news/kraj ... ku,1394248
No... na ich miejscu to bym zamawial piasek i sypal gorki... bo cos mi sie nie wydaje, zeby te wieksze pieniadze wydawane na walke z globalnym ociepleniem mialy ich uratowac, jesli faktycznie mieliby isc pod wode...
No... na ich miejscu to bym zamawial piasek i sypal gorki... bo cos mi sie nie wydaje, zeby te wieksze pieniadze wydawane na walke z globalnym ociepleniem mialy ich uratowac, jesli faktycznie mieliby isc pod wode...
Jacek "AMI" Rudowski
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/0,102374.html
moze chcecie podpisac petycje? :)
W koncu jestesmy ostatnim pokoleniem, ktore moze uratowac swiat... (terefere)
BTW - podeslane przez KY, zeby nie bylo :)
moze chcecie podpisac petycje? :)
W koncu jestesmy ostatnim pokoleniem, ktore moze uratowac swiat... (terefere)
BTW - podeslane przez KY, zeby nie bylo :)
Jacek "AMI" Rudowski
A tak poważniej, to bez jakiejś większej kampanii (może zawierać np. sceny z Delikatessen ;)) to ja nie widzę ruszenia rozumków większości owiec, które idą na rzeź z własnej woli.
r.
r.
Knuj - moze zostaniemy aktywistami i bedziemy dostawac dotacje? ;)
Jacek "AMI" Rudowski
Dostaniesz. Kilka gram ołowiu jako niewygodny kłamca klimatyczny :)
r.
r.
W pigulce jak mniemam. Ze specjalnego aplikatora :)
Jacek "AMI" Rudowski