Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
A te C43 to cztero pędzone 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WiS pisze: Ale za to ile potrzebnych rzeczy, o których istnieniu sam byś nawet nie pomyślał, dodało Ci przy okazji
Tak jakiś pakiet stylizacji AMG. Niezwykle potrzebne ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Jako ciekawostkę podam ze poszerzone nadkola to poszerzona wewnętrzna część tego czarnego plastikowego wewnątrz które w amg wystaje ciut poza blaszane identyczne jak w 180 

Po 4ech piwach?
No weź. Dziadziejesz, że zdolności tracisz...
Brzuch Ci urośnie.
No weź. Dziadziejesz, że zdolności tracisz...

Brzuch Ci urośnie.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Urlop we własnej firmie ? Nie ma czegoś takiegoesilon pisze:Urlop piękna sprawa

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Miałem takie niejasne podejrzenieesilon pisze: poszerzone nadkola to poszerzona wewnętrzna część tego czarnego plastikowego wewnątrz

Ad meritum: czniać AMG, bierz Maybacha.
-
vojta
- 4 gwiazdki
- Auto: tojka jariska
- Polubił: 66 razy
geniusz, geniusz....esilon pisze:Jako ciekawostkę podam ze poszerzone nadkola to poszerzona wewnętrzna część tego czarnego plastikowego wewnątrz które w amg wystaje ciut poza blaszane identyczne jak w 180
tak czy siak, C-klasa bez pakietu AMG jest wrażliwa na boczne podmuchy wiatru, już przy 180 km/h, a z tym pakietem nie ma tego efektu nawet przy 220.esilon pisze:Jako ciekawostkę podam ze poszerzone nadkola to poszerzona wewnętrzna część tego czarnego plastikowego wewnątrz które w amg wystaje ciut poza blaszane identyczne jak w 180
Czyli - działa.

A tutaj wskazówki jakie są trendy rynkowe:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/najleps ... agi/h59qb3
- WiS
- 6 gwiazdek
Pytałeś Wiatra czy to on był dwa razy ten sam? A może jego szwagier z mniejszym płucem...?Лукашэнка pisze: C-klasa bez pakietu AMG jest wrażliwa na boczne podmuchy wiatru, już przy 180 km/h, a z tym pakietem nie ma tego efektu nawet przy 220.
Spotkałem dziś na drodze GLA (chyba z pakietem AMG, bo jakoś tak groźnie patrzył i miał poszerzone czarne). Bardzo ładne auto... i podobno na wersje z mocną turbobenzyną jest sporo amatorów na rynku wtórnym, prawie jak na Mustangi

WiS,
moje obserwacje są oczywiście nieprecyzyjne, ale faktycznie tez z AMG trzyma się lepiej drogi (bo inny profil opon, obniżone, twardsze zawieszenie, itd..)
Jednak nie są to wyłącznie zalety, bo generuje też więcej szumów (hałasu), mniej komfortowo amortyzuje nierówności, itd...
A co do GLA, to podoba mi się najbardziej z tych wszystkich dostępnych obecnie crossoverów. Nawet bardziej od Mazdy CX-3
Tak więc może kiedyś, kto to wie.
Mógłbym być może nawet przekonać żonkę, ze GLA jest fajniejsze od Renegade...
ale na razie jeździ Foresterem
PS
auto 2-osobowe?
może takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6375874103#

moje obserwacje są oczywiście nieprecyzyjne, ale faktycznie tez z AMG trzyma się lepiej drogi (bo inny profil opon, obniżone, twardsze zawieszenie, itd..)
Jednak nie są to wyłącznie zalety, bo generuje też więcej szumów (hałasu), mniej komfortowo amortyzuje nierówności, itd...
A co do GLA, to podoba mi się najbardziej z tych wszystkich dostępnych obecnie crossoverów. Nawet bardziej od Mazdy CX-3
Tak więc może kiedyś, kto to wie.
Mógłbym być może nawet przekonać żonkę, ze GLA jest fajniejsze od Renegade...
ale na razie jeździ Foresterem

PS
auto 2-osobowe?
może takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6375874103#

Лукашэнка, pier...
Sprawdzałeś empirycznie na dwóch autach, które cytujesz, w tych samych warunkach, czy tylko przeczytałeś w necie?
Zrobiłem prawie 3,5 t autem w różnych warunkach prawie 150 kkm i na nie także wiatr boczny wpływał pomimo pneumatycznego zawieszenia.
W cro ostatnio zamknięto autostradę przy wietrze od 100 km/h
I słusznie.
Mniej neta, więcej własnych, przemyślanych doświadczeń popartych długotrwałym użytkowaniem w zmiennych warunkach.
Reszta to beletrystyka w Twoim wydaniu co wątek i post.
Sprawdzałeś empirycznie na dwóch autach, które cytujesz, w tych samych warunkach, czy tylko przeczytałeś w necie?
Zrobiłem prawie 3,5 t autem w różnych warunkach prawie 150 kkm i na nie także wiatr boczny wpływał pomimo pneumatycznego zawieszenia.
W cro ostatnio zamknięto autostradę przy wietrze od 100 km/h
I słusznie.
Mniej neta, więcej własnych, przemyślanych doświadczeń popartych długotrwałym użytkowaniem w zmiennych warunkach.
Reszta to beletrystyka w Twoim wydaniu co wątek i post.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Fux, akurat tu potwierdzam pewną wrażliwość klasy C na podmuchy boczne powyżej 180km/h. Ciężko mi powiedzieć jak zachowują się inne auta, bo żadnym tak szybko nie jeździłem.
Nie zmienia to faktu, że mietkiem lubi bujnąć przy szybkiej jeździe i bocznym wietrze
Nie zmienia to faktu, że mietkiem lubi bujnąć przy szybkiej jeździe i bocznym wietrze
Szkoda
Bunia przy 250 lepila się do drogi jak .....No nie wiem ....mucha do czekolady
Albo osa do piwa z sokiem nad Bałtykiem
Bunia przy 250 lepila się do drogi jak .....No nie wiem ....mucha do czekolady
Albo osa do piwa z sokiem nad Bałtykiem
FUX,
sam pier...lisz
Jak możesz porównywać tamtą ciężarówkę, którą jeździłeś, z Mercedesem W205?
I co tu ma do rzeczy zawieszenie pneumatyczne?
TIR też ma takie
Ja akurat mam bardzo dobre porównanie między W205 w specyfikacji AVANTGARDE, a W205 w pakietem "AMG", na który składają się m.in. inne koła, inna charakterystyka zawieszenia, inna geometria zderzaków, inny wydech, itd...
Właśnie dlatego, że mam praktyczne doświadczenie, na czym polegają różnice podczas jazdy obiema wersjami, to o tym piszę.
Zrozumiał?
sam pier...lisz
Jak możesz porównywać tamtą ciężarówkę, którą jeździłeś, z Mercedesem W205?
I co tu ma do rzeczy zawieszenie pneumatyczne?
TIR też ma takie

Ja akurat mam bardzo dobre porównanie między W205 w specyfikacji AVANTGARDE, a W205 w pakietem "AMG", na który składają się m.in. inne koła, inna charakterystyka zawieszenia, inna geometria zderzaków, inny wydech, itd...
Właśnie dlatego, że mam praktyczne doświadczenie, na czym polegają różnice podczas jazdy obiema wersjami, to o tym piszę.
Zrozumiał?
- WiS
- 6 gwiazdek
Zdecydowanie, udał się im. O dziwo, NAWET w białym (którego nie lubię) też mu ładnie. I na czarnej feldze...Лукашэнка pisze: GLA, to podoba mi się najbardziej z tych wszystkich dostępnych obecnie crossoverów. Nawet bardziej od Mazdy CX-3

Parametry, przynajmniej na papierze, też ma zacne. Taki 250 4matic przy (od biedy) podobnej cenie od takiego Forestera XT jest o sekundę do setki szybszy, o dwa litry w cyklu mieszanym oszczędniejszy, no i o niebo zgrabniejszy.
Zdecydowanie jestЛукашэнка pisze: Mógłbym być może nawet przekonać żonkę, ze GLA jest fajniejsze od Renegade...

Fajny zmotek - jako trzeciego w domu bym chętnie przygarnąłЛукашэнка pisze: auto 2-osobowe?
może takie:

I ja już o tym pisałem latem dwa lata temu po wyprawie do Drezna, że bujało jak skurwysyn. Ale w tym modelu kombi nie buja. Lub nie jechałem 200 a takich warunkach... ale jechałem i więcej katowicką i nic. Może katowicka jest stabiolniejsza?Konto usunięte pisze:Fux, akurat tu potwierdzam pewną wrażliwość klasy C na podmuchy boczne powyżej 180km/h. Ciężko mi powiedzieć jak zachowują się inne auta, bo żadnym tak szybko nie jeździłem.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Proszę uprzejmie nie zapominać, że GLA jest wielokrotnie miejszy od Forestera, to jest A wysokie.WiS pisze:Zdecydowanie, udał się im. O dziwo, NAWET w białym (którego nie lubię) też mu ładnie. I na czarnej feldze...Лукашэнка pisze: GLA, to podoba mi się najbardziej z tych wszystkich dostępnych obecnie crossoverów. Nawet bardziej od Mazdy CX-3![]()
Parametry, przynajmniej na papierze, też ma zacne. Taki 250 4matic przy (od biedy) podobnej cenie od takiego Forestera XT jest o sekundę do setki szybszy, o dwa litry w cyklu mieszanym oszczędniejszy, no i o niebo zgrabniejszy.Zdecydowanie jestЛукашэнка pisze: Mógłbym być może nawet przekonać żonkę, ze GLA jest fajniejsze od Renegade...
Fajny zmotek - jako trzeciego w domu bym chętnie przygarnąłЛукашэнка pisze: auto 2-osobowe?
może takie:
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
Arno, uprzejmie nie zapominam, wręcz przeciwnie - bardzo sobie w (GL)A ten mniejszy rozmiar cenię. Dziś parkowałem obok takiego swojego Forestera - są pi razy drzwi takie same (Mercedes szerszy i bardziej przysadzisty). I bardzo dobrze, to jest rozmiar dla ludzi.
Nowy Forek jest wyrośniety bez sensu, a przy moim wygląda jak Latająca Forteca przy Spitfire. Merc GLA to w tym zestawieniu przynajmniej P-47
Z aktualnych Subaru najbardziej by mi pasował XV - gdyby tylko chcieli mu wsadzić 2.0 turbo...
PS. Co w z tymi bocznymi wiatrami macie, chłopaki? To taki problem? Serio?
Nowy Forek jest wyrośniety bez sensu, a przy moim wygląda jak Latająca Forteca przy Spitfire. Merc GLA to w tym zestawieniu przynajmniej P-47

Z aktualnych Subaru najbardziej by mi pasował XV - gdyby tylko chcieli mu wsadzić 2.0 turbo...
PS. Co w z tymi bocznymi wiatrami macie, chłopaki? To taki problem? Serio?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Powiem szczerze, że bardzo poważnie rozważałem GLA. Z pakietem AMG wyglądał zajefajnie. Jedyna rzecz, która mnie niepokoiła to, że z tyłu jest trochę mało miejsca. No i napęd na przód.
Ale Arno mnie przekonał do C i nie żałuję
Ale Arno mnie przekonał do C i nie żałuję