Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Re: Coś niedobrego

Post 5 maja 2011, o 23:07

maf1 pisze:Eeee, no co T gadasz? Mecze i rząd? To tylko i wyłącznie sprawa klubów. Klubom nie zależy na porządku na stadionach i stąd to wszystko. A później zwalają na policje, na ochronę i Bóg wie jeszcze na kogo.
ZTCW bilety sprzedawane są imiennie, z dowodem osobistym. Jaki problem zainstalować czytniki kodów paskowych na bramkach i wydać przepis (tu fakt, to kwestia rządu) że za bilet odpowiada jego właściciel. Wszak za samochód już odpowiada, czyli...?
Sprawa klubów to jest organizacja i porządek na stadionie w czasie meczu i tutaj muszą działac kluby poprzez zakazy stadionowe ,monitoring kibiców,odpowiednią infrastrukturę i współpracę z policją.To co się dzije poza stadionem czyli wszelkie bitwy,ustawki ,demolowanie miasta to sprawa policji.Oni tez mają odpowiednie instrumenty obowiżek stawienia się w komisariacie w czasie meczu jakieś elektroniczne smycze,szpiegów wśród kibiców,grzywny tylko problemem jest egzekwowalność tego oraz brak takiej woli.Brak współpracy klubów,pzpn-u,policji

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 5 maja 2011, o 23:13

Konto usunięte pisze: zatrzymano
Słowo klucz, ilu siedzi? (a powinni)

Konto usunięte, mamy inne spojrzenie na sprawę, bo problem widzę w tym, że nikt nic nie robi i w tym, że PZPN i kluby uważają, że to policja ma pilnować porządku na stadionach. Policja powinna łapać przestępców, od porządku jest klub. Problem pojawia się, gdy kilkuset kibiców to przestępcy - to juz patologia, tym samym wina klubu, że nie jest w stanie poprawnie zorganizować imprezy sportowej, PZPN nie jest w stanie wyegzekwować odpowiedniej organizacji. Innymi słowy... najbardziej zainteresowani powinno za to zapłacić i to słono (tak, pieniążkami, których np. nie dostaną, bo nie umieją sobie poradzić z organizacją meczu).

O ile pamiętam, to wytłumaczenie zakazu jest takie właśnie - brak możliwości zapewnienia bezpieczeństwa - czy to wg Ciebie nieprawda? (Widziałem dzisiaj zajawki z ostatniej zadymy :whistle: )

Konto usunięte, nie jestem zapalonym kibicem piłkarskim, to też wpływa na moje podejście nie ukrywam. ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 5 maja 2011, o 23:15

citan pisze: Płacą niewinni? A tak to - właśnie - kto płaci?
.
środa, 04 maja 2011 15:57

Stowarzyszenie Wiara Lecha pragnie jednoznacznie odciąć się od zdarzeń, które miały miejsce na Stadionie im. Zdzisława Krzyszkowiaka w Bydgoszczy po zakończeniu finałowego spotkania Pucharu Polski pomiędzy Lechem Poznań i Legią Warszawa.

Stowarzyszenie Wiara Lecha, od wielu lat prowadzi działania mające na celu zbudowania pozytywnego wizerunku kibica piłki nożnej. Niestety, to spotkanie pokazało, że do osiągnięcia założonego przez Wiarę Lecha celu jeszcze dużo pracy. Wiara Lecha będzie nadal starać się edukować kibiców i promować określone zasady wyjazdowe, by do podobnych wydarzeń nie dochodziło.

Stowarzyszenie Wiara Lecha, pomimo tego, że nie było ani organizatorem wyjazdu, ani dystrybutorem biletów na mecz finału Pucharu Polski przeprowadzi zbiórkę pieniędzy - podobnie jak po fecie mistrzowskiej - by pokryć straty, które powstały na sektorach zajmowanych przez kibiców Lecha Poznań na stadionie w Bydgoszczy.

Numer konta Wiary Lecha: 54 1240 6524 1111 0010 3275 5980 z dopiskiem "PUCHAR POLSKI".

Zarząd Stowarzyszenia Wiara Lecha

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 maja 2011, o 23:23

Panowie cały czas mieszamy dwa pojęcia: stadion i to co dzieje się poza nim.
Klub nic nie ma i nie może mieć do tego czy kibice leją sie po mordach w lasach, parkingach czy na ulicach.
Nie jest to problem klubów to po 1 po 2 nie mają prawa do działania poza swoim terenem.
A stadiony są teraz bezpieczne i nie ma co tego negować- bo fakty sa takie jakie są.
Powiedzmy tylko jasno-nowe stadiony przystosowane do tego bo reszta to szmelc z ery kamienia łupanego.

Odpowiedzmy sobie na jedno pytanie - kiedy ostatnio na stadionie Lecha czy Legii była zadyma?
Jaka ilość zadym stadionowych została odnotowana przez policję w ostatnim roku?
a jaka dajmy na to w roku 2005?
i wtedy możemy zaczynac rozmowe
Powiem jasno - kluby są przygotowane i bardzo dobrze radzą sobie z problemem (niestety ;-) )
a ze teraz Tuskol się obudził - brawo dla niego
tylko jak to wygląda jak on sam ma nie jedno za uszami jako kibol Lechii Gdańsk :mrgreen: :-p

citan
5 gwiazdek

Post 5 maja 2011, o 23:25

Konto usunięte pisze: Zarząd Stowarzyszenia Wiara Lecha
A mógł zabić.

OK, ja już się nie odzywam, bo za bardzo w temacie nie jestem - wkurza mnie tylko to, że jak mecz jest i jadę do domu z pracy, to nie mogę wyprzedzić tego cholernego konwoju (a i ze 30km się raz za nimi wlekłem - jeszcze musieli na siusiu się zatrzymywać :wall: )... Czasami na szczęście łapię ich dopiero pod Bełchatowem. Stąd frustracja. :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 5 maja 2011, o 23:34

Konto usunięte, może głupie pytanie ale ciśnie mi się na usta bo skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle :cofee:
mówisz ,że kluby nie mają nic wspólnego z kibolami , a co jakiś czas wychodzą takie kwiatki jak w Lechu ,że szef kiboli ma firmę cateringową która ma umowę z klubem (podejrzewam ,że nie tylko w Lechu są takie układy dziwne) ,potem akcja z opluwaniem kibiców w barwach narodowych przez tego kolesia ,a ty piszesz ,że jest bezpiecznie czegoś tu nie kumam. Sorki ale jak łebki się co sobota będą zbierac pod wiejską dyskoteką i naparzać po mordach siebie i kogo się nawinie to co trzeba zrobić ?? Zamknąć miejsce przez które jest zadyma może wtedy zmądrzeją i właściciel też pomyśli co zrobić z bezpieczeństwem jak dostanie po kieszeni
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 maja 2011, o 23:54

Konto usunięte pisze: tak byłem na tym meczu i mam na to inne spojrzenie od lansowanego przez Was i wszelkie media
nie przez wszystkich ;-)

ja ciągle twierdzę, że Pan Premier się wygłupia i tworzy jakieś dyrdymały - zupełnie jakby w tym kraju wcześniej nie istniała policja i kodeks karny. Wystarczy, aby ktoś zaczął go egzekwować - wszelkie zapisy w nim są od dawna. Ale to za trudne ;-)

PZPN jako organizacja zrzeszająca kluby powinna ponosić dotkliwą odpowiedzialność finansową za burdy na meczach. Wtedy by szybko znaleźli rozwiązanie, kto wie, może nawet kibole by się sami pilnowali. Nic tak dobrze nie robi na efektywność jak wkur... prezes.

Zamykanie stadionów nie ma sensu. Teraz ta chmara pójdzie rozjuszona rozwalać miasto. Im wszystko jedno. Niech już lepiej rozwalają stadiony, mnie to mało interesuje.

Co mnie wkurzyło właśnie, to to, że sobie przypomniałem, że stadiony budują też z moich podatków.

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 5 maja 2011, o 23:59

Konto usunięte pisze: po 3 wracając do Bełchatowa- po tym grunwaldzie zatrzymano ok 20 osób
tak więc nie jest tak ze nikt nie ponosi kary

zatrzymać a ponieść karę, to dwie różne sprawy

Mnie też Policja parę razy zatrzymywała...
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 00:04

remek, wszystko fajnie tylko myślisz ,że jak rozpieprzą już stadion to po cichaczu i grzeczniutko rozejdą się po domach :?: Nie wydaje mi się ,a tak to nie ma meczu i kilka takich akcji pod rząd albo uspokoi towarzystwo albo uświadomi nam ,że nie możemy organizować meczu bo ludzie to bydło i tyle.
Jak nic nie będziemy robić to nie będzie od tego lepiej ,a gadanie i zwalanie winy jednych na drugich już jest od jakiegoś czasu , kolo dał w łeb piłkarzowi dostał zakaz stadionowy następnie na jakiś tam wniosek(Lato mówił ,że to Klub sam go poprosił :!: ) spotyka się z PZPN mówi ,że już będzie grzeczny i dostaje bilet na mecz po czym jest zadyma ,więc o czym to świadczy
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky

Post 6 maja 2011, o 00:07

burat pisze: mówisz ,że kluby nie mają nic wspólnego z kibolami , a co jakiś czas wychodzą takie kwiatki jak w Lechu ,że szef kiboli ma firmę cateringową która ma umowę z klubem (podejrzewam ,że nie tylko w Lechu są takie układy dziwne)
Ciekawe kto naprawia szkody na stadionach?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 6 maja 2011, o 00:08

Ogólnie to jakaś komedia. Kamery nagrywają jak ciągle CI sami kolesie się tłuką i nikt z tym nic nie robi. Demolują środki komunikacji miejskiej i nikogo nie zamykają? Kurde jakbym ja komuś dał w mordę albo zaczął demolować własność publiczną to by mnie zamknęli, a "kibice" mają jakiś inny status?

Na stadionach jest "bezpiecznie" - to znaczy że np. można zabrać tam dzieci i iść z rodziną i nie słuchać kurew, żulerskich piosenek itp.?

Jakby kibice rajdowi po rajdzie poszli i zdemolowali miasteczko to by się ten rajd już nigdy nie odbył założę się, a piłka kopana dalej jakiś wyjątkowy status i to z także moich podatków. Normalnie się we mnie gotuje jak słyszę że zafundowałem kibolom to coś na Konwiktorskiej. Śmieszno żałosne że w ogóle jest o czym rozmawiać bo to się dawno powinno skończyć w ramach obowiązującego prawa i istniejących środków.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 6 maja 2011, o 00:08

burat pisze: wszystko fajnie tylko myślisz ,że jak rozpieprzą już stadion to po cichaczu i grzeczniutko rozejdą się po domach
a myślisz, że jak ich nie wpuszczą na mecz, to nie znajdą powodu, żeby się ponapieprzać? mecz i tak będzie, więc można się tłuc o wynik.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 6 maja 2011, o 00:14

Alan, Alan, Alan!, Ty koleś oddaj Remka :!: :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 00:16

Alan, Alan, Alan!, ( :mrgreen: ) ale jak ktoś będzie chciał się napieprzać to i tak to zrobi i wynik nie jest im do niczego potrzebny (dawno mają to w głębokim poważaniu) Tylko tak jak pisałeś te stadiony to poczęci z naszej kasy są budowane i za policję która musi debili eskortować też my płacimy więc lepiej jak chcą to się ustawią gdzieś w lasku pod miastem i CH im w D mniejsze straty ,a tak to się kawalkada przez połowę miasta przewali i wtedy jest ból. Z drugiej strony jak sobie nie wejdą na stadion pokrzyczeć i spadną im punkty w skali zajebistości to może pomyślą ,że coś mogą stracić ,a tak to robią co chcą bo co im zrobi ktoś jak on ma na wszystko wy...ne tylko sobie lubi na swojej trybunie z kolesiami pokrzyczeć więc to jest dla niego największa kara i może coś do tępego palanta jednego z drugim dojdzie

AMI
5 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 09:35

No to się nacieszyłem radiem w MX5.
Jakieś tępe chuje połaszczyły się na radio, które nowe kosztuje ze 100-110e.
A że nie mogli go nawet wyjąć - do tylko rozpieprzyli radio i panel środkowy (pękł w jednym, czy dwoch miejscach - na razie pewnie zostanie tak jak jest).

Widzę, że jednak trzeba jak w Polsce - zabierać do domu wszystko, co przedstawia wartość większą niż 5 euro - a już odwykłem od tego...
To się na nowo przyzwyczaję.
Jacek "AMI" Rudowski

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 09:41

AMI,
no smutek. Współczuję, wiem jak to irytuje :wall:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Zostajesz w tej Krainie Wiecznych Łowców ?
:mrgreen:
Brak podpisu.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 09:41

AMI, to pech , pojeb... jak widać nie brakuje :evil: w każdym kraju :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 09:46

burat pisze:Alan, Alan, Alan!, ( :mrgreen: ) ale jak ktoś będzie chciał się napieprzać to i tak to zrobi i wynik nie jest im do niczego potrzebny (dawno mają to w głębokim poważaniu) Tylko tak jak pisałeś te stadiony to poczęci z naszej kasy są budowane i za policję która musi debili eskortować też my płacimy więc lepiej jak chcą to się ustawią gdzieś w lasku pod miastem i CH im w D mniejsze straty ,a tak to się kawalkada przez połowę miasta przewali i wtedy jest ból. Z drugiej strony jak sobie nie wejdą na stadion pokrzyczeć i spadną im punkty w skali zajebistości to może pomyślą ,że coś mogą stracić ,a tak to robią co chcą bo co im zrobi ktoś jak on ma na wszystko wy...ne tylko sobie lubi na swojej trybunie z kolesiami pokrzyczeć więc to jest dla niego największa kara i może coś do tępego palanta jednego z drugim dojdzie
wdech wydech wdech wydech :mrgreen: :lol:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 09:53

AMI, wyrazy jak ci do szuwara się nie włamali to teraz do MX-a pechozol :-(

Konto usunięte, to dobrze ,że żyjesz :giggle:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 09:56

Konto usunięte, ultrasie , będziesz na chlejadach :idea: To podyskutujemy z Tobą :giggle:

AMI
5 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 10:01

Grzesiek_67 pisze: PS. Zostajesz w tej Krainie Wiecznych Łowców ?

Sie okaze - ale nie chce zapeszac.

Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 6 maja 2011, o 10:01

Właśnie Konto usunięte, miałeś kaptur i kominiarkę na tym meczu? :mrgreen:

Czy może byłeś na nim z rodziną? :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 10:02

Piter 35 pisze:Konto usunięte, ultrasie , będziesz na chlejadach :idea: To podyskutujemy z Tobą :giggle:
jako kibol i debil nie będę wp. sie tam gdzie mnie nie chcą a jak widac zdanie jest już wyrobione :wall:
ps:
jeszcze coś zdemoluje czy zgwałcę a i punkty zajebistości mi spadną :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 10:04

Konto usunięte, miałem kaptur i czapkę-no zimno było to se ubrałem bluzę z kapturem nie wiedziałem ze jest zabroniona :mrgreen:
komina nie miałem :?
rodzina ma mnie za debila tak wiec nie ciągam jej po Polsce :-p

citan
5 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 10:17

Konto usunięte pisze: jako kibol i debil nie będę wp. sie tam gdzie mnie nie chcą a jak widac zdanie jest już wyrobione
Nie przeszkadza mi, że masz inne zdanie. Po prostu się z nim nie zgadzam. A co ma do tego niechcenie Ciebie na Chlejadach, tego zupełnie nie rozumiem. :razz:

ODPOWIEDZ