Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Coś niedobrego

Post 6 maja 2011, o 10:17

Konto usunięte pisze: Konto usunięte, miałem kaptur i czapkę-no zimno było to se ubrałem bluzę z kapturem nie wiedziałem ze jest zabroniona :mrgreen:

Hehe, widać wszystkim zimo było, zwłaszcza w twarze :razz:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 6 maja 2011, o 10:22

citan pisze: A co ma do tego niechcenie Ciebie na Chlejadach, tego zupełnie nie rozumiem.

To jest tzw. wykładnia rozszerzająca. Wszyscy mnie nie lubią, nie chcę, to ja też ich ku..wów psów dingów nie lubię , nie chcę... :mrgreen:
Konto usunięte, zakapturzony frajerzy, nie filolozuj tylko naginaj na Chlejady ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 6 maja 2011, o 10:46

Konto usunięte pisze: jako kibol i debil nie będę wp. sie tam gdzie mnie nie chcą a jak widac zdanie jest już wyrobione :wall:
ps:
jeszcze coś zdemoluje czy zgwałcę a i punkty zajebistości mi spadną
Chłopaku , nie bądź miętki :idea: , wytłumaczymy Ci to i owo według linii politycznej partii :mrgreen:

Co do gwałtów i demolki to tradycją Chlejad jest palenie wiosek i gwałty na okolicznych dziewicach ( problem jest ,że one zniknęły jak dinozaury :-) ), więc pozostajemy przy paleniu :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 6 maja 2011, o 10:49

Konto usunięte, spoko wodza , jeśli odebrałeś to jako atak na swoją osobę to absolutnie nietrafnie ,ja mam wyrobione zdanie (choć możesz mnie przekonać ,że się mylę ;-) ) o pewnym środowisku dość radykalnym ,a może bardziej o skutkach ich zachowań i tyle. Sam w niedzielę będąc na meczu tak się darłem ,że w poniedziałek nie mogłem się odzywać :mrgreen: ,ale moim zdaniem są drobne niuanse nad dopingowaniem swojej drużyny ,a robieniem zadym pod przykrywką barw swojego klubu :cofee:

A z drugiej strony na 99% mnie na chlejadach nie będzie (no może uda się na sobotnie ognisko wyrwać :chair: ) więc nie będziesz mnie oglądał :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 6 maja 2011, o 10:53

burat pisze: A z drugiej strony na 99% mnie na chlejadach nie będzie (no może uda się na sobotnie ognisko wyrwać :chair: ) więc nie będziesz mnie oglądał
Jak Burat wpada to słońce zachodzi , tak się Go boi :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 10:57

Piter 35, o rzesz ty :x cytując Obeliksa "nie widzę tu grubych" :x :x

:mrgreen: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 6 maja 2011, o 11:32

Otóż rząd dał jasny sygnał naszym władzom sportowym i UEFA, że jest w stanie zapewnić bezpieczeństwo podczas EURO 2012.
Mecze będą odbywały się bez udziału publiczności.
Przecież można w telewizji obejrzeć... :wall:

Brak mi słów.
Ciekawe kto mi odda pieniądze za bilet na ten mecz, który mam w wykupionym na cały sezon karnecie...
Klub? Wojewoda? Czy może policja?

Powiedzmy, że na Żyletę wchodzi około 6 tys osób. Stadion ma pojemność 25 tys.
To znaczy, że 19 tys. ludzi z czego przynajmniej połowa ma karnety - zostało pociągniętych do odpowiedzialności zbiorowej, na podstawie wymyślonych zagrożeń.

Proponuję odwołać także Orange Warsaw Festiwal, bo ma się odbyć na tym samym obiekcie i kto wie, kto przyjdzie?
Może szataniści jacyś...?

Żenada
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 11:35

burat pisze: A z drugiej strony na 99% mnie na chlejadach nie będzie (no może uda się na sobotnie ognisko wyrwać :chair: ) więc nie będziesz mnie oglądał :mrgreen:
Obrazek

Wpadnij, bo muszę Ci wreszcie wklepać za te wszystkie nasze "dyskusje" :-) :-) :-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Chyba bym Ci się cały zmieścił w kieszeni Twoich spodni. Taki pancernik.....kieszonkowy Graf Spee :mrgreen:
Brak podpisu.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 11:55

Po wczorajszej decyzji wojewody stołeczna policja ma być w jeszcze większej gotowości, niż gdyby mecz przy Łazienkowskiej się odbył. Mundurowi obawiają się nerwowej reakcji kibiców na wyrzucenie ich z trybun.

:wall: :x

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 6 maja 2011, o 13:00

polecam warto posłuchać

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 13:03

Bilex,
zamiast walić w co drugim poście głową w mur, daj Waćpan jakąś propozycję co do załatwienia sprawy. Bo moja mówi, że jeżeli jest Was faktycznie 19 tyś. sprawiedliwych to sami powinniście załatwić sprawę z tymi 6 tyś. meneli. Ja bym tak zrobił.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 13:10

Grzesiek_67, nie poczuwam sie do menela :-p

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 6 maja 2011, o 13:12

Obrazek

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 13:12

Ale jak Grzesiu? I dlaczego to ja mam załatwiać?
Płacę 1200 złotych za karnet nie po to, żeby sprzątać śmieci na stadionie.
Chcę przyjść, obejrzeć mecz i wyjść.
Jedyne co mnie interesuje to moja wygoda i poziom sportowy widowiska, który jak wiemy jest dość mierny.

Czy w Anglii to kibice "załatwiali" cokolwiek z chuliganami?

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 6 maja 2011, o 13:26

Konto usunięte pisze:
polecam warto posłuchać
zastanawiam się czy gdyby pani profesor dostała w papę od takiego leszczyka gdzieś na ulicy to dalej mówiłaby o honorze kibiców...

Aczkowiek podsumowanie pracy rządu i stosowania przepisów jest celne!
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:15

Grzesiek_67, no postaram się i nawet jak mi się uda jakiegoś drajwera znaleźć to z chęcią bym sobie z wami jakąś "sidorówkę" lub dwie wciągną :drunk:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:27

burat pisze: Grzesiek_67, no postaram się i nawet jak mi się uda jakiegoś drajwera znaleźć to z chęcią bym sobie z wami jakąś "sidorówkę" lub dwie wciągną

No to super. Naprawdę i od serca - I wish were here ;-)
Bilex pisze: Ale jak Grzesiu? I dlaczego to ja mam załatwiać?
Płacę 1200 złotych za karnet nie po to, żeby sprzątać śmieci na stadionie.

Bilex, no wiem, wiem ale z drugiej strony co to biedne, kulawe, chybotliwe Państwo ma zrobić ?
Zamknęło stadiony, źle, bo w tyłek dostają niewinni.
Policja ma być bardziej radykalna ? OK, ale zaraz znajdzie się gromada "pożytecznych idiotów" (copyright R. Ziemkiewcz), zwłaszcza z mediów, którzy będą podnosili larum, czy aby nie za agresywnie, czy to jeszcze demokracja (sic!), czy to może już dyktatura, że tak to było za komuny, etc. I druga strona medalu, kilka lat temu pewien pan policjant, zdzielił jakoś tak nieszczęśliwie kibola przez łeb, że ... zabił. Siedzi do tej pory. No to Ci gliniarze też za bardzo radykalnie nie chcą się angażować, bo a nóż, widelec, w ferworze napierdalanki, znowu któryś nie trafi i bye, bye wolności, życiu, czemukolwiek.
Dodatkowo, koszty "usługi" policyjnej (zapewnienie ochrony imprezie) są horrendalnie wysokie, prawie duża bańka. Ja NIE CHCĘ SIĘ NA TO ZRZUCAĆ ! A może to kluby, powinny zapewniać i finansować bezpieczeństwo na własnych obiektach, albo łącznie (klubu obu drużyn, które ze sobą grają) ? Nie wiem, pytam.

Bilexie drogi, widzisz jakieś rozsądne wyjście z tego problemu ?

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:34

Grzesiek_67 pisze: Nie wiem, pytam.
Ja też nie wiem. :?

Jak idę do kina, to się nie zastanawiam kto odpowiada za bezpieczeństwo, czy są systemy przeciwpożarowe i wyjścia ewakuacyjne.
Zakładam, że po zakupie biletu jestem odpowiednio zabezpieczony od różnych wypadków, które mogą się tam zdarzyć.
Podobnie powinno być na stadionach.
Tyle, że w kinie łatwiej jest opanować i odizolować dwóch pijanych awanturujących się gości niż 2 tys hasających po murawie debili z zasłoniętymi twarzami...

Problem jest poważny. Należy sięgnąć do wzorców sprawdzonych: angielskich, niemieckich... A przede wszystkim zacząć egzekwować przepisy, które podobno są nawet dość restrykcyjne tyle, że wszyscy maja je w dupie...

Nie jest natomiast metoda zamykanie stadionu, na który 3/4 ludzi przychodzi żeby spokojnie obejrzeć to widowisko szumnie nazywane meczem...

Równie dobrze można zamykać całe Multikino jak ktoś kogoś zdzieli w ryj na którymś seansie...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:41

Bilex, to może zbiorowy pozew do sądu klubu ,że sprzedał wam towar uszkodzony i niech odda kasę ,bo jak na razie to nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności i tyle a jak kogoś uderzy się po kieszeni to może zacznie. Jest zagrożenie to Policja ma prawo odwołać imprezę, ktoś kto jest odpowiedzialny za jej organizację nie dopełnił swoich obowiązków i sprzedał wam towar który jest delikatnie mówiąc uszkodzony więc musi oddać kasę inaczej klubom nie będzie zależało na tym aby wypędzić ze stadionu te sześć tyś. złych i w dupie mają te 19 tyś. dobrych. :cofee:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:43

Grzesiek_67 pisze: A może to kluby, powinny zapewniać i finansować bezpieczeństwo na własnych obiektach
Pragnę ciebie poinformować (bo widać, że za bardzo nie jesteś w temacie ;-) ) że tak jest u nas w kraju
to klub nie miasto czy Ty finansuje ochronę na obiekcie sportowym.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:45

Bilex pisze: Problem jest poważny. Należy sięgnąć do wzorców sprawdzonych: angielskich, niemieckich... A przede wszystkim zacząć egzekwować przepisy, które podobno są nawet dość restrykcyjne tyle, że wszyscy maja je w dupie...

No tak, ale wtedy zamiast dróg (ha, ha, ha :wall: ) będziemy budować więzienia. Bo kurna, trza normy powierzchniowe (ile m2 na jednego odsiadującego wyrok) też wypełniać. To jest kwadratura koła.

Kurcze, ja też lubię zapłacić i mieć święty spokój, niechaj się resztą martwi Ci, którzy z mocy prawa bądź realizowanego biznesu, powinni zapewnić mi i innym ochronę i godziwe spędzanie czasu. Ale tak się chyba powolutku nie da. Moim zdaniem, jeżeli ta dzicz, zwana eufemistycznie kibolami, nie poczuje na plerach jednego wielkiego oporu społecznego (Twojego, mojego) to nic z tego nie będzie. A co ja obserwuję po zdarzeniach bydgoskich (i nie tylko) ? Ano wielkie rozmemłanie, relatywizowanie, jednym słowem GADANIE o niczym. Nie ma o czym gadać - Ci ludzie stanowią zagrożenie. Kropka. Przepraszam - Kreska ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:46

Konto usunięte pisze: Pragnę ciebie poinformować (bo widać, że za bardzo nie jesteś w temacie ;-) ) że tak jest u nas w kraju
to klub nie miasto czy Ty finansuje ochronę na obiekcie sportowym.

Bardzo mnie to cieszy, jeden problem z głowy.
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:47

burat pisze:Bilex, to może zbiorowy pozew do sądu klubu ,że sprzedał wam towar uszkodzony i niech odda kasę ,bo jak na razie to nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności i tyle a jak kogoś uderzy się po kieszeni to może zacznie. Jest zagrożenie to Policja ma prawo odwołać imprezę, ktoś kto jest odpowiedzialny za jej organizację nie dopełnił swoich obowiązków i sprzedał wam towar który jest delikatnie mówiąc uszkodzony więc musi oddać kasę inaczej klubom nie będzie zależało na tym aby wypędzić ze stadionu te sześć tyś. złych i w dupie mają te 19 tyś. dobrych. :cofee:
tym ktośiem było PZPN a nie kluby, kluby nie mają nic wspólnego z organizacją finału PP-poczytajcie Panowie bo tak tworzycie jakieś opowieści nie mające nic wsp. z rzeczywistością
tak wiec zamykanie ich stadionów jest paranoją i debilizmem bo jak sie ma bezpieczeństwo na Ł3 do bezpieczeństwa w Bydgoszczy ?

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:51

Konto usunięte,
to są sprawy techniczne, do kogo pozew, o co, kto finansuje ochronę i z istotą problemu nie wiele mają wspólnego. Istotą problemu są niebezpieczne jednostki, które, jak dla mnie, najlepiej byłoby wyeksportować na Marsa.
Konto usunięte pisze: tak wiec zamykanie ich stadionów jest paranoją i debilizmem bo jak sie ma bezpieczeństwo na Ł3 do bezpieczeństwa w Bydgoszczy ?

Nie rozumiesz ? Czy udajesz ? Zadymy w Bydgoszczy nie zrobiły Nikosie, tylko kibole Legii i Lecha, stąd można wnioskować/przypuszczać/domniemywać, że Ci sami ludzie są w stanie zrobić podobne rzeczy gdziekolwiek.
Brak podpisu.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 6 maja 2011, o 14:53

Konto usunięte pisze:
tym ktośiem było PZPN a nie kluby, kluby nie mają nic wspólnego z organizacją finału PP-poczytajcie Panowie bo tak tworzycie jakieś opowieści nie mające nic wsp. z rzeczywistością
tak wiec zamykanie ich stadionów jest paranoją i debilizmem bo jak sie ma bezpieczeństwo na Ł3 do bezpieczeństwa w Bydgoszczy ?
Tak się ma ,że kluby i współpracujące z nimi stowarzyszenia kibiców mają przekazać dane osób które rozrabiały w bydgoszczy inaczej stadiony będą zamykane do skutku

ODPOWIEDZ