Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Re: Coś niedobrego

Post 6 maja 2011, o 14:56

Grzesiek_67 pisze:Konto usunięte,
to są sprawy techniczne, do kogo pozew, o co, kto finansuje ochronę i z istotą problemu nie wiele mają wspólnego. Istotą problemu są niebezpieczne jednostki, które, jak dla mnie, najlepiej byłoby wyeksportować na Marsa.
Konto usunięte pisze: tak wiec zamykanie ich stadionów jest paranoją i debilizmem bo jak sie ma bezpieczeństwo na Ł3 do bezpieczeństwa w Bydgoszczy ?

Nie rozumiesz ? Czy udajesz ? Zadymy w Bydgoszczy nie zrobiły Nikosie, tylko kibole Legii i Lecha, stąd można wnioskować/przypuszczać/domniemywać, że Ci sami ludzie są w stanie zrobić podobne rzeczy gdziekolwiek.
powiem tak-bzdura
system monitoringu na Ł3 jest taki że nawet wiadomo kto i kiedy zapoda bąka z pupci to po 1
po 2 od jakiś 8 lat na Legii nie było zadymy pomijam okres nowego stadionu - bo tu to już spokój i sielanka
dlatego zamykanie Lecha i Ł3 jest bzdura i to totalną i nic ani nikt na tych stadionach zadymy nie zrobi z prostej przyczyny- doskonały monitoring wizyjny i głosowy :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:57

danikl pisze:
Konto usunięte pisze:
tym ktośiem było PZPN a nie kluby, kluby nie mają nic wspólnego z organizacją finału PP-poczytajcie Panowie bo tak tworzycie jakieś opowieści nie mające nic wsp. z rzeczywistością
tak wiec zamykanie ich stadionów jest paranoją i debilizmem bo jak sie ma bezpieczeństwo na Ł3 do bezpieczeństwa w Bydgoszczy ?
Tak się ma ,że kluby i współpracujące z nimi stowarzyszenia kibiców mają przekazać dane osób które rozrabiały w bydgoszczy inaczej stadiony będą zamykane do skutku
dane tych osób ma organizator to jakieś 13 tyś ludzi :mrgreen:
i na jakiej podstawie klub czy stowarzyszenie ma wskazać tych co "biegali" ?

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 6 maja 2011, o 14:58

Konto usunięte pisze: że tak jest u nas w kraju
to klub nie miasto czy Ty finansuje ochronę na obiekcie sportowym.
Czyli ta bańka to z czyjej kieszeni poszła?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 14:59

citan pisze:
Konto usunięte pisze: że tak jest u nas w kraju
to klub nie miasto czy Ty finansuje ochronę na obiekcie sportowym.
Czyli ta bańka to z czyjej kieszeni poszła?
nie mnie pytaj ?
ja mówię o obiekcie sportowym nie o jego okolicach

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 6 maja 2011, o 15:01

Konto usunięte pisze:
danikl pisze:
Konto usunięte pisze:
tym ktośiem było PZPN a nie kluby, kluby nie mają nic wspólnego z organizacją finału PP-poczytajcie Panowie bo tak tworzycie jakieś opowieści nie mające nic wsp. z rzeczywistością
tak wiec zamykanie ich stadionów jest paranoją i debilizmem bo jak sie ma bezpieczeństwo na Ł3 do bezpieczeństwa w Bydgoszczy ?
Tak się ma ,że kluby i współpracujące z nimi stowarzyszenia kibiców mają przekazać dane osób które rozrabiały w bydgoszczy inaczej stadiony będą zamykane do skutku
dane tych osób ma organizator to jakieś 13 tyś ludzi :mrgreen:
i na jakiej podstawie klub czy stowarzyszenie ma wskazać tych co "biegali" ?
Na podstawie nagrań policyjnych z meczu PP

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 6 maja 2011, o 15:03

Konto usunięte,
lubisz używać słów : "bzdura", "idiotyzm", "debilizm", "totalna". Fajnie, zawsze uważałem, że należy wypowiadać się jasno :mrgreen:

A teraz do rzeczy :
- to, że masz najlepszy na świecie monitoring nie jest w stanie zapobiec wydarzeniom ex ante. Owszem, ex post będziesz w stanie wskazać winnych. Ale to tyle i tylko tyle. Mleko zostanie już rozlane.
Konto usunięte pisze: po 2 od jakiś 8 lat na Legii nie było zadymy pomijam okres nowego stadionu
A ja wolałbym żebyś, dla rzetelności dyskusji, żadnego okresu nie pomijał.
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:05

danikl pisze:[?
Na podstawie nagrań policyjnych z meczu PP[/quote]

jak myślisz po co "oni"zakładali szale i kominiarki ?
pomijam już fakt, że jest policja ma materiały niech działa
za coś biorą kasę chyba ? :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:06

lubisz używać słów : "bzdura", "idiotyzm", "debilizm", "totalna". Fajnie, zawsze uważałem, że należy wypowiadać się jasno :mrgreen:

A teraz do rzeczy :
- to, że masz najlepszy na świecie monitoring nie jest w stanie zapobiec wydarzeniom ex ante. Owszem, ex post będziesz w stanie wskazać winnych. Ale to tyle i tylko tyle. Mleko zostanie już rozlane.
Konto usunięte pisze: po 2 od jakiś 8 lat na Legii nie było zadymy pomijam okres nowego stadionu
A ja wolałbym żebyś, dla rzetelności dyskusji, żadnego okresu nie pomijał.
jaśniej napiszę - na nowym stadionie czy Lecha czy Legii nie było zadymy
kompletne 0

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:09

Konto usunięte pisze:
Oglądałem ten mecz w tv i widziałem sporo osób z tych biegających po płycie, których twarz była doskonale widoczna. Na początek od nich bym zaczął 8-)

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:11

Konto usunięte pisze:

kompletne 0
Lech -Wisła w tym sezonie
rzucanie rac na Legii nie pamiętam z kim

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:12

danikl pisze:
Konto usunięte pisze:
Oglądałem ten mecz w tv i widziałem sporo osób z tych biegających po płycie, których twarz była doskonale widoczna. Na początek od nich bym zaczął 8-)
no tak oni najwiecej dymili :mrgreen:
wbiegli poskakali z radości i zbiegli z murawy
racja łatwy cel- ja tam bym ich na 20 lat powsadzał do paki
tam nabiora ogłady i staną sie innymi ludzmi
ps:
wszedzie w europie po wygranej mistrza czy pucharu ludzie wybiegają tylko u nas to jest powód do wsadzania i karania

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:12

Konto usunięte,

ale z tym monitoringiem i jego zbawczymi mocami to zrozumiałeś ?

Data otwarcia stadionu : 7 sierpnia 2010 roku a Ty piszesz :
Konto usunięte pisze: po 2 od jakiś 8 lat na Legii nie było zadymy

i
Konto usunięte pisze: jaśniej napiszę - na nowym stadionie czy Lecha czy Legii nie było zadymy

?

Historia nowego stadionu, ma niecały rok. Czyli napisałbyś prawdę, gdybyś napisał : "od niecałego roku na stadionie przy Łazienkowskiej zadymy nie było." A tak to... Szkoda gadać.
Brak podpisu.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 6 maja 2011, o 15:13

Panowie ale tak ,żeby wyjaśnić sprawę uważacie ,że nic się takiego nie stało i rozwalenie stadionu przez kilka tyś ludzi jest porównywalne z daniem sobie po mordzie komuś w kinie :?:
To po pierwsze po drugie to kto tam narobił zadymy w tej Bydgoszczy kibice Legii i Lecha ,czy jakieś złe ludzie którzy się za kibiców podawali a w rzeczywistości to nic nie mają wspólnego z jednym czy drugim zespołem :?: . I teraz pytanko jeśli to jednak kibice tych dwóch zespołów nawywijali to kto ma za to odpowiedzieć :?: Bo ja tak się wsłuchuję to winni są wszyscy tylko nie kibice :wall: to co ja z Fido i z Griszą powinniśmy być za to ukarani wyjaśnijcie mi to panowie bo czegoś tu nie kumam
Owszem nie jestem ekspertem w tej dziedzinie (choć jakiś tam kontakt z Hoolsami niestety mam :cofee: ) tylko dlatego patrzę na to trochę chłodnym okiem.
Jak debil jeden z drugim po pijaku na oesie szaleje i przez niego mogą odwołać oes to kibice sami pilnują porządku i nie raz widziałem jak takie elementy były "pacyfikowane" ale myśmy się czuli odpowiedzialni za to co się dzieje bo wiedzieliśmy ,że przez barana jednego z drugim możemy sobie do domu pojechać i mieć pretensje do pana Boga i cholera wie kogo bo ja przecież byłem grzeczny to czemu oes odwołali :? było zagrożenie no było więc teraz konsekwencję ponieść i tyle.
Może i nie jest to najlepsze rozwiązanie żeby zamknąć spotkanie dla kibiców ale jakoś nie widzę innego rozwiązania. Może i jest to po prostu kara dla kibiców ale uważam ,że jak nie ma innego rozwiązania to sorki może wtedy ktoś następnym razem pomyśli zanim rozpieprzy stadion to mu zamkną jego ,ale jak będzie ,cytując pewien internetowy klasyk, żeby się chujnia działa to tak będzie i nic się nie zmieni
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:15

danikl pisze:
Konto usunięte pisze:

kompletne 0
Lech -Wisła w tym sezonie
rzucanie rac na Legii nie pamiętam z kim
z lechem pełna zgoda-dymił sektor gości
co do Ł3 mówimy o zadymach a nie jednej racy na boisku i jednej racy co poleciała z rodzinnego
jak byś był skrupulatny napisał byś, że te 2 osoby od rac poniosły już kary i mają zakazy stadionowe na 2 lata oraz kare grzywny :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:19

ale z tym monitoringiem i jego zbawczymi mocami to zrozumiałeś ?

Data otwarcia stadionu : 7 sierpnia 2010 roku a Ty piszesz :
Konto usunięte pisze: po 2 od jakiś 8 lat na Legii nie było zadymy

i
Konto usunięte pisze: jaśniej napiszę - na nowym stadionie czy Lecha czy Legii nie było zadymy

?

Historia nowego stadionu, ma niecały rok. Czyli napisałbyś prawdę, gdybyś napisał : "od niecałego roku na stadionie przy Łazienkowskiej zadymy nie było." A tak to... Szkoda gadać.
jak szkoda to szkoda masz rację
żyj we własnym świecie dalej
ja nie zamierzam nikogo przekonywać, wyjaśniać i otwierać komukolwiek oczu
coś słyszeliście, gdzieś dzwonia tylko wy nie wiecie w jakim kościele
a najlepsze jest to że posądzacie wszystkich o agresje gdzie sami jej używacie-najlepiej rozstrzelać zacznijmy od kiboli, potem związkowcy, pijani kierowcy a kończmy na tych co bija dzieci i zony
nie będzie już NIC :mrgreen:

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:22

A kibice Lecha stali grzecznie tak :giggle:
co do Ł3 mówimy o zadymach a nie jednej racy na boisku i jednej racy co poleciała z rodzinnego
jak byś był skrupulatny napisał byś, że te 2 osoby od rac poniosły już kary i mają zakazy stadionowe na 2 lata oraz kare grzywny
Ok i słusznie tylko czemu ten zakaz obowiązuje tylko na Ł3 a nie na meczach wyjazdowych

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:24

Konto usunięte pisze: najlepiej rozstrzelać zacznijmy od kiboli, potem związkowcy, pijani kierowcy a kończmy na tych co bija dzieci i zony

Kolejność może bym trochę zmienił ale pomysł zły nie jest :mrgreen:
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:27

danikl pisze:
A kibice Lecha stali grzecznie tak :giggle:
jak byś był skrupulatny napisał byś, że te 2 osoby od rac poniosły już kary i mają zakazy stadionowe na 2 lata oraz kare grzywny
Ok i słusznie tylko czemu ten zakaz obowiązuje tylko na Ł3 a nie na meczach wyjazdowych
kibice Lecha pokazywali im pośladki to pomijam milczeniem
nam też jeden gagatek ostatnio w Poznaniu pokazywał pupę - bywa taki obyczaj widać(choć i czasem na ł3 takie przypadki się zdazały ale szybko były temperowane co i na Lechu było widać)

co do 2 pytania-to już pytanie do tych co te przepisy wysmażyli
zakaz daje klub a nie sąd może tu jest problem :mrgreen:
władza klubu nie sięga na terytorium całego kraju

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 6 maja 2011, o 15:29

burat pisze: Bo ja tak się wsłuchuję to winni są wszyscy tylko nie kibice
Ależ ja byłem pierwsza osobą, która twierdziła, że gumowych kul należy używać zawsze i od razu jak tylko większa grupa chuliganów pojawi się na boisku. :cofee:
Bez względu na to czy postanowili wyrazić swoją radość czy zdzielić kogoś fragmentem płotu w głowę.

Tyle, że życzeniowe myślenie rodem z Dzikiego Zachodu ni jak się ma do umożliwionych prawem działań sił prewencyjnych + psychologii tłumu...

To raz.
Dwa, że powinniśmy podkreślić po raz kolejny:
mecz PP zorganizowany został przez PZPN, wybór obiektu został dokonany wbrew opinii sił porządkowych.
Banda kretynów wykorzystała okazję, żeby urządzić sobie zadymę. :-(

Co to ma wspólnego z regulacjami na stadionie Legii, ochroną, bardzo zaawansowanym systemem monitoringu i co najmniej dwa razy wyższymi ogrodzeniami?

Nawet jeżeli (a pewnie tak jest) na Żyletę chodzą ci sami goście, to na pewno nie ma takiego samego zagrożenia.
Poza tym inny organizator = inne zasady.

Dlaczego nie ukarano nikogo za racowisko pod koniec meczu z Polonia bodajże... Nie wiem... i Uważam, że należało wytropić rzucających i doładować zakazy stadionowe...
Być może klub bał się kolejnego protestu :roll:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 6 maja 2011, o 15:31

To ja proponuję nową przyśpiewkę.

:)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:31

zakaz daje klub a nie sąd może tu jest problem
Ale klub albo stowarzyszenie kibiców rozprowadza bilety na mecze wyjazdowe
Ostatnio zmieniony 6 maja 2011, o 15:34 przez danikl, łącznie zmieniany 2 razy.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:33

Bilex pisze:
Dlaczego nie ukarano nikogo za racowisko pod koniec meczu z Polonia bodajże... Nie wiem... i Uważam, że należało wytropić rzucających i doładować zakazy stadionowe...
Być może klub bał się kolejnego protestu :roll:
jesteś pewien tego co piszesz ? :mrgreen:

w temacie:
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:35

danikl pisze:
ale nie ma prawa nie sprzedać biletu bo niby jaka miała by być podstawa tego nie sprzedania ?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 6 maja 2011, o 15:38

Bilex, no spoko tylko powiedz mi jak ukarać takich kolesi co nawywijali w Bydgoszczy ,najbardziej dotkliwa kara to jest właśnie mecz przy pustych trybunach bo to może jedynie dotrzeć do tych gości ,że coś źle zrobili. Co do tego ,że na Legii jest porządek to jak tak popatrzeć to rzeczywiście kibole Legii umieją rozpieprzyć czyjś stadion (Litwa kilka lat temu) ,co by na swoim mogli kibicować :roll:
W jak inny sposób ukarać tych debili skoro nikt nie jest zainteresowany co by ten zakaz stadionowy obowiązywał i tak jak piszę jak po takich akcjach w ramach odwetu na stadionie będzie bez kibiców to może się panowie na drugi raz zastanowią i tyle
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 maja 2011, o 15:39

Konto usunięte pisze:
danikl pisze:
ale nie ma prawa nie sprzedać biletu bo niby jaka miała by być podstawa tego nie sprzedania ?
Zakaz stadionowy obowiązujący także na mecze wyjazdowe.Dlaczego w tej chwili nie obowiązuje ? .

ODPOWIEDZ