Auto dla dziada
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Auto dla dziada
Bokiem się nie zmieścił 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nigdy wcześniej garażu nie miałem. Musiałem potrenować, nim Prosiakiem zacząłem wjeżdżać 

Ja nie wiem, po co miejsca parkingowe w blokach, sorki apartamentowcach, projektuje się na wielkość toyoty Yaris.
Naście lat temu przymierzaliśmy sie do zakupu lokalu we Wrocku. Wjechałem do podziemi. Zaparkowanie na wyznaczonym miejscu corollą bau jar 2002 w wyznaczonym miejscu był wyzwaniem. Gdyby sąsiad, na sąsiednim miejscu, załozył kratę/ścianę, cokolwiek, nie było możliwości wejścia/wyjścia z auta.
Pomysł upadł. Czarę przelało także miejsce parkingowe. Na zewnątrz znalezienie miejsca do zaparkowania było niemożliwością.
Naście lat temu przymierzaliśmy sie do zakupu lokalu we Wrocku. Wjechałem do podziemi. Zaparkowanie na wyznaczonym miejscu corollą bau jar 2002 w wyznaczonym miejscu był wyzwaniem. Gdyby sąsiad, na sąsiednim miejscu, załozył kratę/ścianę, cokolwiek, nie było możliwości wejścia/wyjścia z auta.
Pomysł upadł. Czarę przelało także miejsce parkingowe. Na zewnątrz znalezienie miejsca do zaparkowania było niemożliwością.
FUX, nie wiesz?
Robia minimalne przepisowe zeby wiecej aut wlazlo. 2,30 przy odpowiedniej drodze dojazdowej . a:dzisiaj głupi leon z lusterkami ma chyba 2 m
Robia minimalne przepisowe zeby wiecej aut wlazlo. 2,30 przy odpowiedniej drodze dojazdowej . a:dzisiaj głupi leon z lusterkami ma chyba 2 m
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
FUX pisze: Gdyby sąsiad, na sąsiednim miejscu, załozył kratę/ścianę, cokolwiek
FUX, ale wiesz, że w mieście się tak nie robi?

esilon, tak - miejsca są projektowane pod minimalne wymogi. Trudno się temu dziwić.
jarmaj, no w końcu jakiś ładny kolor... tylko jednej rury wydechowej brakuje

P.S. Dziwny ten Osioł, frajdę sprawia mu docieranie silnika co pół roku

Ostatnio zmieniony 12 sie 2016, o 19:45 przez Chloru, łącznie zmieniany 1 raz.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ja mówię niestety o zwykłym garażu... Takim w serii garaży zbudowanych wiele wiele lat temu gdzieś na obrzeżu osiedla.FUX pisze: Wjechałem do podziemi.
Auto odebrałem dzisiaj. Jutro jadę 300km autostradą. Ciekawe, czy innych będzie w...wiać moja jazda z ciągle zmieniającą się prędkościąChloru pisze: P.S. Dziwny ten Osioł, frajdę sprawia mu docieranie silnika co pół roku

Wg Twojej miary, to miasto zaczyna się od ...Chloru pisze: ale wiesz, że w mieście się tak nie robi?
Warszawy?
Wrocław raczej mały nie jest. To nie Biała Podlaska czy inny Radom.
esilon pisze: głupi leon
Te ! Synek !

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX, nie, miasto zaczyna się tam gdzie ludzie nie myślą o grodzeniu miejsc na parkingach podziemnych ;)
z lusterkami ? a jakże.esilon pisze:A co, Masz dwa metry?leon pisze:esilon pisze: głupi leon
Te ! Synek !

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
No to Warszawa miastem nie jest.Chloru pisze:FUX, nie, miasto zaczyna się tam gdzie ludzie nie myślą o grodzeniu miejsc na parkingach podziemnych ;)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=zzhrqZ9-VNI

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX, musisz się bardziej postarać. Ten budynek został tak zbudowany -
Jak przyjedziesz do miasta to nawet pokażę Ci gdzie to jest. Będziesz mógł czerpać inspirację
Jak przyjedziesz do miasta to nawet pokażę Ci gdzie to jest. Będziesz mógł czerpać inspirację

W centrum Wrocka jest hotel ileś-gwiazdkowy, nienajtańszy, nastawiony na kasiastych niemieckich turystów i biznesmenów. Ale żeby ten niemiecki turysta/biznesmen swoim wypasionym autem, odpowiadającym jego prestiżowi i cenie pokoju, mógł wjechać do garażu podziemnego wybudowanego w tym budynku, to niestety nie pomyśleli. Maksymalnie beemka 5, bo 7 już się zawiesi na progu w dół. A te wszystkie przerośnięte na wysokość i szerokość nowomodne SUV-y to już zupełnie mogą zapomnieć o wmanewrowaniu tam. Zapraszamy do parkowania na ulicy, bez ochrony, strefa A, ścisłe centrum.FUX pisze:Naście lat temu przymierzaliśmy sie do zakupu lokalu we Wrocku. Wjechałem do podziemi. Zaparkowanie na wyznaczonym miejscu corollą bau jar 2002 w wyznaczonym miejscu był wyzwaniem.
Chloru, ale co chcesz udowodnić?
Tylko potwierdziłeś, co napisałem.
Ktoś te bramy tam zamontował.
Bez znaczenia; deweloper czy właściciele boxów.
Tylko potwierdziłeś, co napisałem.
Ktoś te bramy tam zamontował.
Bez znaczenia; deweloper czy właściciele boxów.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Fux jak zrobił to deweloper to musi przestrzegać przepisów. Wybierając mieszkanie przez myśl mi nie przeszło grodzenie miejsc parkingowych przez sąsiadów jako kryterium wyboru lokalu. Miejsca mam niewielkie, obok sąsiad parkuje Panamerą która najmniejsza nie jest i jakoś sobie radzimy. Wcześniej miał Toureaga. Same kompaktowe auta.
to słowo jest kluczowe.Chloru pisze: jakoś

Nie mnie oceniać tok myslenia przy projektowaniu.
EOT.
O! O! To ja!Konto usunięte pisze: A wszystkie GLE, które spotykam na ulicy, to mają tylko duże silniki i nic ponadto. Kierowcy to wyjątkowe cioty drogowe

Ostatnio nawet używam automatycznego parkowania!
A nawet rozważałem. Ale brzydki.jarmaj pisze: A widziałeś kiedyś czerwonego GLE?
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Blex, musisz nie tego automatycznego parkingu nauczyć, bo nie próbowałem.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
So What!So What! pisze:Arno, Dyktator zawsze znajdzie ciekawe rozwiązanie
hakerzy już podjęli temat
http://businessinsider.com.pl/technolog ... ch/4x5njhy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Wrzucasz wsteczny i na pytanie czy ma zaparkować, klikasz OK. Wygrałem przejażdżkę kajakiem?Arno pisze:Blex, musisz nie tego automatycznego parkingu nauczyć, bo nie próbowałem.

To jet jakieś szalenie trudne
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.