I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Gal, wysepki są elementem mającym wymuszać ograniczenie prędkości i będą budowane tak, aby utrudniać. taka filozofia.
Podnoszenie wieku jest bezsensowne, lepsze byłoby wprowadzenie możliwości prowadzenia pod kontrolą osoby dorosłej np od lat 16tu po odpowiednim kursie. Po dwóch latach możliwość otrzymania pełnego samodzielnego prawka.
Podnoszenie wieku jest bezsensowne, lepsze byłoby wprowadzenie możliwości prowadzenia pod kontrolą osoby dorosłej np od lat 16tu po odpowiednim kursie. Po dwóch latach możliwość otrzymania pełnego samodzielnego prawka.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
W Bełchatowie jest, w terenie zabudowanym, kilka wysepek (w okolicy przejść, skrzyżowań z prawo/lewo-skrętami) i wg mnie poprawia to bezpieczeństwo. Nieoświetlona wysepka, z którą na prostej drodze, "w polu", w terenie niezabudowanym, nieprzyjemnie bym się o mało co spotkał również wymusiła by na mnie ograniczenie prędkości, szkoda tylko, że w sposób tak nagły.inquiz pisze: Gal, wysepki są elementem mającym wymuszać ograniczenie prędkości i będą budowane tak, aby utrudniać. taka filozofia.

czym innym jest wysepka o której napisałeś (i wiem że to skutkuje zmniejszeniem ofiar wśród pieszych przechodzących przez ruchliwą drogę bo mam pod domem) a czym innym zbudowana tylko w celu spowolnienia ruchu - coraz częściej można takie spotkać.citan pisze: W Bełchatowie jest, w terenie zabudowanym, kilka wysepek
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Jak można nie zdać czegoś takiego?Azrael pisze: http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Pogro ... omosc.html
http://moto.wp.pl/gid,15255522,title,Eg ... jecie.html
Więcej testów -> http://moto.wp.pl/kat,45754,page,2,titl ... omosc.html
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
pablonas pisze: Jak można nie zdać czegoś takiego?
Zdziwiłbyś się, ile matołów produkuje nasz system "edukacji"

Moto matołki i tyle , nie wiem, to proste jak cep 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
no to nas "buntowników" mnister Nowak załatwił
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,132 ... og.html#MT

esilon, bo wiedzą że cel budżetowy nie zostanie zrealizowany więc łaskawie rzucą te grosze. ciekawe czy wydatki z innych źródeł dotychczas zaplanowane na drogi nie zostaną przesunięte.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Używa może ktoś jammera blue raider? Chodzi mi o opinię kogoś konkretnie związanego z forum. Nie interesują mnie opinie i testy, które można wygoglować. Zabawka troszkę kosztuję więc wolałbym być pewny, że działa. Dobija mnie już to hamowanie przed każdym masztem 
edit:
Poważnie nikt tego nie używa? Wiem, że jesteście sceptycznie nastawieni do osób które mało się udzielają na forum
i niechętnie odpowiadacie takim delikwentom ale mam tylko Was
. Dajcie znać, może na pw...

edit:
Poważnie nikt tego nie używa? Wiem, że jesteście sceptycznie nastawieni do osób które mało się udzielają na forum

Więcej znajomych znajdzie zatrudnienie

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Cejrowski ujawnia sposób na mandaty z fotoradarów:
http://mdziennik.pl/auto/news-auto/cejr ... yjemnoscia

http://mdziennik.pl/auto/news-auto/cejr ... yjemnoscia

"Choďte srát s vaším psem před váš dům"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Po wielkim teście drogowym zrobiono podsumowanie: ile czasu trwa przejazd zgodnie z przepisami, a ile jedzie "statystyczny kierowca".

Dwa spostrzeżenia mam.
1. Kto to jest statystyczny kierowca - ja np. nie pamiętam, żebym jechał ostatnio do Wrocka prawie 5 godzin, nawet wg google maps to jest poniżej 4,5 godziny. Tu jednak widać, że czas przejazdu na tej trasie jest absurdalny, skoro da się zaoszczędzić ponad 1/3 czasu.
2. Poznań - Wrocław to jest 167 km. Trzy godziny, albo trzy i pół?
Litości, to jest średnio 55 km/h, jakby jechać nonstop przez teren zabudowany 

Dwa spostrzeżenia mam.
1. Kto to jest statystyczny kierowca - ja np. nie pamiętam, żebym jechał ostatnio do Wrocka prawie 5 godzin, nawet wg google maps to jest poniżej 4,5 godziny. Tu jednak widać, że czas przejazdu na tej trasie jest absurdalny, skoro da się zaoszczędzić ponad 1/3 czasu.
2. Poznań - Wrocław to jest 167 km. Trzy godziny, albo trzy i pół?

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
Konto usunięte, taki test można sobie wsadzić... Powinni w tabelce umieścić odległość między miastami i porównać do innych krajów. 10% różnicy jestem w stanie zaakceptować ale nie turlanie się ze średnią ~50 km/h na odcinku ~200 km.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru, no ale właśnie o tym piszę. Statystyczny kierowca to jest ktoś pomiędzy mną i dziadkiem turlającym się maluchem 40 km/h.
Ze statystyką to jest tak, jak to ładnie ujął kiedyś Kisiel w swoich wspomnieniach:
"Było posiedzenie Komitetu Ekonomicznego Rady Ministrów, wbiega minister Jędrychowski (wiadomo idiota) i mówi:
- Towarzysze, mam radosną wiadomość, przeciętna spożycia stali na głowę wzrosła o ileś tam!
A Wolski na to:
- Towarzyszu Jędrychowski, jeżeli ja zdradzam żonę cztery razy na tydzień, a wy wcale, to przeciętnie zdradzamy po dwa razy, ale co wy z tego macie za przyjemność, to ja nie wiem"
Wracając zatem do meritum, ja w te 10% nie wierzę. A porównanie do innych krajów, cóż, porażka byłaby miażdżąca.
Ze statystyką to jest tak, jak to ładnie ujął kiedyś Kisiel w swoich wspomnieniach:
"Było posiedzenie Komitetu Ekonomicznego Rady Ministrów, wbiega minister Jędrychowski (wiadomo idiota) i mówi:
- Towarzysze, mam radosną wiadomość, przeciętna spożycia stali na głowę wzrosła o ileś tam!
A Wolski na to:
- Towarzyszu Jędrychowski, jeżeli ja zdradzam żonę cztery razy na tydzień, a wy wcale, to przeciętnie zdradzamy po dwa razy, ale co wy z tego macie za przyjemność, to ja nie wiem"
Wracając zatem do meritum, ja w te 10% nie wierzę. A porównanie do innych krajów, cóż, porażka byłaby miażdżąca.
Konto usunięte, pytanie, w jaki dzień tygodnia, choć to pomijalne czasami oraz godziny podróży.
Właśnie wróciłem z Katowic.
Katowice-Wrocek, bramki z marszu, do północnego wylotu na Poznań, bez większych przegięć w 1,5h
Do domu godzina.
Jadą pizdy drogowe między miejscowościami 60-70km/h
Ja tego nie rozumiem....
Właśnie wróciłem z Katowic.
Katowice-Wrocek, bramki z marszu, do północnego wylotu na Poznań, bez większych przegięć w 1,5h
Do domu godzina.
Jadą pizdy drogowe między miejscowościami 60-70km/h
Ja tego nie rozumiem....
Nie zapominajcie, że dziś najważniejsze dla ludności jest spalanie. Dla ludności przeciętnej. I wloką się, bo im auto o litr mniej zjara. Zresztą na autobahnie w RFN wczoraj też nie jadą szczególnie szybko.
Duża część ruchu na szosach, to ruch lokalny, a to są kierowcy także niedzielni, lub bardzo lokalni, to po co on ma jechać gazem, jak on do Gie-esu jadzie?Poza tym się boi.
Duża część ruchu na szosach, to ruch lokalny, a to są kierowcy także niedzielni, lub bardzo lokalni, to po co on ma jechać gazem, jak on do Gie-esu jadzie?Poza tym się boi.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
W piątek jechałem Wrocek-Katowice lajtowo ok 130.
Autu starczyło 8,1/100
Wracałem już dynamiczniej do 170
Wyszło literek więcej. TIRy na lewym w gratisie, a więc co jakiś czas klocki w użyciu mocno.
Czy coś na tych 170km zyskałem?
Cała trasa w podobnym czasie. Powrotna bardziej stresująca.
Autu starczyło 8,1/100
Wracałem już dynamiczniej do 170
Wyszło literek więcej. TIRy na lewym w gratisie, a więc co jakiś czas klocki w użyciu mocno.
Czy coś na tych 170km zyskałem?
Cała trasa w podobnym czasie. Powrotna bardziej stresująca.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie, bo najlepszą prędkością imho do podróży jest 120-140, w PL latanie pod 170 nic nie daje. Przy 90 kładę się spać za kółkiem i mają na mnie uważaćFUX pisze: Czy coś na tych 170km zyskałem?

Ostatnio jechałem Warszawa - Kępno i na abarot. Od 1.5 roku jakoś nie używam CB, no ale odpaliłem janosika. I jedziesz, patrzysz w krzaki, patrzysz na parkingi, zdzierasz wycieraczkami sól z szyb, to na tiry, to na krzaki znowu, to na maszty fotoradarów. Wszędzie tylko nie na drogę. Przekraczałem niewiele. Po 20 km/h może. O ile zawsze lekko z przymrużeniem oka patrzyłem jak ktoś mówił o tym, że zamiast na drogę patrzą na krzaki to teraz uważam że ITD będzie miało trochę krwi na rękach, bo wystarczyłoby być lekko bardziej zmęczonym i spokojnie w jakąś ciężarówkę można wypakować.
W powrotnej dodatkowo spróbowałem zgodnie z przepisami nawet przy wyprzedzaniu. Własną pięścią można się ubić 60km/h do Bełchatowa.
A i tak mnie strzelili. Drogówka. Całe szczęście nie itd, bo bym im ten wózek zdemolował. A tak to fajnie, pogadalim o subarakach, pierwsze 6pkt od 2 lat i zakręciłem im bączura, bo byli ciekawi :)
Do czego to doszło, żeby człowiek na drogówkę tak patrzył. Może to celowe z tym itd? Taki PiS na drogach

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jakiś czas temu, w mieście Radom, gdzie na wlocie od Kielc, w teoretycznym zabudowanym się jedzie dłuuugą dwupasmówką bez pasa zieleni i z częstą kontrolą moralności, byłbym się tak grobnął.Alan, Alan, Alan! pisze: uważam że ITD będzie miało trochę krwi na rękach, bo wystarczyłoby być lekko bardziej zmęczonym i spokojnie w jakąś ciężarówkę można wypakować.
Jechałem te 80-90, lewym pasem, wzdłuż kolumny snujów na prawym, no i oczywiście patrzyłem głównie na pobocza w poszukiwaniu znajomej pułapki, trochę za siebie czy nie siedzi mi na ogonie jakiś mondziak albo inna wektra, no i jeszcze ociupinkę wolnych mocy percepcyjnych na snujów, czy któryś nie zmienia aby akurat pasa bez kierunkowskazu.
Ciężarówka, która z posesji po lewej postanowiła włączyć się do ruchu przez podwójną ciągłą, zakładała że ją widzę i że jej ustapię, gdy wymusi.
No, nie widziałem, jakimś cudem, ze gość akurat rusza tuż przede mnie.
Minęlismy się bez strat w ludziach i sprzęcie, ale ciepło było.
Gdyby nie zafiksowanie zmysłów na służby fiskalne, nie byłoby problemu...
Pięścią to żadna sztuka.Alan, Alan, Alan! pisze: spróbowałem zgodnie z przepisami nawet przy wyprzedzaniu. Własną pięścią można się ubić
Jerzy Kowalski, syn Józefa, zamieszkały Psikiszki Dolne, ul. Główna 69, jadąc zgodnie z przepisami wykastrował się samą silą woli...
Alan, Alan, Alan! pisze: zakręciłem im bączura, bo byli ciekawi :)

...i Agent Tomek (P.) po wykonaniu zadania powróci do Bazy, znaczy sie, na łono macierzystej SłużbyAlan, Alan, Alan! pisze: Może to celowe z tym itd? Taki PiS na drogach

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
bo kastrowanie to jest w sercu, duszy i mózgu, a nie w genachWiS pisze: Jerzy Kowalski, syn Józefa, zamieszkały Psikiszki Dolne, ul. Główna 69, jadąc zgodnie z przepisami wykastrował się samą silą woli...

a patrzcie jak une z itede były to jak było źle!WiS pisze: ...i Agent Tomek (P.) po wykonaniu zadania powróci do Bazy, znaczy sie, na łono macierzystej Służby

Alan, Alan, Alan! pisze: I jedziesz, patrzysz w krzaki, patrzysz na parkingi, zdzierasz wycieraczkami sól z szyb, to na tiry, to na krzaki znowu, to na maszty fotoradarów. Wszędzie tylko nie na drogę.
I to jest piękne ujęcia obecnej sytuacji...

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 312 razy
- Polubione posty: 60 razy
I pomyśleć, że wystarczyłoby jeździć zgodnie z przepisamiWiS pisze: no i oczywiście patrzyłem głównie na pobocza w poszukiwaniu znajomej pułapki, trochę za siebie czy nie siedzi mi na ogonie jakiś mondziak albo inna wektra,

So What!, ale coś w tym jest, że jeżdżąc wolno, dekoncentrujesz się.