Off the beaten track

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Off the beaten track

Post 23 cze 2008, o 08:56

Alex z landkiem sobie nie poradził ale Forka wytargał. Także zuch maszyna :thumb:

Obrazek

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: OBK MY05 3.0

Post 23 cze 2008, o 08:59

niuniek pisze: Alex z landkiem sobie nie poradził ale Forka wytargał. Także zuch maszyna
Zuch. Ciekawe czy po tej wyprawie nie jest troche dłuższa :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 23 cze 2008, o 09:18

ALEX pisze: Szkoda tylko mi tego czerownego Grizzlaka....konstruktorzy raczej nie przewidzieli, żeby szarpał

takie oczko miał specjalne do zaczepienia linki, a co napisano w instrukcji to nie wiadomo, nikt nie czytał :mrgreen:

ALEX
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: OBK MY05 3.0

Post 23 cze 2008, o 09:28

esilon pisze: takie oczko miał specjalne do zaczepienia linki, a co napisano w instrukcji to nie wiadomo, nikt nie czytał
Z tego co pamietam max. uciąg ~550 kg ;)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 23 cze 2008, o 09:39

Co tu dużo gadać. Było rewelacyjnie. Towarzystwo, organizacja, lokalizacja i w ogóle - wyborne.
Megaszacun dla Ernesta za organizację i ogarnięcie tego wszystkiego :!:
Nie mogę się wprost doczekać następnego spotu (ciekawe, co Konto usunięte tym razem wymodzi :mrgreen: )
Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich - jesteście super :-)
Specjalne pozdrowienia dla współlokatorów - Zofiji, Michała i Niuńka (a może to był Bart :roll: )

Wasz nurek błotny

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 23 cze 2008, o 10:14

Widzę, że zabawa była przednia. Słyszałem nawet, że jeden taki GT'ki rozdawał - to jest nazywa przyjaźń i więź forumowa ;-)
Pogoda dopisała, trasy zacne - widziałem na zdjęciach i Devlin'owym filmie, tylko nie bardzo rozumiem afery z tą flaszką?
Odkręcić jej nie mogliście czy co :-d, tak cały wyjazd o wodzie - jak zwierzęta! :-)

A już miałem jechać do Was w sobotę pod wieczór. Niestety, myśl owa wpadła mi do głowy dopiero gdy wychylałem pierwszą szklaneczkę Martini z lodem :oops:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 23 cze 2008, o 11:40

mały 5150, żałuj bracie. Z tą flaszką to afera polega na tym, że mieliśmy za mało ambicji, żeby wypić wszystko co się rusza. Dla niektórych do wada, dla innych zaleta :-p
michal pisze:Objazdowe czy stacjonarne?
Loteria objazdowa. Byłem pierwszy od razu po rozstawieniu. Dlatego nikt mnie nie ostrzegł :-)
So What! pisze: Nie mogę się wprost doczekać następnego spotu (ciekawe, co Konto usunięte tym razem wymodzi :mrgreen: )
[...]
Wasz nurek błotny
Fido będzie jechał jak kapelusznik (no chyba że moje drugie ja znowu zdominuje moje ciało) :wall: :?

Właśnie. Po nocy jeszcze dodatkowe podziękowania mi przyszły do łba:

Dla wszystkich (a w szczególności So What!, Olleo i devlina) za poświęcenie przy wyciąganiu mojego forka. Jak się wpakowaliście w to błocko to się normalnie wzruszyłem.

Dla Zofii za umycie jednego koła (nie można było jej oderwać od karcher'a :razz: ) i za wsparcie, żeby się nie poddawać, nie zjeżdżać i w ogóle nie pękać po 60-tym punkcie.

Dla URSUS'a za honor i dumę. Jak flaszka to flaszka. Wziął 20zł, drugie 20zł oddał - robi wrażenie w naszej skomercjalizowanej rzeczywistości.

Dla damazia za propozycję wyszukania w instrukcji obsługi które ucho służy do holowania. Jak sobie to wieczorem przypomniałem, to zaśmiałem się serdecznie w głos. My kierowcy - offroadowcy bez siekiery, bez dobrych lin. Ale pierwsze koty za płoty, co? :-) Następnym razem pokażemy temu błocku.

Dla Wiktora za towarzyszenie mi podczas zaprawy porannej z piłką :-)

Dla Gregski za to, że jechał za mną 30 kilosów i patrzył, czy nic mi nie odpada. I w ogóle szacun za odległość jaką pokonał, żeby tam być.

To była w ogóle dziwna impreza. Kasa się zgodziła, alkohole zostały... Jakiś bal inteligentów, czy jak? :cofee:

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 23 cze 2008, o 11:58

vibowit pisze:A... właśnie, czy nagroda dla najgorszego pilota została już przydzielona? Czuję się zwycięzcą. :giggle:
Utwierdziłem się w przekonaniu, że bardziej pasuje mi rola kierowcy niż pilota.

Ursus RULEZ! :thumb:
oj glosuje na Devlina w tej kategorii :))))
zgubilismy sie juz na parkingu przed wyjechaniem gdziekolwiek :))

btw: wielkie dzieki za przemily weekend !

btw2: obk czy forys to zdecydowanie jedyna maszyna w tym budzecie, ktora dowiezie komfortowo w 4,5 h 550km z Berlina do Lodzi z dzieckiem na pokladzie (czytaj: tata tiktaki! tata kupa! tata, ognia! tata za szybko! tata makdonald!!!!!:)) potapla sie po polach i rzeczkach, oraz rownie szybko i komfortowo dowiezie do domu.

gregzki

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 23 cze 2008, o 12:11

WRC fan pisze:Garść fotek ode mnie :

http://picasaweb.google.pl/lubonm/TheForumOffTheRoad

Ble...widzę, że InfranView przy pomniejszaniu strasznie rozmydla jakość fotek :-/
bardzo fajne fotki :)
kurcze ja mam trzy na krzyz, jak przestaje focic tzn ze bylo dobrze ;-)

jeszcze dwa slowa o ofroudach: toyka utopila brzuchem w miejscu gdzie koleinki wyryli chopcy na mtekach 33kach podliftowanymi wypasami.
dido_ofroudowiec_szacun :-) rowniez spadl w koleinke i rowniez polozyl auto na brzuchu. nie wierzylem zupelnie, ze wyciagnie go gryzlak do momentu, w ktorym 6ciu chopa wlazlo w bloto i wypchnelo dida z tej wtopy. szacunek... :thumb:

okiem forumowicza_z_doskoku: jestescie gromadka przemilych, watosciowych ludzi, bawilismy sie z mlodym przednio i jeszcze raz dzieki!
Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, o 12:28 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 23 cze 2008, o 12:27

Konto usunięte pisze:Jakiś bal inteligentów, czy jak? :cofee:

Obrazek

esilon
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 12:28

vibowit pisze: A... właśnie, czy nagroda dla najgorszego pilota została już przydzielona?

e tam, fotki robiłes, na pytania Wiktora odpowiadałes :mrgreen: , dobrze było

Obrazek
natural karcher

Michał, fotki przepyszne, Devlin filmik super "Ursus wkracza do akcji" :mrgreen:
Wszystki jeszcze raz dzieki :!:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 23 cze 2008, o 12:46

Konto usunięte pisze: Loteria objazdowa. Byłem pierwszy od razu po rozstawieniu. Dlatego nikt mnie nie ostrzegł :-)
Przyjm wyrazy rozmaite... Po drodze przez Radom i Kozienice udało się nam ominąć żywych przedstawicieli "law enforcement community" wraz z ich błyszczącymi narządami do mierzenia prędkości.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 23 cze 2008, o 13:14

Konto usunięte pisze:Dla damazia za propozycję wyszukania w instrukcji obsługi które ucho służy do holowania. Jak sobie to wieczorem przypomniałem, to zaśmiałem się serdecznie w głos. My kierowcy - offroadowcy bez siekiery, bez dobrych lin. Ale pierwsze koty za płoty, co? :-) Następnym razem pokażemy temu błocku.

Konto usunięte, to b. poważna sprawa jest. chodzi o to, że z przodu są dwa DOKłADNIE TAKIE SAME uchwyty. z czego jednen jest opisany "do holowania" drugi "do transportu, pod żadnym pozorem nie używać do holowania".
nie można ucha "do transportu" używać do holowania, bo to jest

"używanie auta nie zgodnie z przeznaczeniem"

ratowałem Ci gwarancję :!:
:giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 23 cze 2008, o 13:41

damaz, ja doskonale zdaję sobie sprawę :-)

Chodziło mi tylko o to, że do takiej imprezy ogólnie byliśmy słabo przygotowani. Brakowało nam sprzętu i ogłady offroadowej (dobrze, że mieliśmy nadmiar zapału i humoru). Ten przykład z instrukcją jest po prostu fajny w tym kontekście. Ja też wołałem "Szymon, gdzie jest ten zaczep?", bo So What! ostatnio mi go pokazywał na Plejadach ;-)

Offroadowcy he he :mrgreen:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 14:08

I właśnie dlatego następne spotkanie powinniście zorganizować na torze. :-) Np. w Poznaniu. :whistle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 15:10

Konto usunięte pisze:
So What! pisze: Nie mogę się wprost doczekać następnego spotu (ciekawe, co Konto usunięte tym razem wymodzi :mrgreen: )
[...]
Wasz nurek błotny
Fido będzie jechał jak kapelusznik (no chyba że moje drugie ja znowu zdominuje moje ciało) :wall: :?
Nie pytałem "czy" tylko "co" :giggle:
Konto usunięte pisze:Dla wszystkich (a w szczególności So What!, Olleo i devlina) za poświęcenie przy wyciąganiu mojego forka. Jak się wpakowaliście w to błocko to się normalnie wzruszyłem.
No wiesz :oops: Polecam się na przyszłość :-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 23 cze 2008, o 16:36

Konto usunięte pisze:damaz, ja doskonale zdaję sobie sprawę :-)

Chodziło mi tylko o to, że do takiej imprezy ogólnie byliśmy słabo przygotowani. Brakowało nam sprzętu i ogłady offroadowej (dobrze, że mieliśmy nadmiar zapału i humoru). Ten przykład z instrukcją jest po prostu fajny w tym kontekście. Ja też wołałem "Szymon, gdzie jest ten zaczep?", bo So What! ostatnio mi go pokazywał na Plejadach ;-)

Offroadowcy he he :mrgreen:

bo my nie jesteśmy Offroadowcy (pozdrawiamy offroadowcow spotkanych po drodze), tylko Foresterowcy. a to ZUPEŁNIE co innego. :evilgrin: :evilgrin:

a tak poważnie, to wydaje mi się, że przygotowani byliśmy mniej - więcej odpowiednio. z linek pękła tylko jedna, na przykład, a używanych było kilka. t\Twój cudowny wehikuł udało się wyrwać po relatywnie krótkiej walce, podczas której nawet saperki się znalazły. nie było źle.
a z toyota problem był taki, że była dla nas (dla naszych samochodów) za ciężka. gdyby nasz kolega po prostu "utonął" (tzn. podłoga oparła się o miękkie) to pewnie też byśmy dali radę. niestety, landek powiesił się na korzeniach (z tego co widziałem) i dlatego było duuużo trudniej.

esilon
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 17:12

damaz pisze: przygotowani byliśmy mniej - więcej odpowiednio

siekierka była :whistle:

a So What!, faktycznie zawalczył pięknie i w sumie to się wyratował :-)

ps landek dzisiaj nie opusci serwisu :(

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 17:20

esilon pisze: ps landek dzisiaj nie opusci serwisu :(

Uuuu... Niedobrze.

Pozdrów Wojtka od nas i może zaproś go na forum?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

esilon
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 17:23

devlin pisze: zdrów Wojtka od nas i może zaproś go na forum?
dzwonił do mnie z pytaniem co tam wypisujemy niedobrego na jego fajne japońskie auto :mrgreen: ,

powiedziałem zgodnie z prawdą, że nic,

film widział :giggle: i podobał mu się

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 17:36

esilon pisze: ps landek dzisiaj nie opusci serwisu :(
Pozdrów Wojtka.
Trzymam kciuki, żeby nie usłyszał, że samochód był użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem .

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 23 cze 2008, o 17:37

esilon pisze: jego fajne japońskie auto

Bo Toyoty to takie prawie Subaru ;-)

Patrzę sobie na to co się stało, i jakoś mi wraca pomysł zanabycia znów jakiegoś GAZ-a... :roll:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

So What! pisze: Trzymam kciuki, żeby nie usłyszał, że samochód był użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem .

Myślisz, że serwisuje Landka w SIPie ? :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

So What! pisze: żeby nie usłyszał, że samochód był użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem
IMHO, w Toyocie takich jaj Landkom nie robią 8-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2008, o 17:42

WRC fan pisze: Myślisz, że serwisuje Landka w SIPie ? :giggle:
To rzeczywiście było impulsem :giggle: Nie wiem po prostu, jak jest w Toyocie :roll:
WiS pisze: IMHO, w Toyocie takich jaj Landkom nie robią 8-)
Oby

ODPOWIEDZ