jarmaj pisze: ↑5 lis 2023, o 11:10
Dobra, jesteś usprawiedliwiony
jarmaj, przeniosę dyskusję tutaj.
BRZtem planowałem pojeździć jeszcze conajmniej 2 lata, raczej nie chciałem go zatrzymać, bo nie za bardzo mam taką możliwość. Obecnie stoi w użyczonym mi garażu, który nie stał pusty...
Ale okazało się, że na ten model Lexus przyjmował zamówienia do końca sierpnia i będzie to (przynajmniej w Japonii i EU) koniec tego modelu. Na US widziałem jakąś fiszkę reklamową na 2024, ale oni mają porąbane oznaczenia, więc może to folder na 2023. Europie może jeszcze coś skapnie w tym roku (gotowe, nie na zamówienie), a może nie - nie wiadomo, a w Japonii wyjdzie jeszcze "Final edition" w dwóch wersjach, po 25 sztuk i będzie loteria dla zainteresowanych zakupem. Zaś za rok-dwa będzie V6 na bateriach.
Spóźniłem się - ostatni model dostępny we wrześniu uciekł mi sprzed nosa (zabrakło minut, nie żartuję), ale cierpliwie molestowałem różne salony i - zupełnie przypadkiem - udało się!
W jednym z salonów w Polsce został jeszcze jeden, niebieski z czerwonymi wstawkami (nie brałem go pod uwagę ze względu na kolor, chociaż myślałem, że będzie wyglądał gorzej niż wygląda).
I pod Krakowem, w nie-ASO jest jeszcze jeden szary (rocznik 2022) z 15km przebiegu, już zarejestrowany.