Forester D, jakią posiada normę euro ?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ronin53
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Forester D, jakią posiada normę euro ?

Post 26 sty 2013, o 12:41

Witam, mam Forestera 2.0 D z 2009r i nigdzie nie mogę doczytać się w homologacji fabrycznej i fakturze jaką ma normę euro.
Holowałem przyczepę i pani na stacji BP dała mi viatolla na euro 5, bo tak jej wyszło z jej komputer.
Po tygodniu zadzwonili do mnie z głównej dyrekcji viatolla, że niby powinno być euro 4, a jak euro 5 to to mam im to teraz udowodnić i nieważne, że normę wcześniej ustalił mi ich pracownik ???
( za chwilę wezmą się za mnie panowie ITD i mnie ukarzą, a kary są bardzo wysokie)
pozdr.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Re: Forester D, jakią posiada normę euro ?

Post 26 sty 2013, o 15:29

Od września 2009 obowiązuje Euro 5, więc na zdrowy rozum MY 2009 powinien ją spełniać.
Na pewno spełnia Euro 4.

Zadzwoń do jakiegokolwiek serwisu, podaj VIN i ci odpowiedzą.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

ronin53
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 26 sty 2013, o 16:40

Dzwoniłem do Katowic tam gdzie kupiłem auto i nie wiedzą, jeden mówi że E5, a jak chcę na to pismo, to inny mówi że na pewno E4

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 26 sty 2013, o 18:12

ronin53 pisze: Dzwoniłem do Katowic tam gdzie kupiłem auto i nie wiedzą, jeden mówi że E5, a jak chcę na to pismo, to inny mówi że na pewno E4
Zadzwoń do głównej siedziby importera i muszą Ci udzielić info a najlepiej to na piśmie :idea:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 26 sty 2013, o 18:17

importer ma na stronie że Euro 4 :arrow: http://www.subaru.pl/datasheet/09forester.pdf

ODPOWIEDZ