Arno błaga o ratunek
Arno błaga o ratunek
Szanowni koledzy i koleżanki, moje życie jest zagrożone.
Proszę o ratuinek, gdyż nie mam pragnienia śmierci, chciałbym jeszcze wiele dokonać.
A o co chodzi, zapyta ktoś. Wyjaśniam:
Moja żona, osoba groźna i mściwa jest opanowana przez nałóg bliski nałogowi hazardu, w sposób nieopamię†any kupuje wszystko co secesyjne. Tym razem dokonała zakupu w pięknym Wrocławiu. Kupiła, jakże nam niezbędny do życia, stolik. Bez tego stolika my się tu DUSIMY.
Jednakowoż, stolik musi być dowieziony do Warszawy. I dlatego zapytowywuję: czy ktoś z kolegów ewentualnie koleżanek nie zmierza z okolic Wrocławia do stolicy, pojazdem mechanicznym?
Jeśli stolik dotrze, będę miał szanse na przeżycie w godziwych warunkach a nie pod schodami na zewnątrz. Nawet pies będzie miał lepiej. To znaczy, pies i tak ma lepiej, bo kimże jest mąż a KIM pies.
Podam telefon do zainteresowanej na PW, jeśli ktoś się nie boi.
Będę wdzięczy i w ogóle za ratunek.
Proszę o ratuinek, gdyż nie mam pragnienia śmierci, chciałbym jeszcze wiele dokonać.
A o co chodzi, zapyta ktoś. Wyjaśniam:
Moja żona, osoba groźna i mściwa jest opanowana przez nałóg bliski nałogowi hazardu, w sposób nieopamię†any kupuje wszystko co secesyjne. Tym razem dokonała zakupu w pięknym Wrocławiu. Kupiła, jakże nam niezbędny do życia, stolik. Bez tego stolika my się tu DUSIMY.
Jednakowoż, stolik musi być dowieziony do Warszawy. I dlatego zapytowywuję: czy ktoś z kolegów ewentualnie koleżanek nie zmierza z okolic Wrocławia do stolicy, pojazdem mechanicznym?
Jeśli stolik dotrze, będę miał szanse na przeżycie w godziwych warunkach a nie pod schodami na zewnątrz. Nawet pies będzie miał lepiej. To znaczy, pies i tak ma lepiej, bo kimże jest mąż a KIM pies.
Podam telefon do zainteresowanej na PW, jeśli ktoś się nie boi.
Będę wdzięczy i w ogóle za ratunek.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Re: Arno błaga o ratunek
Arno, czy mozesz podać drobny acz istotny szczegół, a mianowicie orientacyjne wymiary stolika? Czy trzeba użyć TIRa, dostawczego czy może wystarczy mały fiat?
Strach na pokład wziąć bo jak sie uszkodzi lub zniszczy to jakby osobiście Arno, zabić 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Azrael, dzięki za przypomnienie:
rozmiary: wysokość 79, średnica 76 cm.
Arno pisze: wysokość 79, średnica 76 cm.
perfekcyjnie opakować i kurierem jeżeli naprawdę pilnie potrzebny

dużo delikatniejsze rzeczy wysyłałem i wszystkie odpukac w całości docierały i nieuszkodzone
folia kubelkowa w połączeniu z tektura falista powinna dac rade ;)
esilon, a jak twój delikatny wydech
który dobrze zapakowany przyjechał do Ciebie
Czy już jest do diaska zamontowany
czekam na filmik
Co do Arno to współczuje mały stolik a duży problem

Czy już jest do diaska zamontowany

Co do Arno to współczuje mały stolik a duży problem

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
O taki gieroj na forum a stolik też malutki
Arno - mam kolegę który regularnie podróżuje ale ma jakiegoś sedana więc kiepsko z załadowaniem tego może być.

Arno - mam kolegę który regularnie podróżuje ale ma jakiegoś sedana więc kiepsko z załadowaniem tego może być.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Problem jak to problem, nie spędza snu z powiek mych. Wzruszam ramionami, lecz zginąć nocą mogę.
Żóna rzekła: nie myśl se, że se pojedziesz do Wrocławia tylko.
Arno, Jakby co to da się dowieźć za koszt paliwa i pensji kierowcy Pana Zbysia, nie mam dla niego kursu powrotnego, pomóc mogę jednakże
Takie gderające żony to się oddaje obcemu i szuka się mniej wymagającejArno pisze:Żóna rzekła: nie myśl se, że se pojedziesz do Wrocławia tylko.
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
"Średnica 76cm"Arno pisze:Azrael, dzięki za przypomnienie:

Kto wie, do czego może być zdolna żona Arno ... Panowie, trza ten rekwizyt secesyjny czem prędzej do W-awy dostarczyć.
Nikt się nie wybiera ?

Arno pisze:Żóna rzekła: nie myśl se, że se pojedziesz do Wrocławia tylko.
Do Wiednia kawałek...

Jak się z tym nie spieszy, i się stolik do Imprezy sedana zmieści (powinien...), to się mogę wybrać w pewien weekend w przyszłości.
Moglibyśmy wtedy także spróbować zrobić porządek z pewnymi kwitami, które gromadził (w wiadomych celach...) Jaworowski Senior.
Chyba że nóż na gardle i gwałt i larum, to nie pomogę, bo najbliższe weekendy niestety mam zajęte.
Moglibyśmy wtedy także spróbować zrobić porządek z pewnymi kwitami, które gromadził (w wiadomych celach...) Jaworowski Senior.
Chyba że nóż na gardle i gwałt i larum, to nie pomogę, bo najbliższe weekendy niestety mam zajęte.
Boje sie ze benzyna czy ropa wiecej wypadnie niz sam stolik. Ale bardzo dziekuje!LouCyphre pisze:Arno, Jakby co to da się dowieźć za koszt paliwa i pensji kierowcy Pana Zbysia, nie mam dla niego kursu powrotnego, pomóc mogę jednakże
Boje sie ze nie wlezie. Ale przyjechać możesz, książek se wezmiesz.Bergen pisze:Jak się z tym nie spieszy, i się stolik do Imprezy sedana zmieści (powinien...), to się mogę wybrać w pewien weekend w przyszłości.
Strachy straszne, duchy wszedzie.piotruś pisze:"Średnica 76cm"Arno pisze:Azrael, dzięki za przypomnienie:
rozmiary: wysokość 79, średnica 76 cm.To musi być specjalny stolik do wywoływania duchów
![]()
Kto wie, do czego może być zdolna żona Arno ... Panowie, trza ten rekwizyt secesyjny czem prędzej do W-awy dostarczyć.
Nikt się nie wybiera ?
Arno pisze:Boje sie ze nie wlezie. Ale przyjechać możesz, książek se wezmiesz.
Książek, winyli i pacieża nigdy nie odmawiam. Ale tak za darmo? Dyć tak się nie godzi.
To biedny Arno zgnije pod schodami o chlebie i wodzieBergen pisze: to się mogę wybrać w pewien weekend w przyszłości

Ludziska ratujta Go

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Czy towar w samym Wrocławiu czy też okolicy i w jakich godzinach można go pobrać? W przyszły weekend widzę się z kolegami z Wrocka w Kaliszu (nie tym od Biedronia
).

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Bożego NarodzeniaAlan, Alan, Alan! pisze: W okolicach świąt

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa