Ubezpieczenie AC na auto z USA

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Ubezpieczenie AC na auto z USA

Post 11 sie 2013, o 22:20

Ma ktoś jakieś doświadczenia? Załóżmy, że chciałbym pełne ubezpieczenie np. na Outbacka, ale w wersji amerykańskiej. Da się? Wszelkie porównywarki/strony ubezpieczycieli w necie nie mają takich modeli do wyboru. Są tylko wersje EU. Niby mogę sobie wybrać Outbacka 2.5, ale to jednak nie to samo.
Zastanawiam się, co w przypadku późniejszej ewentualnej likwidacji szkody. Czy ubezpieczyciel może się wypiąć? No bo w sumie podaję nie do końca prawdziwe dane...

Gootek
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: Ubezpieczenie AC na auto z USA

Post 11 sie 2013, o 23:03

Godlik pisze:Ma ktoś jakieś doświadczenia? Załóżmy, że chciałbym pełne ubezpieczenie np. na Outbacka, ale w wersji amerykańskiej. Da się? Wszelkie porównywarki/strony ubezpieczycieli w necie nie mają takich modeli do wyboru. Są tylko wersje EU. Niby mogę sobie wybrać Outbacka 2.5, ale to jednak nie to samo.
Zastanawiam się, co w przypadku późniejszej ewentualnej likwidacji szkody. Czy ubezpieczyciel może się wypiąć? No bo w sumie podaję nie do końca prawdziwe dane...
Godlik,
kalkulatory na stronach ubezpieczycieli faktycznie nie zawierają amerykańskich wersji samochodów, więc proponowałby Ci załatwić to staromodnie, czyli spotkać się w tej sprawie z agentem lub brokerem ubezpieczeniowym.
AC na auto z USA da się wykupić, jeśli nie we wszystkich firmach, to w co najmniej kilku.

luki266
1 gwiazdka
Auto: Subaru Outback
Polubione posty: 0

Odp: Ubezpieczenie AC na auto z USA

Post 11 sie 2013, o 23:09

Ja ubezpieczalem outbacka w wersji USA. Był problem z wyceną. Skończyło się na indywidualnej wycenie samochodu i taka adnotacja była na polisie. Ubezpieczenie było w pzu.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 20 sie 2013, o 20:31

Odświeżam kotleta. Ma ktoś jakiegoś kumatego brokera w Warszawie? Muszę pogadać, mam kilka pytań.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 20 sie 2013, o 20:59

Godlik, ja mam. PW poszło.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

pantomas
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: OBK

Post 21 sie 2013, o 17:20

Ja też mam i brokera, i dwa auta z US. Z ubezpieczeniem nie było problemów, chyba nie przepłaciłem dużo, a mam komfort, że w razie szkody mam doradztwo. Na razie tylko raz korzystałem, jak pękła mi przednia szyba. Żadnych problemów nie było. Jakby co >PW
Farewell, all joys! O Death, come close mine eyes!
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.

harry78
0 gwiazdek
Auto: OBK 2,5XT

Post 7 cze 2014, o 02:41

Jak ktoś potrzebuję kogoś "kumatego" od ubezpieczeń to zapraszam do mnie.Mam kilka aut USA z forum ubezpieczonych i nie było problemów.Wiec jak coś to proszę pisać/dzwonić nie tylko w sprawie aut USA ale i innych ubezpieczeń. :thumb:
tel.504228833
[email protected]

ODPOWIEDZ