Gdzie kupić

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Gdzie kupić

Post 8 lis 2008, o 21:37

Ogólny problem gdzie i ile kosztuje w przypadku subaru to norma.Proponuję taki temat wzorem for z elektroniką.I było by fajnie gdyby mod przykleił ten topic.

Zaczynam:

1) ORI wiskoza centralna do GT . CHyba w 4T kosztuje 2000zł. Zna ktoś lepsza opcję na fakturę ?

W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: Gdzie kupić

Post 8 lis 2008, o 22:09

No jesli szukasz oryginalnej, to moze w ASO zapytaj? Chocby dla porownania cen...
Jacek "AMI" Rudowski

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 8 lis 2008, o 22:13

Naprawdę nie widzę sensu kupowania seryjnej. Wzmocniona jest 300zł droższa jak dobrze pamiętam.

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 lis 2008, o 13:31

Azrael - bardzo szanuję Twoją wiedzę ale Ty poszanuj mój wiedzy ... brak.

Wzmocniona myślowo to taka jakby wzmocniona żywotność. A tu chodzi o to ,że ona ma zmienione parametry z 4kg na 20kg. I na dwóch forach próbowalem rozkminić czy te 20 kg jak założę to będzie lepiej czy nie.

I napewno otrzymałem prawidłową odpowidź bo.

1) Jedno powiedzieli , słabo jeździsz to sobie włóż serię 4kg
2) Inni twierdzili , załóż 20 kg bo łatwiej wejdziesz w poslizg ale i łatwiej wyjdziesz.
3) Oraz : zmienić i wiskozę centralną i przednią. ( Ale na jakie i jaki będzie efekt ?)

Chciałbym aby samochód zachował własciwości użytkowe samochodu drogowego ale nie mam nic przeciwko aby bardziej ochodzo stawał bokiem. Strzelanie z dyfrów na parkingu słabo widziane.

Już podjąłem decyzję,że 20kg. Ot tak,zeby było lepiej niz wcześniej.Ale z tabeli wynika,ze seryjnie taka nie szła chyba nawet do v V/VI . No to w druga stronę postanowiłem kupic serię- było dobrze to niech tak zostanie. I już zbaraniałem totalnie.

Azrael
6 gwiazdek

Post 9 lis 2008, o 14:28

Jacky X pisze: Strzelanie z dyfrów na parkingu słabo widziane.

Wiskozy nie strzelają, to domena szper płytkowych (i to też nie wszystkich).
Jacky X pisze: Chciałbym aby samochód zachował własciwości użytkowe samochodu drogowego ale nie mam nic przeciwko aby bardziej ochodzo stawał bokiem.
Będzie jakby bardziej.. czteronapędowy. To ciężko wyrazić jak nie masz odniesienia, ale po przejażdżce z serią i poszperowanym od razu wiadomo o co chodzi. Dla mnie 100x lepiej. Niektórzy marudzą na ręczny że słabo działa w tej konfiguracji, ale mnie się jakoś udawało wywijać między słupkami na Plejadach (na tyle żeby wygrać klasyfkacje czasową) mimo że podobno sie nie da, a ja kozakiem od kręciołow na pewno nie jestem i problemu z uzywaniem ręcznego tez nie stwierdziłem.
Jacky X pisze: Ale z tabeli wynika,ze seryjnie taka nie szła chyba nawet do v V/VI .

To nie jest seryjna część, raczej do dawnej N-grupy.

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 11 lis 2008, o 20:17

Czy po włożeniu do srodka 20kg , należałoby zmienic przedni otwarty dyfer na jakiś inny ?

Azrael
6 gwiazdek

Post 11 lis 2008, o 20:27

W ogóle należałoby zmienic przedni dyfer na jakiś nie-otwarty bo to idiotyczna oszczędność ze strony Subaru. Helikalny z 22B/Type-R jest o tyle fajny że praktycznie niezauważalny w eksploatacji.

ODPOWIEDZ