Doradca Bankowy -Konto,Karty CITI BANKU
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Doradca Bankowy -Konto,Karty CITI BANKU
"Jeżeli ktoś z was był by zainteresowany kontem lub karta kredytową to Gośka-Przylepka pracuje w Citi Banku i sprzedaje takie rzeczy, są fajne oferty i promocje. Jeżeli był by ktoś zainteresowany proszę o info. na PW to podam dokładniejsze namiary" 

NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
Re: Doradca Bankowy -Konto,Karty CITI BANKU
Oj nie w City 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Nie jestem pewien, czy reklamy tego rodzaju są dobrym pomysłem.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Są czy nie są ,ale karty kredytowe są do d............
Co prawda czasem ratują życie
jak się przeinwestuje 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Może ryzykownym, ale ja bym kopii nie kruszył. To w sumie niegroźna prywata, każdy może swoją opinię wyrazić, a ludzie są dorośli i wnioski wyciągną...devlin pisze: czy reklamy tego rodzaju są dobrym pomysłem.

W sytuacji, kiedy mam zgryza: "zakazywać czegoś, czy nie" - odruchowo proponuję mówić "nie zakazywać".

Ja ze swej strony zachęcam do podejmowania studiów na UJK w Kielcach, szczególnie na politologii - oraz do słuchania Radia Kielce

- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
WiS dziekuje 

NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
ee. to świetne karty są, mam to wiem. Świetne jeśli się przestrzega kilku zasad:
- nie brać kasy z bankomatu
- nie płacić nimi za granicą
-zawsze je spłacać w terminie
- nigdy nie korzystać z kredytu
Więcej nie pamiętam ale pewnie się coś znajdzie. No ja tam nie mam konta więc pewnie nieuświadomiony do końca jestem.
Więcej nie pamiętam ale pewnie się coś znajdzie. No ja tam nie mam konta więc pewnie nieuświadomiony do końca jestem.
A juz szczegolnie szczegolnie do wysluchiwania wykladow prowadzonych przez czlowieka, ktory spal z tasakiem pod poduszka... Bo go szwadrony smierci, tfu. solidarnosci mialy mordowac.WiS pisze:Ja ze swej strony zachęcam do podejmowania studiów na UJK w Kielcach, szczególnie na politologii
g.
- WiS
- 6 gwiazdek
Gruby, nudzisz 
Po pierwsze, to chyba nie o mnie?
O moim szefie raczej też nie, a za innych nie biorę odpowiedzialności. Po drugie owszem, betonu jest sporo - ale znajdź mi w PL uniwerek, gdzie na humanistyce i naukach społecznych sami opozycjoniści, a żadnego ubeka, agenta czy działacza PZPR.
A żeby nie było, że Mazi jest lepszy (bo on przecie o swojej kobicie, a ja egoistycznie naganiam do swojego geszeftu
) - to zapraszam jeszcze na Politechnikę Świętokrzyką. Info dla Grubego: wiem, wiem, niestety, zarówno rektor jak i (chyba) wszyscy dziekani, to kwiat listy Wildsteina
Ale niektórzy pracownicy znają się na naukach technicznych i matematyce, zupełnie nieźle - pomimo powyższego.
Co zaś do kart: w Polsce używam wyłącznie bankomatowej. Taki jestem aspołeczny (czy raczej abiznesowy
) I całkiem dobrze mi z tym... 

Po pierwsze, to chyba nie o mnie?

A żeby nie było, że Mazi jest lepszy (bo on przecie o swojej kobicie, a ja egoistycznie naganiam do swojego geszeftu

Ale niektórzy pracownicy znają się na naukach technicznych i matematyce, zupełnie nieźle - pomimo powyższego.

Co zaś do kart: w Polsce używam wyłącznie bankomatowej. Taki jestem aspołeczny (czy raczej abiznesowy

W temacie karty kredytowej:- Jak najbardzie, używam. Wybrałem kartę w banku gdzie nie pobierano opłaty za jej prowadzenie i spłacałem zawsze w terminie, czyli miałem zupełnie, w 100%, darmowy kredyt. Ostatnio niestety jakiś złodziej internetowy okradł mi nieco tą kartę. Bank zwrócił mi bez dyskusji moją kasę. Tyle, że kartę oczywiście zastrzegłem i w tej chwili nie wyrobiłem jeszcze nowej.
Ten bank to niewielki polski - InvestBank.
Jeśli chodzi o City, to odstręcza mnie ich nachalna akcja akwizycyjna na stacjach benzynowych BP.
Ja rozumiem, że można na tej zasadzie wciskać produkt przez miesiąc, ale żeby od kilku lat?
Ten bank to niewielki polski - InvestBank.
Jeśli chodzi o City, to odstręcza mnie ich nachalna akcja akwizycyjna na stacjach benzynowych BP.
Ja rozumiem, że można na tej zasadzie wciskać produkt przez miesiąc, ale żeby od kilku lat?

To nie zachwalaj tego siedliska zmij!WiS pisze:Gruby, nudzisz
Na Ciebie, to sa inne kwity. Ty cyklisto! ;)WiS pisze:Po pierwsze, to chyba nie o mnie?
Bingo.WiS pisze:O moim szefie raczej
g.
ps. Tu nie chodzi o uboli na wydzialach hum. Tu chodzi o idiotow na tychze.
- WiS
- 6 gwiazdek
Też zjawisko powszechne. Znając środowisko, nie odczuwam kompleksów. Idioci z "wiodących" uczelni są tylko bardziej nadęci od prowincjonalnychgruby pisze: Tu nie chodzi o uboli na wydzialach hum. Tu chodzi o idiotow na tychze.

Wiem - te zdjecia, jak jeżdżę z kielnią i w fartuszku, a pejsy mi powiewają na wietrze ze wschodu...gruby pisze: Na Ciebie, to sa inne kwity. Ty cyklisto! ;)

Dziwne. Wątpię. I podejrzewam, że albo coś źle zrozumiałeś, albo K. bredził po pijaku. Jedno i drugie dość prawdopodobnegruby pisze: Bingo.

Spytam i dam znać.

Tyz prawda.WiS pisze:Też zjawisko powszechne. Znając środowisko, nie odczuwam kompleksów. Idioci z "wiodących" uczelni są tylko bardziej nadęci od prowincjonalnych
Ototo!WiS pisze:Wiem - te zdjecia, jak jeżdżę z kielnią i w fartuszku, a pejsy mi powiewają na wietrze ze wschodu...
Przyjmuje ewentualnosc, ze sie wyglupial, ale czy PR1 to dobre miejsce do tego...WiS pisze:Dziwne. Wątpię. I podejrzewam, że albo coś źle zrozumiałeś, albo K. bredził po pijaku. Jedno i drugie dość prawdopodobne
Pytaj!WiS pisze:Spytam i dam znać.
g.
No i tak oto wyszło, że karty kredytowe Citibank są ścisle powiązane z UBecją. 

czarne jest piękne...
I tak im to długo zajęłovibowit pisze:No i tak oto wyszło, że karty kredytowe Citibank są ścisle powiązane z UBecją.

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
gootek pisze: W temacie karty kredytowej:- Jak najbardzie, używam. Wybrałem kartę w banku gdzie nie pobierano opłaty za jej prowadzenie i spłacałem zawsze w terminie, czyli miałem zupełnie, w 100%, darmowy kredyt.
Ten 100% darmowy kredyt to swoiste złudzenie. Zakładając, że średnio kupujesz na kartę miesięcznie 1000zł, każdego miesiąca musisz spłacić średnio 1000zł

Też mam i używam. Głównie z powodu wygody i na delegacjach. Pieniądze z rozliczenia delegacji są zwykle wcześniej niż przyjdzie spłacić kartę. Ale nie Citi. Z Citi rozstałem się w gniewie dawno temu i raczej romans się nie powtórzy. Co należy jednak citi przyznać, to nie zawiodła mnie nigdy i kwestie zastrzeżeń, nadużyć są z tego co pamiętam bardzo dobre dla użytkownika. Natomiast oprocentowanie złodziejskie. I obsługa klienta fuj.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Z Citi rozstałem się w gniewie dawno temu i raczej romans się nie powtórzy.
To tak jak u mnie...

Konto usunięte pisze: Natomiast oprocentowanie złodziejskie. I obsługa klienta fuj.
Ano.

Nie, to nie jest złudzenie.Konto usunięte pisze:Ten 100% darmowy kredyt to swoiste złudzenie. Zakładając, że średnio kupujesz na kartę miesięcznie 1000zł, każdego miesiąca musisz spłacić średnio 1000złgootek pisze: W temacie karty kredytowej:- Jak najbardzie, używam. Wybrałem kartę w banku gdzie nie pobierano opłaty za jej prowadzenie i spłacałem zawsze w terminie, czyli miałem zupełnie, w 100%, darmowy kredyt.Więc darmowy kredyt to był w pierwszym okresie. Teraz to są normalne bieżące wydatki.
Darmowy kredyt jest cały czas.
To prawda, że raz w miesiącu spłacam wszystkie wydatki z poprzedniego miesiąca.
Ale to znaczy przez przez te kilka-kilkanaście-kilkadziesiąt dni Bank kredytuje moje zakupy.
W tym czasie mam wolne pieniądze, które mogę trzymać choćby na lokacie.
Mało tego, mogę pozyskać nawet gotówkową pożyczkę od banku za darmo.
Wystarczy, że kupię komuś na kartę coś w sklepie a on da mi gotówkę, za którą miał to coś kupić.
Czyli - jesli raz w miesiącu spłacam wszystkie wydatki z ostatniego okresu rozliczeniowego - nie ponoszę żadnych kosztów związane z finansowaniem tych wydatków przez bank.
I zarazem - tacy klienci jak ja sa zmorą banków wystawiających karty kredytowe.
Bo bank wyłącznie do nas dopłaca.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
gootek pisze: Nie, to nie jest złudzenie.
Darmowy kredyt jest cały czas.
To prawda, że raz w miesiącu spłacam wszystkie wydatki z poprzedniego miesiąca.
No każdy to rozumie po swojemu

Pieniądze poza systemem (np. masz większe zarobki niż 1000zł) nie uczestniczą w procederze, więc nie ma co brać ich pod uwagę.
To ogólnie duże uproszczenie. Ale ów kredyt 50 dni bez procentów przy stałym używaniu karty dla zwykłego zjadacza jest słabo zauważalny. No jest tak czy nie?

Największy spread jaki znam przy płatnościach walutowych miało zawsze CITI
W przypadku mojej karty działało tak: "popełniliśmy błąd, zapłać bo musisz, złóż reklamację, mamy 180 dni na jej rozpatrzenie"
NIE DZIĘKUJĘ
W przypadku mojej karty działało tak: "popełniliśmy błąd, zapłać bo musisz, złóż reklamację, mamy 180 dni na jej rozpatrzenie"
NIE DZIĘKUJĘ
Oczywiście, że nie.Konto usunięte pisze:No jest tak czy nie?

Widzę, że muszę napisać jak to faktycznie wygląda, opierając się na twoim modelowym przykładzie:
- zarabiam miesięcznie 1000zł, wypłacane na koniec każdego miesiąca,
- wydaję w ciągu miesiąca 1000zł na życie,
Mamy 1 stycznia. Mam 1000 zł, żeby przeżyć do końca stycznia, gdy dostanę kolejną wypłatę.
Ale udałem się do banku, w którym wydali mi kartę kredytową z limitem powiedzmy 2000 zł i okresem spłaty 52 dni. Okres rozliczeniowy: 30 dni.
1000 zł które mam w gotówce lokuję w banku na lokacie.
W ciągu stycznia wszystkie wydatki płacę kartą.
31 stycznia dostaję wyciąg, z którego wynika, że wydałem 1000zł i mam termin do 20 lutego aby tą kwotę wpłacić do banku. Oczywiście nie muszę tego zrobić i mogę dać zarobić bankowi Ale jeśli spłacę 1000zł w terminie, to nie zostanę obciążony żadnymi odsetkami.
1 lutego dostaję wypłatę w pracy za styczeń – 1000 zł.
To 1000 zł lokuję w banku do 20 lutego, a wydatki nadal pokrywam kartą kredytową, bo mam jeszcze 1000 zł niewykorzystanego limitu. 20 lutego kończy się lokata i przelewam 1000 zł na spłatę karty za okres stycznia.
I tak dalej, i tak dalej.
Efekt na koniec roku:
Jedno 1000 zł, które normalnie musiałbym mieć w portfelu miałem ulokowane przez cały rok na lokacie i zarobiłem na tym na przykład 6,5% czyli 65zł.
Dodatkowo miałem w ciągu roku 11 lokat 20-dniowych za każdym razem na kwotę 1000 zł, na czym zarobiłem w sumie powiedzmy 35 zł.
W sumie dzięki karcie kredytowej zarobiłem 100 zł.
Jeśli karta ta została mi wydana przez bank bezpłatnie i nie pobierano opłat za jej używanie to oznacza to 100 zł czystego zysku, co stanowi już jakąś kwotę dla osoby zarabiającej 1000 zł miesięcznie.
Czy teraz wszystko jasne

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
Oj tak, oj tak. Nic dodac, nic ujac.Michal B pisze:ee. to świetne karty są, mam to wiem. Świetne jeśli się przestrzega kilku zasad:
Placac karta CITI za granica mozna potem na wyciagu z karty zobaczyc niewiarygodnie wysoki kurs sprzedazy obcej waluty. Czasami az trudno uwierzyc.
Karte CITI mozna przyrownac moim zdaniem do noszenia otwartego noza sprezynowego w kieszeni. Trzeba bardzo uwazac zeby sie nie skaleczyc

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Oczywiście, że jasnegootek pisze: Dodatkowo miałem w ciągu roku 11 lokat 20-dniowych za każdym razem na kwotę 1000 zł, na czym zarobiłem w sumie powiedzmy 35 zł.
W sumie dzięki karcie kredytowej zarobiłem 100 zł.
Jeśli karta ta została mi wydana przez bank bezpłatnie i nie pobierano opłat za jej używanie to oznacza to 100 zł czystego zysku, co stanowi już jakąś kwotę dla osoby zarabiającej 1000 zł miesięcznie.
Czy teraz wszystko jasne![]()

Możesz zarobić rocznie 10% kwoty, którą wydajesz miesięcznie, o ile wsadzisz te pieniądze na lokatę. W praktyce płacisz za srebrną kartę pewnie z 60zł rocznie, za złotą pewnie ze 150, co nieco niweluje potencjalny zysk. A życie codzienne pokazuje, że tego wolnego tysiąca z początku to już dawno nie ma

Ważnym aspektem karty są ubezpieczenia, które działają, kiedy kupuje się np. bilet lotniczy.
Chodzi Ci o te ubezpieczenia które odbiera nieutulona w żalu..?Konto usunięte pisze: Ważnym aspektem karty są ubezpieczenia, które działają, kiedy kupuje się np. bilet lotniczy.
A karta CITi jest chyba jedną z najlepszych na rynku, jeżeli się spłaca w terminie i nie bierze z niej gotówki.
Za granicą nie należy płacić nią za papierosy, autostradę czy inne drobne pierdoły - wtedy kurs jest złodziejski. Przy wyższych sumach zwykle lepszy niż za gotówkę w pobliskim banku czy kantorze.
A opłaty za kartę są różne - od 0 PLN.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.