Pomoc w podjęciu decyzji

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
kudlaty889
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Pomoc w podjęciu decyzji

Post 18 maja 2014, o 17:52

witam, wybaczcie ze zakladam nowy temat ale nie mam sie gdzie poradzić w sprawie zakupu subaru.
uważam że Wy , użytkownicy, bedzieci tutaj najlepszym wyznacznikiem.
mam możliwosc kupienia subaru impreze kombi z 99r. z silnikiem 1.6. czytam wiele niechlubnych opinii że muł, ze pali dużo i wogole nie powinienem sie nim interesować.
auto jest naprawde zachowowane. napedy, dyfer i silnik suche jak pieprz, blacharka orginalna, zawias sztywny, ogolnie nie wymęczona subarka.
wady: odszedł klar na masce tak jakby nad alternatorem, rysa kluczem na boku, sprzęgło łapie 1 cm od góry, i rozrząd do wymiany.
co mi moglibyście doradzić? jestem w kropce gdyż auto mnie urzekło ale ceny czesci sprawiły ze musiałem usiąść (zwłaszcza kompletnego rozrządu).
bardzo proszę o odpowiedz bo nie wiem co robić.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Re: Pomoc w podjęciu decyzji

Post 18 maja 2014, o 19:00

W "blacharce oryginalnej" klar nie odchodzi.
Sprzęgło u mnie nawet nowe brało wysoko.
1.6 to muł, dużo pali i w ogóle nie powinieneś się nim interesować.

Esc
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza EJ161 '00
Polubione posty: 0

Re: Odp: Pomoc w podjęciu decyzji

Post 24 maja 2014, o 01:13

napisałeś 99 ale nie napisałeś jaki silnik ja mam ej161 więc niby mocniejszy od ej16 o te 5 koni ale z kolei nie tak łatwo cos kupic z części. W przykładzie ze 3 tygodnie ludzilem się że kupię kable wysokiego napięcia jakiejś w miarę dobrej firmy np Beru albo NGK. Niestety nie znalazłem pasujących skończyło się na oryginalnych na które czekałem następne 2 tygodnie no i kasa gruba.

Rozrząd ostatnio robiłem na rolkach skf i rouville z pompą wody za części zapłaciłem po zniżkach coś ponad 800

Ja ogólnie mam mieszane uczucia, ale też nie jestem przyzwyczajony do takich wydatków. Jeżdżąc fordem mialem lancuch rozrzadu do ktorego nie zagladalem, zawory z samoregulatorami w zasadzie wymienialem swiece olej i filtry i jezdzilem. Tu trzeba to wszystko ogarnąć.

ODPOWIEDZ