Prośba o Poradę w Sprawie Subaru

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Kalbar
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Prośba o Poradę w Sprawie Subaru

Post 5 sie 2014, o 11:31

Witam !.Nie mam pomysłu gdzie mogę zwrócić się z prośbą, zostaje mi forum subaru mam nadzieje że tu mi chociaż pomożecie :).
Mam pytanie posiadam Audi póki co A4 Quattro doprowadza mnie ten samochód do czerwonej gorączki ma Pojemność 1.8 150 koni albo jest zamulony albo nie wiem co z nim jest nie tak.. rozpędza się do setki w jakieś 40 minut i jak dojedzie do setki do mi się wacha kończy ;P. A tak na poważnie no nie zbiera się ten samochód prawie wgl.

Teraz o sedno mi chodzi.
Auto zbiera się jakoś w miarę subtelnie?
Mam na oku Subaru IMPREZE 1 Generacji z silnikiem 2.0 125km rocznik 99. Jak to wygląda w kosztach eksploatacji ? -
Audi moje pali jakieś 12 litrów to tak lekko.. przy delikatniej jeździe po mieście.. Ile będzie paliło Subaru?
Jak to jest w Subaru i części? Wahacze, tuleje osprzęt, SPRZĘGŁO?! czy łatwo dostępne są częsci ?
Jak z robocizną? mój mechanik mówił że to dobry samochód ale troszke zjada paliwa jak i po kieszeni.. Prawda to?
Czemu Subaru? Potrzebuje samochód pędzony na cztery subaru zawsze mi się podobało zwłaszcza 1 generacja ma coś w sobie co przyciąga !
Nie chciałbym go gazować ale jak już to czy ten silnik przyjmuje jakoś to ?

Przepraszam bardzo jeśli pomyliłem działy nigdzie nie mogłem znaleźć czegoś podobnego więc napisałem to tu.
Pozdrawiam Kalbar !

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Prośba o Poradę w Sprawie Subaru

Post 5 sie 2014, o 11:38

Kalbar, jeśli przesiądziesz się ze swoich 150KM na subarowe 125KM to będziesz się rozpędzał 60 minut do setki 8-)

Kalbar
0 gwiazdek

Post 5 sie 2014, o 11:40

Kolego, to nie jest raczej tak rozpędza sie naprawdę długo napewno powyzej 15 sekund..( Skrzynia tiptronic )

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 5 sie 2014, o 12:13

To może audi 80 quattro?

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 5 sie 2014, o 12:19

2.0 125 KM to też nie jest demon ale jedzie.

Mechanicznie auto twarde, największa bolączka w porównaniu do Audi to korozja i na tym się skup przy ewentualnym zakupie.

Tylko nadkola, progi, błotniki itd.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

radomenes
0 gwiazdek
Auto: Forek '98

Post 5 sie 2014, o 12:20

U Ciebie w Audi pewnie turbina nie dmucha jak powinna. Jeśli Ci kasta nie gnije to zainwestuj parę złociszy w Audi i na bank Ci się odwdzięczy.

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubione posty: 1 raz

Post 5 sie 2014, o 13:26

ja bym uderzał w BMW 3 194 Km, z dobrej ręki oczywiście i wszystkie gt masz za sobą! wiem co piszę, przemyśl to...

Kalbar
0 gwiazdek

Post 6 sie 2014, o 09:51

Niby wszystko się zgadza, Audi 80 to jednak nie jest to, to moje 3 audi i powiem szczerze jestem średnio zadowolony.. Nie miałem nigdy Subaru i chciałbym spróbować czegoś nowego..Bmw patrzyłem naprawde ciężko z czymś ogarniętym.. po zajeżdżane są te samochody jak ruskie dziewoje..

Powiedzcie mi jeszcze jak ze spalaniem w mieście ? czy da radę uzyskać wynik do 10 l? ( Szczecin )

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 6 sie 2014, o 18:48

Kalbar pisze: czy da radę uzyskać wynik do 10 l? (
Na postoju tak :giggle:
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 6 sie 2014, o 21:27

lukass, pominąłeś parę istotnych opcji - jak laweta albo auto z napędem na linkę holowniczą :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 6 sie 2014, o 21:49

A tak z ciekawości :idea:
To audica quattro zejdzie poniżej 10 l ?

Kalbar
0 gwiazdek

Post 7 sie 2014, o 18:57

zejdzie poniżej 15 kolego..
No to Proszę w Końcu o pomoc ile Subaru 1 generacji może Palić w mieście?
Nie na postoju nie na biegu wstecznym tylko przy normalnej jeździe

Piter 35
6 gwiazdek

Post 7 sie 2014, o 19:44

Kalbar, wszystko zależy od stylu jazdy , dalej jak duże jest twoje miasto i ile się stoi w korkach .
Myślę ,ze 10-12 to minimum . W trasie wiadomo,można zejść poniżej 10 bez problemów . A zimowe upalanie to ... ile wlejesz :mrgreen:

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 7 sie 2014, o 21:07

2.0 125km spali przy "ecodrivingu" w mieście 7,5-8.0 (poniżej 7,5 we Wrocławiu za cholerę nie zszedłem... ) od razu mowię, tyle spala mój forester 2.0 125km No ale ja mam zboczenie zawodowe... albo ecodring albo w pizdę gaz i odcięcie...
co do normalnej jazdy tzn nie zabawy w wynik to mieszczę się w 9-10 litrów, zależy jak dużo korków, klimy itd. na trasie nie licz ze zejdziesz poniżej tych 7 litrów... nie ma cudów... oczywiście jeśli wszystko w aucie sprawne... inna sprawa ze 2.0 turbo spala ponoć raptem 0.5 litra więcej a masz te 170 koców... PS wyniki spalania jakie obserwuje to mój przykład!! tzn jeżdżę z Siechnice do Wrocławia, często obwodnica itd itp wiec w typowym gęstym centrum dzień w dzień w korkach zjadłoby pewnie odrobinę więcej... Trasę jak jadę to a8 tempem 90-100 a wiec emeryt i wtedy wychodzi mi te 7 z groszem... co innego ze jak pogonie forka 140-160km/h spala mi na "oko" 15... w zimie raz mi wyszlo ze 100pln nie wystraczylo na 80km... (leśne drogi śnieg jakieś tam 30-40cm miejscami :D) any way, skromnym zdaniem powiem ze silnik o którym mówisz czyli 2.0 na (ej20) jest pancerny... cala reszta zależy po kim trafisz auto i tu lepiej dobrze sprawdzić-lista co moze kosztowac jest dosc dluga ale spokojnie nie jest to delikatne pudelko... ps2 za diabla te 125 koni nie da CI radości przyspieszania... sorry ciut mało... ale zima, szuter, jakieś blotko... :P pozdro :thumb:
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 7 sie 2014, o 22:36

Spalanie po Szczecinie około 10l benzyny i 12 l gazu przy dosyć dynamicznej jeździe
w roku akademickim jeżdżę praktycznie codziennie, często w godzinach szczytu :lol:
Jeżeli szukasz fajnego autka do spokojnego jeżdżenia bez śniegu i dzikowania po śniegu to wolnyssak 125KM jest idealny.
Jeżeli chcesz przyspieszenia na suchym to szału nie ma :giggle:
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

Kalbar
0 gwiazdek

Post 8 sie 2014, o 09:54

zinc, dzixd, Piter 35 Dziękuje Wam bardzo :). Coś już wiem chociaż na ten temat. Spalanie mnie nie przeraziło mój pali więcej także jestem pozytywnie zaskoczony :). Co do Części to dostęp jest w miare dobry?

Piter 35
6 gwiazdek

Post 8 sie 2014, o 11:39

Kalbar pisze: Co do Części to dostęp jest w miare dobry?
Bez problemowy , oryginały niektórych pierdółek potrafią pozytywnie zaskoczyć ceną :idea: , jest wiele zamienników bardzo dobrej jakości a do tego jest bogaty rynek używanych np: Anglików , w sensownych pieniądzach .
To nie lata 2000, gdzie ceny były astronomiczne :idea:
Będzie Pan zadowolony :thumb:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 9 sie 2014, o 22:48

Kalbar pisze:zejdzie poniżej 15 kolego..
No to Proszę w Końcu o pomoc ile Subaru 1 generacji może Palić w mieście?
Nie na postoju nie na biegu wstecznym tylko przy normalnej jeździe
Tyle: http://www.autocentrum.pl/spalanie/suba ... 1998-2000/
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

ODPOWIEDZ