nie nplanuję szarżować ale wolę nie mieć przykrej niespodzianki
Więc ta rada to żadna pomoc
Mnie np. kilka razy zdarzyło się zagranicą popełnić głupie błędy jak np. skręcić w prawo na czerwonym (bez strzałki) w czasach, kiedy u nas strzałki były na niemal wszystkich skrzyżowaniach. Człowiek zmęczony po 1000km jeździ trochę na autopilocie. Można się zagapić i przekroczyć o ten 1kmh, albo nawet o 10 jak przejeżdżasz przez kolejne kraje, a w każdym ciut inna prędkość dozwolona.
wujek dobra rada człowiek jest przyzwyczajony do naszej tolerancji fotoradarowej po prostu. poza tym mój drugi kierowca ma ciężką nogę a planuję w trasie się zdrzemnąć.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
To ja jeszcze raz zapytam o ostrzeganie przed fotoradarami, zwłaszcza we Francji ale Belgia i Niemcy też mnie interesują. Jakie aplikacje są skuteczne i aktualne, ktoś to przerabiał?
To ja jeszcze raz zapytam o ostrzeganie przed fotoradarami, zwłaszcza we Francji ale Belgia i Niemcy też mnie interesują. Jakie aplikacje są skuteczne i aktualne, ktoś to przerabiał?
Spróbuj Waze. Tam akurat nie testowałem, ale na Słowacji, Węgrzech i w Chorwacji dawał radę
Spróbuj Waze. Tam akurat nie testowałem, ale na Słowacji, Węgrzech i w Chorwacji dawał radę. Działa on-line, więc ma aktualne dane.
W Austrii działał mi Yanosik.
Działać-działa, ale czy Austiacy wiedzą, że należy zgłaszać?
A co będzie jak nasz kraj zacznie go wreszcie egzekwować?
Ty jeszcze w duchy wierzysz? Żeby tak się stało, to by trzeba wymienić całą kadrę urzędniczą i policyjną (o rządzie i ministerstwach nie wspomnę, bo to oczywiste).
A co będzie jak nasz kraj zacznie go wreszcie egzekwować?
Ty jeszcze w duchy wierzysz? Żeby tak się stało, to by trzeba wymienić całą kadrę urzędniczą i policyjną (o rządzie i ministerstwach nie wspomnę, bo to oczywiste).
Nie wiedziałem, że umiejetność myślenia polega na łamaniu prawa.
Myślenie to myślenie, przestrzeganie prawa to objaw dostosowania się do przyjętych reguł, dobrowolnie lub z niechęcią. Mógłbym więcej ale zaraz wyszłaby z tego dyskusja polityczno-światopoglądowa, zostańmy przy tym że jedni wolą więcej wolności a inni poczucia bezpieczeństwa.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!