Nowy, wspaniały świat
Nowy, wspaniały świat
Na CNN leci inauguracja nowego prezydenta USA.
To co mówi, brzmi obiecująco, różnica w formie i treści przekazu w stosunku do Busha jest niesamowita. Ogromny jest poziom nadziei i życzliwości, jaki otrzymuje na starcie od narodu, któremu ma przewodzić.
Jakie są wasze wrażenia?
To co mówi, brzmi obiecująco, różnica w formie i treści przekazu w stosunku do Busha jest niesamowita. Ogromny jest poziom nadziei i życzliwości, jaki otrzymuje na starcie od narodu, któremu ma przewodzić.
Jakie są wasze wrażenia?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, o 19:29 przez devlin, łącznie zmieniany 1 raz.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Re: Nowy wspaniały świat
Czarno to widzę 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Re: Nowy, wspaniały świat
Na początku będzie tak
a za jakiś czas bliżej nieokreślony tak 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Kruszyn pisze: Czarno to widzę![]()
"A imię jego czterdzieści i cztery [...]"

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Oto ja Nostradamus 

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Nie oglądam. Wolę słuchać kanału radiowego Cool Jazz...devlin pisze:Na CNN leci inauguracja nowego prezydenta USA.
Tak samo było też gdy Wiktor Juszczenko zastępował Leonida Kuczmę... , żeby daleko i dawno nie szukać analogii.devlin pisze:To co mówi, brzmi obiecująco, różnica w formie i treści przekazu w stosunku do Busha jest niesamowita. Ogromny jest poziom nadziei i życzliwości, jaki otrzymuje na starcie od narodu, któremu ma przewodzić.
Pożyjemy - zobaczymy.

Znowu mnie inicjator wątku ubiegł
.
Odpalilem jeden kanał, inauguracja, drugi, to samo; dalej balem się pilota do ręki wziąć...
BTW. devlin, tv zanabyleś?
Myslę, kurna, że w RP wybory prezydenckie były; prezydenta wszędzie pelno...
Ciekawe, czy tzw. opiniotwórcze stacje będą z podobnym zacięciem/zadęciem te w Polsce transmitować...
A tak poważnie, to na torsje się zbiera, jak te gadajaące/komentujące/śliniące sie głowy widzę, roprawiające, czy będzie tak, śmak, czy inaczej...
Hameryka jest daleko, nas ma tam, gdzie.... nie będę pisał, a tu taka promocja ichniego prezydenta...
Co z tego, że przybyło 100 000 w tą czy tamta kibicow nad to jezioro. Czy na moje życie sie to przełoży, czy...
Prędzej nie, niż tak.
Po raz kolejny z niczego (kilkadziesiąt wyrazów przysięgi) robi sie szoł dla gawiedzi. Każdy z nas dołoży ktoregoś dolara do ichniego banku, forda, krajzlera, czy innego bankruta.
Może polscy klienci takiego citybanku wyślą do Obamy kwit, aby ich w związku ze zwyżką spekulacyjna dolara, do raty kredytu dolożyl...
Czy będzie odpowiedź/
Wątpię...
Jak?

Odpalilem jeden kanał, inauguracja, drugi, to samo; dalej balem się pilota do ręki wziąć...

BTW. devlin, tv zanabyleś?

Myslę, kurna, że w RP wybory prezydenckie były; prezydenta wszędzie pelno...
Ciekawe, czy tzw. opiniotwórcze stacje będą z podobnym zacięciem/zadęciem te w Polsce transmitować...

A tak poważnie, to na torsje się zbiera, jak te gadajaące/komentujące/śliniące sie głowy widzę, roprawiające, czy będzie tak, śmak, czy inaczej...
Hameryka jest daleko, nas ma tam, gdzie.... nie będę pisał, a tu taka promocja ichniego prezydenta...
Co z tego, że przybyło 100 000 w tą czy tamta kibicow nad to jezioro. Czy na moje życie sie to przełoży, czy...
Prędzej nie, niż tak.
Po raz kolejny z niczego (kilkadziesiąt wyrazów przysięgi) robi sie szoł dla gawiedzi. Każdy z nas dołoży ktoregoś dolara do ichniego banku, forda, krajzlera, czy innego bankruta.
Może polscy klienci takiego citybanku wyślą do Obamy kwit, aby ich w związku ze zwyżką spekulacyjna dolara, do raty kredytu dolożyl...
Czy będzie odpowiedź/
Wątpię...
Jak?

Dolce far niente 

FUX pisze: Hameryka jest daleko, nas ma tam, gdzie.... [...] Czy na moje życie sie to przełoży, czy...
Prędzej nie, niż tak.

Citibanku. Ale co Obama ma wspólnego z problemami Citibanku?FUX pisze: Może polscy klienci takiego citybanku wyślą do Obamy kwit, aby ich w związku ze zwyżką spekulacyjna dolara, do raty kredytu dolożyl...
Wydażenie niewątpliwie historyczne. Myślałem, że trudno go nie docenić.
devlin pisze: Jakie są wasze wrażenia?
Nawet na wszystkich "pudelkach" artykuły o tym, kto zaśpiewa dla ObamyFUX pisze: Odpalilem jeden kanał, inauguracja, drugi, to samo; dalej balem się pilota do ręki wziąć...![]()

Zaraz sprawdziłam znaczenie :
Murzyn
wewnętrzna walka tego, co w tobie niejasne, mroczne, z siłami czystymi i jasnymi
widzieć: ostrzeżenie przed przesadą
zobaczyć siebie jako Murzyna: konieczna szczerość i otwartość w pewnej sprawie
przyjaźnić się z nim: pojednanie z przeciwnikiem
popaść z nim w konflikt: masz groźnego wroga.

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
minimus,
Blądzisz. Żyje w Polsce i od 15 minut jest promowana limuzyna amerykańskeij marki. Ciekawe, ile TVN24 policzyło za ten spot reklamowy.
... jak onegdaj Papież Polak.
Jeszcze coś historycznego oprócz histerycznej euforii?
P.S. Konserwatystą ani rasistą nie jestem...
P.S.II Promocja, zdaje się cadillaca, trwa nadal. Dobrze, że nie ma oficjalnego Przedstawiciela, bo nie wiedzialbym, co mysleć...
Tylko patrzeć, jak Rząd na tem limuzyny się przesiądzie...
http://motoryzacja.interia.pl/szukaj/ne ... my,1239379
Blądzisz. Żyje w Polsce i od 15 minut jest promowana limuzyna amerykańskeij marki. Ciekawe, ile TVN24 policzyło za ten spot reklamowy.
I tylko z tym mogę się zgodzić. Pierwszy, innego koloru skóry, Prezydent USA...minimus pisze: Wydażenie niewątpliwie historyczne.
... jak onegdaj Papież Polak.
Jeszcze coś historycznego oprócz histerycznej euforii?
P.S. Konserwatystą ani rasistą nie jestem...
Myślę, że mu dosypie troche siana do skarbca... My pośrednio rownież...minimus pisze: Ale co Obama ma wspólnego z problemami Citibanku?
P.S.II Promocja, zdaje się cadillaca, trwa nadal. Dobrze, że nie ma oficjalnego Przedstawiciela, bo nie wiedzialbym, co mysleć...

Tylko patrzeć, jak Rząd na tem limuzyny się przesiądzie...

http://motoryzacja.interia.pl/szukaj/ne ... my,1239379
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A ja myślę, że będzie odwrotnie niż pisze Gump: teraz jest tak
a za moment będzie tak
To czysty produkt marketingowy. Tona frazesów.

Obama w Białym Domu pomoże amerykańskiej gospodarce dokładnie tak jak polskiej gospodarce pomoże rzeźba niedźwiedzia wykonana z lodu, którą dzisiaj wniesiono do budynku GPW w Warszawie.

EDIT:
poprawiłem "ludu" na "lodu", żeby nie siać przerażenia naturą tego misia...

EDIT:
poprawiłem "ludu" na "lodu", żeby nie siać przerażenia naturą tego misia...

Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, o 08:43 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
gootek pisze: rzeźba niedźwiedzia wykonana z ludu
Mmm, ciekawe.

A tak serio, to poza tym się zgadzam

modlę się do tego misia o wzrostygootek pisze: Obama w Białym Domu pomoże amerykańskiej gospodarce dokładnie tak jak polskiej gospodarce pomoże rzeźba niedźwiedzia wykonana z ludu, którą dzisiaj wniesiono do budynku GPW w Warszawie.

To wygląda na bałwochwalstwoesilon pisze:modlę się do tego misia o wzrosty

A skoro o bałwochwalstwie mowa, to Arcybiskup Limy, kardynał Juan Luis Cipriani, powiedział we wrześniu 2008, że kryzys finansowy w Stanach Zjednoczonych, a także na całym świecie jest konsekwencją bałwochwalstwa pieniędzy i władzy.
- To bałwochwalstwo przejawiło się poprzez skorumpowanych urzędników, którzy chcieli więcej i więcej i dlatego nie wypełniali prawidłowo swoich ról. Kochają pieniądze, toteż biorą udział w oszustwie – stwierdził duchowny. Kardynał ostrzegł też, że bałwochwalstwo władzy i pieniądza osiągnęło na świecie niebezpieczny poziom. - Gdy pieniądze i władza stają się jedynymi celami naszego życia, wywołują problemy – powiedział. Zdaniem arcybiskupa Ciprianiego, kryzys finansowy w Stanach Zjednoczonych nie jest wywołany "zaciągnięciem niewłaściwych pożyczek", a korupcją osób, które odpowiadały za nadzór finansów i które były częścią "sieci korupcyjnej".
To też jakiś punkt widzenia.

FUX, krótkowzrocznością jest niedocenianie tego, co się dzieje w USA. Skąd się wziął obecny kryzys, co jest przyczyną wzrostu bezrobocia w PL i spowolnienia gospodarki, upadku naszej waluty?
Nie, tiwi nie kupiłem - oglądałem przez sieć.
Nie, tiwi nie kupiłem - oglądałem przez sieć.
- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
- Auto: zono-woz FXT MY'16 & daily WRX MY'15 & fun-car Celica GT-Four MY'96
- Polubił: 1 raz
wrazenia dosc pozytywne... ale tak zupelnie na marginesie:devlin pisze:Na CNN leci inauguracja nowego prezydenta USA.
Jakie są wasze wrażenia?

Jezdzic nie umiem, ale bardzo lubie 

A jaki mamy wplyw na zachowania Wuja Sama wobec Polski?devlin pisze: FUX, krótkowzrocznością jest niedocenianie tego, co się dzieje w USA.
Żaden!!!! Od zdominowania wczorajszych przekaźników informacjami z USA, ten stan się zmieni?
Ach marynarka taka, garsonka siaka, wystudiowane machanie rączkami, spacerek przed limuzyną...
PR i tyle. Już go dziennikarze na klamstwie złapali, że nie popala, a to robi..
Pytanie po co klamstwo w tak prozaicznej sprawie?
Może lubrikanty, jakich co poniektórzy używają, nie odpowiadają drugiej stronie...

WSZYSTKO to zaslyszane wczoraj w tv i radiu dzisiaj....
Dolce far niente 

Taka ciekawostka: http://www.popsci.com/content/inauguration-day
FUX proszę cie nie wchodź tam. No chyba, że chcesz być znany jako sadoFUX.
FUX proszę cie nie wchodź tam. No chyba, że chcesz być znany jako sadoFUX.
Chyba mogę się spokojnie z forum wyprowadzić, Funky zawsze szybciej napisze to co ja chciałbymKonto usunięte pisze: A ja myślę, że będzie odwrotnie niż pisze Gump: teraz jest taka za moment będzie tak

Ale zastanawiam się czy devlin nadając tytuł wątkowi od razu nas nie nakierował na możliwe konsekwencje.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Tytuł, jak to zwykle u mnie, jest czymś powodowany i na czymś oparty. W tym przypadku jest luźną parafrazą tytułu książki Aldousa Huxleya "Brave New World", którą bardzo lubię.
- rafalm
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy 2.5 GX AT z 1999 r.
- Polubił: 1 raz
Już dorzucił-Emergency Economic Stabilization Act of 2008, tzw. plan Paulsona. Citibank dostał coś ok. 50 mld $. Jako kongresmen głosował za i jako kandydat lobbował za. W tym zakresie absolutnie nie różnił się od Busha i McCaina.FUX pisze: minimus napisał(a):
Ale co Obama ma wspólnego z problemami Citibanku?
Myślę, że mu dosypie troche siana do skarbca... My pośrednio rownież...
Co się stało z tą kasą:
"Trochę pożyczyliśmy, trochę nie, w zasadzie nie księgowaliśmy tych kwot - mówi Thomas Kelly z banku JP Morgan, który dostał 25 miliardów dolarów pomocy. - Jeden dolar wpływa, drugi wypływa, nie śledzimy tego - mówi Barry Koling, z banku SunTrust Banks z Atlanty (3,5 miliarda dolarów zapomogi). "
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
rafalm pisze: "Trochę pożyczyliśmy, trochę nie, w zasadzie nie księgowaliśmy tych kwot - mówi Thomas Kelly z banku JP Morgan, który dostał 25 miliardów dolarów pomocy. - Jeden dolar wpływa, drugi wypływa, nie śledzimy tego - mówi Barry Koling, z banku SunTrust Banks z Atlanty (3,5 miliarda dolarów zapomogi). "
Ładne, naprawdę ładne...
W polskim wydaniu które miałem okazję czytać przetłumaczyli jako "Nowy wspaniały świat"devlin pisze: W tym przypadku jest luźną parafrazą tytułu książki Aldousa Huxleya "Brave New World", którą bardzo lubię.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!