Jaki system alarmowy do domu + garaż?
Jaki system alarmowy do domu + garaż?
Dodam, że dom jest wolnostojący, w dzielnicy domków jednorodzinnych. W odległości około 20 metrów stoi garaż. Chciałbym zamontować jakiś system alarmowy - wydaje mi się, że najlepszy będzie taki oparty o czujki ruchu - tutaj kończy się moja wiedzia. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie w tym temacie.
Re: Jaki system alarmowy do domu + garaż?
Znajdz lokalnego instalatora o dobrej renomie i daj mu zarobic te kilka pln na marzy ktora ty zaplacisz kupujac sprzet bezposrednio... Zly projekt (a bez pojecia dobrze nie zrobisz) skonczy sie tym, ze nie bedziesz (ty i rodzina) uzywal alarmu wcale...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
gregski, obawiam się, że Twoje porady się nie przydadzą. Zapewne niebawem pojawią się konkretne propozycje, ale nie uprzedzajmy faktów 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak, aaa z telefonu klepałem i nie widziałem 'stazu' .. ;)
gregski, musisz kupić telefon z większym wyświetlaczem. ;)
czarne jest piękne...
przynieść czipsy?zino pisze:czekamy na rozwój sytuacji

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
zino jeszcze za wcześnie 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
To i tak pewnie robiłby instalator, tylko pytanie jaki system wybrać. Czy te z Eltechsystem będą ok? Jest tam teraz kilka zestawów - ale który wybrać?gregski pisze:Znajdz lokalnego instalatora o dobrej renomie i daj mu zarobic te kilka pln na marzy ktora ty zaplacisz kupujac sprzet bezposrednio... Zly projekt (a bez pojecia dobrze nie zrobisz) skonczy sie tym, ze nie bedziesz (ty i rodzina) uzywal alarmu wcale...
edit: czy ja jestem jakiś arcynaiwny, ze odpowiadam poważnie? :) autorowi chodzi zdaje się o to bym się zapoznal z oferta firmy x ...
Ostatnio zmieniony 11 mar 2015, o 11:29 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
Nawet jest bezpośredni kontakt...gregski pisze:czy ja jestem jakiś arcynaiwny, ze odpowiadam poważnie? :) autorowi chodzi zdaje się o to bym się zapoznal z oferta firmy x ...
http://www.eltech-system.pl/kontakt-z-nami/

-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
W 2 garażach mam samoróbki -elektryk z roboty.Dom ma alarm-rodzice cały dzień...Pieski małe ale czujne.A poważnie radzę jednak zrobić żaluzje(kraty). Dobre mocne metalowe drzwi i bramy garażowe. Rok temu okradli znajomego, alarm wył , firma ochroniarska dotarła po 20 min.Ale im tyle wystarczyło,prymitywnie cegłą wybili okna i wiele złotka poszło się wietrzyć-szafa na broń była otwarta !!!! O dziwo giwery nie dotykali, kruszec ich zadowolił.Gdyby mieli mniej czasu pokonując przeszkody byłaby szansa na złapanie.On się sądzi z firmą ochroniarską.Szanse 0.
Pamietajmy o Wołyniu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Przecież wiemy, że Eltech-System inż. Grzegorz Gemza oszczędza gdzie tylko może. Szczególnie na marketingu 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
equck pisze: Czy te z Eltechsystem będą
Nie, zdecydowanie nie polecam. To strasznie gówniane rozwiązania te z Eltechsystem. Założyłem sobie w domu i cały czas coś się przepala

tak, znow zaczalem pisać naiwnie na poważnie...zino pisze:gregski, widziałem, edytowałeś
Ten Eltechsystem to straszny chłam.
Nie używałem, ale... wiem.
Nie używałem, ale... wiem.

czarne jest piękne...
Nie wiem czy to są jakieś jaja czy nie, ale poczytaj o Satelu i systemach integra 128 wrl lub integra 64. Tutaj już była dyskusja na ten temat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2933487.html
A tutaj masz opis funkcjonalności https://www.mieszkajbezpiecznie.pl/arty ... e-domowym/
Generalnie temat wyczerpany, więc chyba do zamknięcia.
A tutaj masz opis funkcjonalności https://www.mieszkajbezpiecznie.pl/arty ... e-domowym/
Generalnie temat wyczerpany, więc chyba do zamknięcia.
Chciałem tylko zaznaczyć, że najlepszy system antywłamaniowy to Sig Sauer 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex, zwłaszcza wtedy gdy jesteś na wakacjach. 

czarne jest piękne...
Ja nigdy nie jestem na wakacjach 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...