Już wiem! SIP jest firmą z Oregonu!! :)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Już wiem! SIP jest firmą z Oregonu!! :)

Post 6 lut 2009, o 23:54

Autoblog pisze:Oregon introduces bill to ban aftermarket car parts

by Dan Roth on Feb 6th 2009 at 2:39PM

Cars are such an easy target for politicians looking to bolster their green image. The latest is Oregon Governor Theodore Kulongoski, who has had the Speaker of the House introduce a bill that could make many aftermarket parts unavailable. Tires are the main aim of the bill, which seeks to prohibit parts availability if there are choices that decrease greenhouse gas emissions. It amounts to a back-door fuel economy standard, which is the jurisdiction of the federal government unless you're California, and even they need a waiver. The prospect of fitting Pilot Sports to your Geo Metro will be out the window if H.B. 2186 finds traction, and it could stick you with zero alternatives based on some myopic metric like rolling resistance. Putting our legislators in charge of what equipment should be fitted to our cars doesn't strike us as the brightest idea. Hit the linked article for contact information, so you know who to call and excoriate. Thanks, Charlie

[Source: SEMA]
Takie prawo by panu R. podpasowało... ;)

r.

Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Już wiem! SIP jest firmą z Oregonu!! :)

Post 7 lut 2009, o 10:07

Niestety KY, to nie jest zabawne, to tlko pokazuje jak glupi, zmienieni ekologicznie i naiwni sa amerykanie. I co gorsza oni decyduja o tym, w ktora strne swiat idzie.
Slyszelismy juz o ograniczeniu liczby dzieci, b wydychaja gazy. Jestem pewien, ze zaraz cos bedzie z przemyslem miesnym.
A zima sniezy, zmino w USA, zimno w GB, Madryt zamarzl. To jedynie sa dowody na ocieplenie, jak wiadomo.
Zamiast sie kazac przesiasc na konie, ez nie dobrze, bo tez pierdza. Cholera, od razu lepiej wyrznac cala ludzkosc. Dopiero bylby spokoj. I planeta by odetchnela z ulga. I nie byloby komu kontrolowac poziomu morz.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 7 lut 2009, o 13:41

Arno: świat w swojej głupocie zaszedł już tak daleko, że pozostał nam chyba tylko śmiech. Śmiech obłąkanego.

Zaś co do przemysłu mięsnego: radykalne arbuzy już od dawna postulują przejście na korzonki, bo krowy produkują metan. Ja nawet znam takie miejsce, gdzie mogliby spróbować wcielać swe postulaty w życie: Korea Północna.

BTW: jest tak ciepło, że Irlandii napadało tyle śniegu, ile Patryczki jeszcze nie widziały :)

A wracając do tematu, to zapewne podobałoby się jeszcze p. R. w Szwajcarii, tam na każdą pierdołę trzeba mieć certyfikat, szwajcarski oczywiście, bo np. TUV tam to tylko bezużyteczny kawałek papieru.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 7 lut 2009, o 13:53

ky pisze: BTW: jest tak ciepło, że Irlandii napadało tyle śniegu, ile Patryczki jeszcze nie widziały :)

No powiedzmy od dluzszego czasu - jakichs okolo 20 lat
Jacek "AMI" Rudowski

ODPOWIEDZ