Subarak ze stanów
Subarak ze stanów
Witam!
Zakochałem sie w nowej imperzie STI 'love for first sight'.
Nie ma na to chyba innego lekarstwa jak ślub.
Rozglądam się więc na możliwościami zakupu,
mam ofertę na autko sprowadzone ze stanów, cena calkowita wyniesie ok. 147 tys.
Podobno u nas cena ma zaczynac sie od 180.
Mankamentem amerykanca to brak gwarancji, ale czy te auta wogóle sie psują????
Czy ktos ma doswiadczenia z autami ze stanów?
A moze ktos ma inne sugestie.
PS. Jak fajnie, ze na tym forum mozna zada takie pytanie i nie dostac bana!
Szok.
Pozdrawiam,
Zakochałem sie w nowej imperzie STI 'love for first sight'.
Nie ma na to chyba innego lekarstwa jak ślub.
Rozglądam się więc na możliwościami zakupu,
mam ofertę na autko sprowadzone ze stanów, cena calkowita wyniesie ok. 147 tys.
Podobno u nas cena ma zaczynac sie od 180.
Mankamentem amerykanca to brak gwarancji, ale czy te auta wogóle sie psują????
Czy ktos ma doswiadczenia z autami ze stanów?
A moze ktos ma inne sugestie.
PS. Jak fajnie, ze na tym forum mozna zada takie pytanie i nie dostac bana!
Szok.
Pozdrawiam,
go4est
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Gwarancja oczywiście jest, ale tylko na naprawy wykonywane w USA i samochody sprzedane pierwszemu klientowi przez amerykańskiego dealera (takie są przynajmniej warunki gwarancji na rok 2007).
http://www.subaru.com/owners/warranty/index.jsp
Cóż, nie chcę Cię zniechęcać, ale każde auto może się popsuć. Masz więc do wyboru następujące opcje:
- dodatkowe rozszerzenie gwarancji w Subaru of America (nie wiem, czy możliwe)
- jeśli kupujesz od firmy zajmującej się sprowadzaniem i sprzedażą samochodów i do celów "prywatnych" - egzekwowanie gwarancji z ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej - art. 10 (dwa lata, dla towarów używanych nie krócej niż rok) - pytanie o ewentualne egzekwowanie tej możliwości
- no risk no fun
Chyba, że ktoś ma inny pomysł.
EDIT: sprawdź jeszcze, czy zakłady ubezpieczeń nie oferują takiej "gwarancji" - wiem, że niektóre komisy mają podpisane odpowiednie umowy.
http://www.subaru.com/owners/warranty/index.jsp
Cóż, nie chcę Cię zniechęcać, ale każde auto może się popsuć. Masz więc do wyboru następujące opcje:
- dodatkowe rozszerzenie gwarancji w Subaru of America (nie wiem, czy możliwe)
- jeśli kupujesz od firmy zajmującej się sprowadzaniem i sprzedażą samochodów i do celów "prywatnych" - egzekwowanie gwarancji z ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej - art. 10 (dwa lata, dla towarów używanych nie krócej niż rok) - pytanie o ewentualne egzekwowanie tej możliwości
- no risk no fun

Chyba, że ktoś ma inny pomysł.
EDIT: sprawdź jeszcze, czy zakłady ubezpieczeń nie oferują takiej "gwarancji" - wiem, że niektóre komisy mają podpisane odpowiednie umowy.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
W sprawach aut sprowadzanych ze Stanów, szczerze polecam XBike.pl 
O kurczę, ale fajnie...
Gwarancji bym nie szuka, raczej zastanowił się, jaka jest szansa, że solidny, nowy samochód da radę się zepsuć w ciągu trzech lat za równowartość 40 baniek
Moim zdaniem, trzeba by mieć wybitnego pecha.
(40k wzięło mi się z 33 na różnicy ceny zakupu i pewnie około 7 na różnicy w koszcie serwisu, bo nie musisz jeździć z każdą pierdołą do ASO)

O kurczę, ale fajnie...

Gwarancji bym nie szuka, raczej zastanowił się, jaka jest szansa, że solidny, nowy samochód da radę się zepsuć w ciągu trzech lat za równowartość 40 baniek

Moim zdaniem, trzeba by mieć wybitnego pecha.
(40k wzięło mi się z 33 na różnicy ceny zakupu i pewnie około 7 na różnicy w koszcie serwisu, bo nie musisz jeździć z każdą pierdołą do ASO)
Nie muszę sie pytac ... bo wiem,vero pisze:psują się tak samo jak europejczyki... a że "Subaru się nie psuje"![]()
![]()
kolega Xbike prawdę Ci powie, o ile tu zajrzy
edit: WiSjednak co mod, to mod... :-P
ja wykrecilem 40tys. i nic mi sie nie trafilo - nawel żarówki nie wymienilem!
Tylko materialy eksploatacyjne.
Dużo zalezy od tego kto i jak jezdzi (czy umie jezdzic)

go4est
Na forum juz sie zarejestrowal.. moze napisz mu priva...vero pisze: kolega Xbike prawdę Ci powie, o ile tu zajrzy
*link do profilu*
uwaga, achtung!
Np Forester Turbo nie ma na przyklad chlodnicy oleju, ten amerykan znaczy sie.
tam ludnosc inaczej jezdzi i maja nieco inne specyfikacje.
A ja caly czas mam watpliwosci co zrobic z nowym autem.
Nowe STI pewnie bedzie wygodniejsze. Czyli znosne przy dalszych podrozach.
Bagaznik tyci. Normalnie czlowiek nie wie co ze soba zrobic.
Np Forester Turbo nie ma na przyklad chlodnicy oleju, ten amerykan znaczy sie.
tam ludnosc inaczej jezdzi i maja nieco inne specyfikacje.
A ja caly czas mam watpliwosci co zrobic z nowym autem.
Nowe STI pewnie bedzie wygodniejsze. Czyli znosne przy dalszych podrozach.
Bagaznik tyci. Normalnie czlowiek nie wie co ze soba zrobic.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Ja wiem, ale Tys wymyslil, nie mogie sie tak nazywac, chocbym chcial.
AUDI? Odpada, z wielu wzgledow.
Nie lubie. Ale a5 nie...
Jakos mam predylekcje do C klasse 4matic i to w benzynie.
Zaznaczam, ze w USA wychodzi za darmo. rozdaja normalnie.
Ale co bedzie, sie zobaczy. Wsiadziemy Louis do nowego STI i moze wyjscia nie bedzie.
Gal mnie poinformowal o strasznej rzeczy - kregoslup go w outbacku boli.
Mnie tez kiedys w tym bolal a w STI i WRX nie. Co prawda w Saabie Aero tez nie. A ze maja nowego 4x4... i daja gigaznizke... Ale sie psuja, i tak w kolko macieju.
Bo umowmy sie koledzy, jak ktosma watpliwosci, to auto w koncu kupi bo go cos natchnie nagle.
vot umora
AUDI? Odpada, z wielu wzgledow.
Nie lubie. Ale a5 nie...
Jakos mam predylekcje do C klasse 4matic i to w benzynie.
Zaznaczam, ze w USA wychodzi za darmo. rozdaja normalnie.
Ale co bedzie, sie zobaczy. Wsiadziemy Louis do nowego STI i moze wyjscia nie bedzie.
Gal mnie poinformowal o strasznej rzeczy - kregoslup go w outbacku boli.
Mnie tez kiedys w tym bolal a w STI i WRX nie. Co prawda w Saabie Aero tez nie. A ze maja nowego 4x4... i daja gigaznizke... Ale sie psuja, i tak w kolko macieju.
Bo umowmy sie koledzy, jak ktosma watpliwosci, to auto w koncu kupi bo go cos natchnie nagle.
vot umora
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
A przyznam się bez bicia. Jeździłem nie tak dawno Passatem TDi 170 KM ze skrzynią DSG...starzeję się chyba, bo mi się spodobał. Powiem więcej, na normalnej drodze, to GTekiem bym chyba specjalnie jakoś szybciej nie jeździł. Skrzynia DSG, pomimo zapewnień producenta szybsza od światła nie jest ale jako gizmo do dupowozu jest OK. 
[color=red]EDIT:
Lucyfer
Nie piszemy posta pod postem, do tego sluzy opcja edit. Jesli chcesz po kolei odpowiadac i cytowac dane osoby uzyj cytowania selektywnego - maly przycisk obok opcji 'cytuj'. Wtedy na dole pojawi sie zaznaczony tekst (tam w szybkich odpowiedziach).

Proszę tylko nie to...przeklniesz mercedesa, właśnie się w rodzinie pozbyliśmy jednego padła spod znaku gwiazdy, nigdy więcej.DolinaKnurow pisze:Jakos mam predylekcje do C klasse 4matic i to w benzynie.
[color=red]EDIT:
Lucyfer

Ostatnio zmieniony 9 sty 2008, o 23:43 przez LouCyphre, łącznie zmieniany 1 raz.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A EU spec aby na pewno ma?DolinaKnurow pisze:Forester Turbo nie ma na przyklad chlodnicy oleju, ten amerykan znaczy sie.

Nowy Mustang i wiooo, po dolinach...DolinaKnurow pisze:co zrobic z nowym autem.

Dla łatwości i bezpośredniości, będziem mu mówić per "Doliniarz"Louis Cyphre pisze:Niewyżyty Socjopata lepiej brzmi niż dolina ..

No to tylko pogratulować. W dzisiejszych czasach, jasny dowód na przyzwoitośc. Skoro boli, znaczy się, że jest.DolinaKnurow pisze:Gal mnie poinformowal o strasznej rzeczy - kregoslup go w outbacku boli.
Ibuprom i hajda dalej.
U byłego użytkownika automatycznej lochy na gazy trawienne, to chyba nic specjalnie zaskakującego :-PLouis Cyphre pisze:ze skrzynią DSG...starzeję się chyba, bo mi się spodobał
Eeee ja nie o loszce pisałem. Loszka to był Ostatni prawdziwy Mohikanin wśród mercedesów. Pozbyliśmy się niedawno E-klassy. To była masakra a nie samochód ...DolinaKnurow pisze:Lucek, oni zlopia, rwa i co gorsza ten tez
A ja mysle o nowym i nie zgazowanym.
Zreszta zona ma heczbeka - wiadomo z definicji rajdowka, wiec sam wiesz, jestem juz pozytywnie nastawiony. :)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
Konto usunięte