Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Kąąbi 3 + Cąąbi X
Polubił: 115 razy
Polubione posty: 90 razy

Telefony, telefony...

Post 23 lis 2019, o 01:09

Wszystkie fotki z telefonów, jak by się dobre nie wydawały, mają jeden problem, rozmazane tło. Nie fajny bokeh, tylko zwykły blur. Fe.
stach22 pisze:
20 lis 2019, o 00:21
Obrazek
No nie, to jest jakiś dramat. Wygląda to jak dzieło gimbusa bawiącego się photoshopem.


Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Warszawa
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, jest Skoda :)
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 25 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 14:56

Ajfon, srajfon, kuźwa... Właśnie kopiuję zdjęcia i filmy z IP żony i zaraz cisnę nim o ścianę... Kopiowanie wiesza się non-stop, co chwilę wyskakują komunikaty w stylu 'Urządzenie przestało odpowiadać lub zostało odłączone'. Pomaga odłączenie i podłączenie na nowo. Albo i nie, bo czasami go nie widać na kompie... Kabel oryginalny. Dramat jakiś...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 103 razy
Polubione posty: 171 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 15:46

Ochrona przed hakowaniem.
Musisz mieć uwierzytelniony komp.
Japko/japko działa.
Zrób bekap na kompie to pójdzie bez scen.
Dolce far niente ;-)

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: impreza, Beema.
Polubił: 138 razy
Polubione posty: 178 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 18:31

FUX pisze:Ochrona przed hakowaniem.
Musisz mieć uwierzytelniony komp.
Japko/japko działa.
Zrób bekap na kompie to pójdzie bez scen.
Dokładnie.
KONSTYTUCJA

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 105 razy
Polubione posty: 211 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 19:38

FUX pisze:
24 lis 2019, o 15:46
Ochrona przed hakowaniem.
Musisz mieć uwierzytelniony komp.
hmmm. Dość dziwna (ale nie chce mi się googlować), bo albo jest ochrona i uwierzytelnianie, albo nie ma. A skoro da się kopiować w kawałkach bez uwierzytelniania, to dość ... dziwne.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Kąąbi 3 + Cąąbi X
Polubił: 115 razy
Polubione posty: 90 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 19:47

Alan, Alan, Alan! pisze:
24 lis 2019, o 19:38
FUX pisze:
24 lis 2019, o 15:46
Ochrona przed hakowaniem.
Musisz mieć uwierzytelniony komp.
hmmm. Dość dziwna (ale nie chce mi się googlować), bo albo jest ochrona i uwierzytelnianie, albo nie ma. A skoro da się kopiować w kawałkach bez uwierzytelniania, to dość ... dziwne.
Amazing, isn't it?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 103 razy
Polubione posty: 171 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 20:25

Alan, Alan, Alan! pisze:
24 lis 2019, o 19:38
FUX pisze:
24 lis 2019, o 15:46
Ochrona przed hakowaniem.
Musisz mieć uwierzytelniony komp.
hmmm. Dość dziwna (ale nie chce mi się googlować), bo albo jest ochrona i uwierzytelnianie, albo nie ma. A skoro da się kopiować w kawałkach bez uwierzytelniania, to dość ... dziwne.
+/- idzie to tak, iż komp/telefon pyta, czy można temu urządzeniu zaufać, wysyła kilkucyfrowy kod, wklepujesz i wtedy następuje synchronizacja telefonu w kompie, zrobienie bekapu, zgranie fot, filmików, etc.
Mówię o sytuacji japko/japko. Jak jest japko-phone/winda-komp, nie wiem.
Dolce far niente ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 105 razy
Polubione posty: 211 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 20:40

FUX pisze:
24 lis 2019, o 20:25
Mówię o sytuacji japko/japko. Jak jest japko-phone/winda-komp, nie wiem.
Jeżeli jest inaczej (tzn podpięcie pod inny system pozwala), to znaczy, że uwierzytelniania nie ma. ;-)
Co byłoby dość dziwne, bo sprzęt Apple uważany jest raczej za bezpieczny.

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Jelenia Góra
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye
Polubił: 754 razy
Polubione posty: 54 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 21:17

Godlik pisze:
24 lis 2019, o 14:56
Kabel oryginalny.
Właśnie dlatego, że ten kabel tyle kosztuje to szybko zaczyna szwankować. Mam wrażenie, że ta firma więcej zarabia na oryginalnych kablach i ładowarkach niż telefonach.
Mój samochód prowadzi się lepiej niż ja

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Warszawa
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, jest Skoda :)
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 25 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 22:13

Nie mam jabłkowego laptopa, bo to kompletny bezsens, żeby płacić tyle za nadgryzione jabłuszko :razz:

Nie ma żadnego uwierzytelniania, telefon musi być odblokowany, a po podpięciu do kompa pojawia się tylko okienko (na telefonie), z opcjami Pozwalaj/Nie pozwalaj (chodzi o dostęp do tel.). A potem standardowo można się wklikać w telefon, wybrać foldery i kopiować na komputer.
Poradziłem sobie, ale co się nakląłem to moje :) Na Samsungu działa normalnie tak jak trzeba...

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: impreza, Beema.
Polubił: 138 razy
Polubione posty: 178 razy

Telefony, telefony...

Post 24 lis 2019, o 22:28

Godlik pisze:Nie mam jabłkowego laptopa, bo to kompletny bezsens, żeby płacić tyle za nadgryzione jabłuszko :razz:

Nie ma żadnego uwierzytelniania, telefon musi być odblokowany, a po podpięciu do kompa pojawia się tylko okienko (na telefonie), z opcjami Pozwalaj/Nie pozwalaj (chodzi o dostęp do tel.). A potem standardowo można się wklikać w telefon, wybrać foldery i kopiować na komputer.
Poradziłem sobie, ale co się nakląłem to moje :) Na Samsungu działa normalnie tak jak trzeba...
A nie mogłeś na tym komputerze zalogować się do iCloud? Masz tam przecież dostęp do wszystkiego
KONSTYTUCJA

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Kraków
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 33 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 13:13

A nie szybciej i nie prościej przełożyć kartę pamięci do nowego telefonu? :?
Kopiowanie kilkudziesięciu GB danych obojętnie, czy po kablu, czy przesz chmurę, trwa przecież bardzo długo. Po co sobie komplikować życie? :?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: XU10J4RS
Polubił: 91 razy
Polubione posty: 177 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 13:28

Jaka kartę pamięci? :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Warszawa
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, jest Skoda :)
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 25 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 13:48

Dooobre :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Kraków
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 33 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 15:05

:mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 103 razy
Polubione posty: 171 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 17:39

So What! pisze:
25 lis 2019, o 13:13
A nie szybciej i nie prościej przełożyć kartę pamięci do nowego telefonu? :?
Kopiowanie kilkudziesięciu GB danych obojętnie, czy po kablu, czy przesz chmurę, trwa przecież bardzo długo. Po co sobie komplikować życie? :?
A po co kopiować?
Kończ∑ współpracę ze starym telefonem bekapem.
Odpalam nowy z danymi z chmury/kompa i mam wszystko z historią połączeń włącznie.

Macie to samo?
:mrgreen:
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: XU10J4RS
Polubił: 91 razy
Polubione posty: 177 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 17:56

Tak, z dokładnością do paru aplikacji bo były zainstalowane na różnych kontach lub ich zabezpieczenia nie pozwalają na proste klonowanie.

Aha i nie musiałem robić żadnego backupu.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: impreza, Beema.
Polubił: 138 razy
Polubione posty: 178 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 18:01

Z IP na IP podobnie, nowy skanuje jakiś obrazek ze starego i samo idzie. Na nowym pozostają nawet te same ustawienia telefonu.
KONSTYTUCJA

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Kraków
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 33 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 18:03

Dokładnie tak, jak napisał Chlor.
FUX pisze:
25 lis 2019, o 17:39
A po co kopiować?
Jak zwał tak, zwał. Czy użyjesz makaronizmu, czy też polskiej wersji - jest to kopiowanie (korzystasz z kopii zapasowej).
FUX pisze:
25 lis 2019, o 17:39
Kończ∑ współpracę ze starym telefonem bekapem.
Odpalam nowy z danymi z chmury/kompa i mam wszystko z historią połączeń włącznie.
Łomatko ile zachodu :o Jak dobrze, że nie musiałem tego robić.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: XU10J4RS
Polubił: 91 razy
Polubione posty: 177 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 18:40

stach22 pisze:
25 lis 2019, o 18:01
Na nowym pozostają nawet te same ustawienia telefonu.
Emejzing. :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Kraków
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 33 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 18:53

stach22 pisze:
25 lis 2019, o 18:01
Na nowym pozostają nawet te same ustawienia telefonu.
Czyli nic się nie zmienia i pozostają ustawienia fabryczne? Co w tym fajnego? :o

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: impreza, Beema.
Polubił: 138 razy
Polubione posty: 178 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 19:00

So What! pisze:
stach22 pisze:
25 lis 2019, o 18:01
Na nowym pozostają nawet te same ustawienia telefonu.
Czyli nic się nie zmienia i pozostają ustawienia fabryczne? Co w tym fajnego? :o
Weź trochę pomyśl zanim zapytasz.
KONSTYTUCJA

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 103 razy
Polubione posty: 171 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 19:43

So What! pisze:
25 lis 2019, o 18:53
stach22 pisze:
25 lis 2019, o 18:01
Na nowym pozostają nawet te same ustawienia telefonu.
Czyli nic się nie zmienia i pozostają ustawienia fabryczne? Co w tym fajnego? :o
Nie.
Spersonalizowane.
Wszystko ze starego masz na nowym.
Dolce far niente ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 103 razy
Polubione posty: 171 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 19:45

Chloru pisze:
25 lis 2019, o 17:56
Tak, z dokładnością do paru aplikacji bo były zainstalowane na różnych kontach lub ich zabezpieczenia nie pozwalają na proste klonowanie.

Aha i nie musiałem robić żadnego backupu.
To nie jest kwestia aplikacji.
Dochodzą hasła, przypisane dźwięki, poczta. Alles.
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: DC
Auto: XU10J4RS
Polubił: 91 razy
Polubione posty: 177 razy

Telefony, telefony...

Post 25 lis 2019, o 19:52

FUX pisze:
25 lis 2019, o 19:45
To nie jest kwestia aplikacji.
Fuxiu - to jest kwestia aplikacji. Nawet w iOS jak przenosisz apki, którymi można płacić to trzeba je ponownie aktywować/wpisać hasła. Kolega się przesiadał niedawno na Xs Max -> 11 Pro Max więc wiem.
FUX pisze:
25 lis 2019, o 19:45
Dochodzą hasła, przypisane dźwięki, poczta. Alles.
To tak jak u mnie. Alles z tymi wyjątkami co Ci napisałem.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ODPOWIEDZ