Hejkum
Czy ktoś się orientuje, czy można w Polsce zarejestrować autko z kierownicą po prawej stronie?
Czy ktoś się orientuje, czy...
-
bbartek666
- 0 gwiazdek
- Auto: SUBARU LEGACY GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Czy ktoś się orientuje, czy...
Jak na razie to tylko zabytkowe, nic nie słyszałem żeby się przepisy zmieniły w tej sprawie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
W radio albo w TV była audycja w tej sprawie. Przepisy nasze są niezgodne z przepisami unii, która zezwala na taką rejestrację. Więc niewykluczone, że są już jakieś precedensy.
A co?bbartek666 pisze: Czy ktoś się orientuje, czy można w Polsce zarejestrować autko z kierownicą po prawej stronie?
Jakąś zamiatarkę masz na oku?

Dolce far niente 

a może by ktoś pomyślał żeby angielskie przepisy dostosować do unijnych? i kazać im jeździć po prawej stronie normalnymi samochodami 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ale to oni jezdza dobrzeadam.str pisze: a może by ktoś pomyślał żeby angielskie przepisy dostosować do unijnych?

Khym. To wlasnie oni jezdza po wlasciwej stronie normalnymi samochodami.adam.str pisze:a może by ktoś pomyślał żeby angielskie przepisy dostosować do unijnych? i kazać im jeździć po prawej stronie normalnymi samochodami
g.
-
bbartek666
- 0 gwiazdek
- Auto: SUBARU LEGACY GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kto jeżdzi po poprawnej stronie jest chyba pojęciem względnym. A mam na oku małą zamiatarkę...stoi przed domem i nie mam ochoty się z nią rozstawać przy powrocie do Polski. Legacy Twin Turbo było produkowane tylko z kierownicą po prawej stronie. Przekładka nie wchodzi w gre, z lewej strony nie mam miejsca na serwo i pompe hamulcową, bo jest turbina inaczej zamontowana niż prawa.