Xv comfort vs forek active
Xv comfort vs forek active
Witam
Do poniedziałku chciał bym kupić swoje pierwsze subaru (nowe )
interesuje mnie tylko manaul z fb20
W pieniądzach które mam mogę dostać xv w comforcie za 23,5 tyś euro lub forestera active 25,5 tyś euro
Najbardziej liczy się dla mnie koszt utrzymania części i serwis , wszystkie czynności eksploatacyjne będę robił sam , naprawy w miarę możliwości . Mechanika ogarniam gorzej z elektroniką dlatego też wydaje się że forek active bez bajerów typu doświetlanie zakrętów czy światła LED będzie mi dłużej służył . Mam całkiem dobrze wyposażony garaż i jakieś tam podstawowe naprawy za sobą .
Auto w rodzinie będzie jeździło do póki będzie mogło , przebiegi małe 5-7 tyś rocznie po wiejskich nieodśnieżonych drogach (w lato dziurawych ) .
wyposażenie z XV którego nie ma ma w forku activ
gałka i kiera w skórze
kamera cofania
system nawi 7 + 6 głośników ( jest ekran 6,2 + 4 głośniki )
lusterka zewnętrzne w kolorze nadwozia, składane elektrycznie z kierunkowskazami
przyciemniane szyby
reflektory ksenonowe
czujnik deszczu
czujnik zmierzchu
tempomat z przyciskami sterowania w kierownicy
+
Ja widze to tak , nawi wstawić jakies swoje z kamerą cofania , jak się kiera zniszczy to z rozbitka kiera z tempomatem + aktywacja
Do poniedziałku chciał bym kupić swoje pierwsze subaru (nowe )
interesuje mnie tylko manaul z fb20
W pieniądzach które mam mogę dostać xv w comforcie za 23,5 tyś euro lub forestera active 25,5 tyś euro
Najbardziej liczy się dla mnie koszt utrzymania części i serwis , wszystkie czynności eksploatacyjne będę robił sam , naprawy w miarę możliwości . Mechanika ogarniam gorzej z elektroniką dlatego też wydaje się że forek active bez bajerów typu doświetlanie zakrętów czy światła LED będzie mi dłużej służył . Mam całkiem dobrze wyposażony garaż i jakieś tam podstawowe naprawy za sobą .
Auto w rodzinie będzie jeździło do póki będzie mogło , przebiegi małe 5-7 tyś rocznie po wiejskich nieodśnieżonych drogach (w lato dziurawych ) .
wyposażenie z XV którego nie ma ma w forku activ
gałka i kiera w skórze
kamera cofania
system nawi 7 + 6 głośników ( jest ekran 6,2 + 4 głośniki )
lusterka zewnętrzne w kolorze nadwozia, składane elektrycznie z kierunkowskazami
przyciemniane szyby
reflektory ksenonowe
czujnik deszczu
czujnik zmierzchu
tempomat z przyciskami sterowania w kierownicy
+
Ja widze to tak , nawi wstawić jakies swoje z kamerą cofania , jak się kiera zniszczy to z rozbitka kiera z tempomatem + aktywacja
Re: Xv comfort vs forek active
karenz pisze: Do poniedziałku chciał bym kupić swoje pierwsze subaru (nowe )
karenz pisze: Najbardziej liczy się dla mnie koszt utrzymania części i serwis , wszystkie czynności eksploatacyjne będę robił sam , naprawy w miarę możliwości
nowe Subaru mają 3 lata gwarancji ograniczone przebiegiem 100 k km ale pod warunkiem wykonywania wymaganych przeglądów okresowych itp. czynności w ASO
XV Comfort fabrycznie nie posiada navikarenz pisze: system nawi 7 + 6 głośników ( jest ekran 6,2 + 4 głośniki )
sprawdź sobie dokładnie czy sama wymiana kierownicy wystarczy, Subaru to nie Skoda, różnica w wiązkach może być dużakarenz pisze: Ja widze to tak , nawi wstawić jakies swoje z kamerą cofania , jak się kiera zniszczy to z rozbitka kiera z tempomatem + aktywacja
Active nie ma żadnego sterowania z kierownicy i może się okazać, że taśma i cała wiązka idąca w stronę kolumny kierownicy jest inna
Poniżej ksenonów nie schodź, bo będziesz klął. Składane lusterka czasami sie przydaja przy parkowaniu w ciasnych miejscach. Ja mam teraz skrętne reflektory w Mazdzie i jest to super funkcjonalność. Navi jak navi. Te subarowe jakoś nigdy szału nie robiły. Lepsze nagłośnienie jest lepsze.
Z przyciemnionymi szybami auto mniej się nagrzewa.
Na przeglądy przez okres gwarancji i tak powinieneś do ASO jechać. Subaru Polska będzie szukało każdej wymówki, aby czegoś nie naprawić.
Poszukaj auta u brokera lub szukaj na wsi u małych dealerów. Oni sa bardziej skłonni do negocjacji.
No i najważniejsze. Musi sie Tobie siedzieć/jechać wygodnie, podobnie pasażerom.
Z przyciemnionymi szybami auto mniej się nagrzewa.
Na przeglądy przez okres gwarancji i tak powinieneś do ASO jechać. Subaru Polska będzie szukało każdej wymówki, aby czegoś nie naprawić.
Poszukaj auta u brokera lub szukaj na wsi u małych dealerów. Oni sa bardziej skłonni do negocjacji.
No i najważniejsze. Musi sie Tobie siedzieć/jechać wygodnie, podobnie pasażerom.
w XV o ile mi wiadomo nie ma różnicy czy z navi czy bez jest takie samoFUX pisze: Te subarowe jakoś nigdy szału nie robiły. Lepsze nagłośnienie jest lepsze.
do tego jak wspomniałem XV Comfort nie posiada navi fabrycznej
Ogólnie obawiam się tego XV ze względu części w obrocie wtórnym .
Do forka zawsze coś na allegro będzie bo to najlepiej sprzedające sie subaru .
XV równie dobrze mogą wycofać z rynku i zostaje z kukułczym jajem
w 2015 roku sprzedano 807 forków i 129 XV
w 2014 950 foresterów i 262 XV
w 2013 835 forestrów i 282 XV
Do forka zawsze coś na allegro będzie bo to najlepiej sprzedające sie subaru .
XV równie dobrze mogą wycofać z rynku i zostaje z kukułczym jajem
w 2015 roku sprzedano 807 forków i 129 XV
w 2014 950 foresterów i 262 XV
w 2013 835 forestrów i 282 XV
Trzeba wsiąść do XV z ksenonami i przejechać się nocą żeby zrozumieć [WINKING FACE]FUX pisze:Dlaczemu?
Lepszy ksenon od H7.
Nie wiem jak w XV świecą H7 ale ksenonami się nie popisali.
Co do ilości XV to podales dane polskie w Europie to drugi po Foresterze model Subaru pod względem ilości sprzedaży o czym wspominałem już na kropce.
Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka
Tak wiem polski klient nie chce kupować nowego XV bo wygląda na mały i dopiero kupi jak używki z zachodu co niemiec do granicy gonił się pokażą u naszych mirków .
Problem polega na tym że może nadal nie będę chcieli ich kupować i.
Jak H7 będzie słabe to zawsze można założyć halogeny terenowe , tak jak piałem auto w 90 % będzie użytkowane po drogach bocznych miedzy wsiowych . Więc w nocy i tak na długich jeżdżę.
Aktulanie mam dustera z 2012 i auto u mnie zostaje , tam mam zwykłe światła i wystarczają w 100 % .
Problem polega na tym że może nadal nie będę chcieli ich kupować i.
Jak H7 będzie słabe to zawsze można założyć halogeny terenowe , tak jak piałem auto w 90 % będzie użytkowane po drogach bocznych miedzy wsiowych . Więc w nocy i tak na długich jeżdżę.
Aktulanie mam dustera z 2012 i auto u mnie zostaje , tam mam zwykłe światła i wystarczają w 100 % .
Widocznie w PL lubimy duże auta ;)
Nie zdziwilbym się jakby zwykle H7 świeciły lepiej od ksenonow w XV
Drogowe są chyba takie same czyli żarówka
Nie zdziwilbym się jakby zwykle H7 świeciły lepiej od ksenonow w XV
Drogowe są chyba takie same czyli żarówka
Mam na to jeszcze dużo czasu ale warto brać tą gwarę na 5 lat ?
w renult dostałem ją za 1 zł na 5 lat i 150 tyś km ale dla mnie to jest gówno warte bo przerdzewiał środkowy tłumik i oczywiście jego ta gwarancja nie obejmowała
faktem jest że przegląd w ASO kosztował mnie na własnych materiałach 300 za robotę + 200 ori filtry /olej kupione przez neta
Jeszcze myślałem na hakiem ale płacić 3 tysie w leśniku troche drogo więc pewnie zrobię po gwarancji
jest nagranie pewnie już znane , właśnie na H7
w renult dostałem ją za 1 zł na 5 lat i 150 tyś km ale dla mnie to jest gówno warte bo przerdzewiał środkowy tłumik i oczywiście jego ta gwarancja nie obejmowała
faktem jest że przegląd w ASO kosztował mnie na własnych materiałach 300 za robotę + 200 ori filtry /olej kupione przez neta
Jeszcze myślałem na hakiem ale płacić 3 tysie w leśniku troche drogo więc pewnie zrobię po gwarancji
jest nagranie pewnie już znane , właśnie na H7
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
Przy cenach XV i Forka i tak małej różnicy między nimi, w ogóle mnie to nie dziwi, że zdecydowanie więcej klientów wybiera Forka. Inna rzecz, że obecny Forek to nowsza konstrukcja od XV, więc dla mnie tym bardziej argument za tym autem.ketivv pisze: Widocznie w PL lubimy duże auta ;)
Obecny poliftingowy czy obecny nie patrząc na lifting ?
Bo jakby dużo te auta łączy a nie dzieli [WINKING FACE]
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
O który lifting pytasz? Ten poprzedni, kierownicy i radia, czy ostatni - reflektorów?ketivv pisze:Obecny poliftingowy czy obecny nie patrząc na lifting ?

Dużo te auta łączy, to prawda, ale i sporo dzieli

Jakie są możliwe rabaty na auto . Gdzieś był temat o tym co ludzie dostali do samochodu ale go chyba usunęli .
Wiem że dostać coś powyżej dywaników to sztuka
Wiem że dostać coś powyżej dywaników to sztuka
karenz pisze: Najbardziej liczy się dla mnie koszt utrzymania części i serwis , wszystkie czynności eksploatacyjne będę robił sam , naprawy w miarę możliwości . Mechanika ogarniam gorzej z elektroniką dlatego też wydaje się że forek active bez bajerów typu doświetlanie zakrętów czy światła LED będzie mi dłużej służył . Mam całkiem dobrze wyposażony garaż i jakieś tam podstawowe naprawy za sobą .
karenz pisze: Jakie są możliwe rabaty na auto
z mojej strony takie przemyślenie, po co nowe auto z salonu skoro i tak chcesz go sobie sam serwisować
kup używane za mniej więcej połowę ceny nowego będzie tak samo dobre a różnica w cenie to co by nie było "znaczący rabat"
chyba sobie żartujesz z tymi używanymi , po to się kupuje nowe żeby mieć pewne i bezawaryjne .
Dobrze utrzymane , dotarte auto służy latami .
Już kupienie auta pewnego w PL graniczy z cudem , dbać trzeba od nowości o zabezpieczenie antykorozyjne , zaprawki itp to nawet felicie która rdzewiała na potęgę można utrzymać w idealnym stanie
W ASO na pewno sie pojawię na 2 obowiązkowe przeglądy
Dobrze utrzymane , dotarte auto służy latami .
Już kupienie auta pewnego w PL graniczy z cudem , dbać trzeba od nowości o zabezpieczenie antykorozyjne , zaprawki itp to nawet felicie która rdzewiała na potęgę można utrzymać w idealnym stanie
W ASO na pewno sie pojawię na 2 obowiązkowe przeglądy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Z rabatami w Subaru to ciężko bywa. Co najwyżej jakieś akcje promocyjne, wyprzedaż rocznika itp.
To rozumiem , polityka importera
Mnie interesuje właśnie otrzymanie nakładki bagażnika za darmo , koszt w katalogu 400 zł .
na pewno to lepsze od jakiś dywaników ...
http://www.sklep.subaru.pl/pl/p/Nakladk ... derzak/513
Mnie interesuje właśnie otrzymanie nakładki bagażnika za darmo , koszt w katalogu 400 zł .
na pewno to lepsze od jakiś dywaników ...
http://www.sklep.subaru.pl/pl/p/Nakladk ... derzak/513
Kupiłem taka nakładkę "ori" na Allegro za 180 pln + przesyłka
Z używanym autem ani trochę nie żartowałem
Z używanym autem ani trochę nie żartowałem
no to miałeś farta
bo plastikowych w ogóle nie ma na alelgro
są tylko te aluminiowe które po kilku latach korodują
bo plastikowych w ogóle nie ma na alelgro
są tylko te aluminiowe które po kilku latach korodują
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
na tym chromie na łączeniach blach zbiera się syf i wykwity
mam dokładnie taką w dusterze od 4 lat
http://allegro.pl/listwa-bagaznika-tyl- ... 93158.html
myje to karcherem i nigdy nie da się tego wyczyścić , w zimie ciągle zasyfione jest
mam dokładnie taką w dusterze od 4 lat
http://allegro.pl/listwa-bagaznika-tyl- ... 93158.html
myje to karcherem i nigdy nie da się tego wyczyścić , w zimie ciągle zasyfione jest
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy