Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
: 26 kwie 2021, o 23:54
Jaca68, przyproszylo sniegiem? 26 kwietnia?
To musi mieszkasz w Suwalkach
To musi mieszkasz w Suwalkach
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 2,79cfc278Emisje gazów cieplarnianych pochodzące z hodowli zwierząt powodują więcej szkód dla środowiska niż wszystkie samochody osobowe i dostawcze razem wzięte. Produkcja mięsa i nabiału jest jednym z największych zagrożeń dla naszej planety. Można je zmniejszyć jedynie zmieniając dietę.
Jaca, czas umierać?Jaca68 pisze:Auta spalinowe nam prawie odebrali. To teraz czas na mięso. W onetach już artykuły urabiające masy i przygotowujące grunt pod zakaz spożycia lub wzrost cen poprzez dodanie opłaty emisyjnej do schabowego. I skończy się tym że będziemy spożywać ryż z fasolą.https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 2,79cfc278Emisje gazów cieplarnianych pochodzące z hodowli zwierząt powodują więcej szkód dla środowiska niż wszystkie samochody osobowe i dostawcze razem wzięte. Produkcja mięsa i nabiału jest jednym z największych zagrożeń dla naszej planety. Można je zmniejszyć jedynie zmieniając dietę.
Białko z owadów przyszłościowe jest.Jaca68 pisze:Auta spalinowe nam prawie odebrali. To teraz czas na mięso. W onetach już artykuły urabiające masy i przygotowujące grunt pod zakaz spożycia lub wzrost cen poprzez dodanie opłaty emisyjnej do schabowego. I skończy się tym że będziemy spożywać ryż z fasolą.https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 2,79cfc278Emisje gazów cieplarnianych pochodzące z hodowli zwierząt powodują więcej szkód dla środowiska niż wszystkie samochody osobowe i dostawcze razem wzięte. Produkcja mięsa i nabiału jest jednym z największych zagrożeń dla naszej planety. Można je zmniejszyć jedynie zmieniając dietę.
A ja myślę, że syntetyczne.dzixd pisze:Białko z owadów przyszłościowe jest.Jaca68 pisze:Auta spalinowe nam prawie odebrali. To teraz czas na mięso. W onetach już artykuły urabiające masy i przygotowujące grunt pod zakaz spożycia lub wzrost cen poprzez dodanie opłaty emisyjnej do schabowego. I skończy się tym że będziemy spożywać ryż z fasolą.https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 2,79cfc278Emisje gazów cieplarnianych pochodzące z hodowli zwierząt powodują więcej szkód dla środowiska niż wszystkie samochody osobowe i dostawcze razem wzięte. Produkcja mięsa i nabiału jest jednym z największych zagrożeń dla naszej planety. Można je zmniejszyć jedynie zmieniając dietę.
Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Bo my Inquiz starzy jesteśmy i mamy utrwalone przyzwyczajenia. Nowe pokolenia nie będą musiały hodować zwierząt tylko po to żeby je zarżnąć i zjeść. Będą mieli inne nawyki kulinarne.inquiz pisze:Próbowałem tego beyonda i pozostanę przy tradycyjnym steku
No. Będą karmieni syntetycznymi burgerami powstającymi w zeroemisyjnych fabrykach. Dobrze że już tego nie dożyje.
Możliwa jest jeszcze inna drogą:stach22 pisze: ↑30 maja 2021, o 10:18Bo my Inquiz starzy jesteśmy i mamy utrwalone przyzwyczajenia. Nowe pokolenia nie będą musiały hodować zwierząt tylko po to żeby je zarżnąć i zjeść. Będą mieli inne nawyki kulinarne.inquiz pisze:Próbowałem tego beyonda i pozostanę przy tradycyjnym steku
Jak widzę jak hodowane są kurczaki, w jakich warunkach przychodzi im żyć, to sam siebie się wstydzę, że w tym uczestniczę.
No ale czym skorupka za młodu ....
Super. Tylko jak stanie się popularne to trzeba będzie zwiększyć wydajność produkcji i się zacznie....ptk22 pisze: ↑30 maja 2021, o 11:52Możliwa jest jeszcze inna drogą:stach22 pisze: ↑30 maja 2021, o 10:18Bo my Inquiz starzy jesteśmy i mamy utrwalone przyzwyczajenia. Nowe pokolenia nie będą musiały hodować zwierząt tylko po to żeby je zarżnąć i zjeść. Będą mieli inne nawyki kulinarne.inquiz pisze:Próbowałem tego beyonda i pozostanę przy tradycyjnym steku
Jak widzę jak hodowane są kurczaki, w jakich warunkach przychodzi im żyć, to sam siebie się wstydzę, że w tym uczestniczę.
No ale czym skorupka za młodu ....
https://www.ridgedalepermaculture.com/
Nazwał bym ją: powrót do normalnego rolnictwa, jakie istniało na świecie przez wiele tysięcy lat.
Mamy, ale człowiek to taka świnia co wszystko zje niestety. Kiedyś miałem kota i był doskonałym testerem - marketowe szprycowane mięso omijał z daleka. Od tego czasu zacząłem zwracać uwagę co kupuję i czytam upierdliwie etykiety.
Czytanie etykiet niewiele zmieni. Każde prawie mięso(zwierzę) jest szprycowane chociażby antybiotykiem.
Kłamstwo powielane przez "ekologów" na podstawie jednostkowych przypadków wykrycia pozostałości antybiotyków. Były to tzw. antybiotykowe stymulatory wzrostu.stach22 pisze:Czytanie etykiet niewiele zmieni. Każde prawie mięso(zwierzę) jest szprycowane chociażby antybiotykiem.
Noto były(są) czy nie? jak zwał tak zwał.dzixd pisze: ↑30 maja 2021, o 15:22Kłamstwo powielane przez "ekologów" na podstawie jednostkowych przypadków wykrycia pozostałości antybiotyków. Były to tzw. antybiotykowe stymulatory wzrostu.stach22 pisze:Czytanie etykiet niewiele zmieni. Każde prawie mięso(zwierzę) jest szprycowane chociażby antybiotykiem.
Nie koniecznie. To jest pomysł, żeby wrócić do jakości. Cena jedzenia jest wtedy znacznie wyższa, ale jakość idzie w parze z ceną.
Mam nadzieję, że kiedyś tylko takie fermy pozostaną, jestem jak najbardziej za.ptk22 pisze: ↑30 maja 2021, o 17:41Nie koniecznie. To jest pomysł, żeby wrócić do jakości. Cena jedzenia jest wtedy znacznie wyższa, ale jakość idzie w parze z ceną.
Teraz wpadliśmy w pułapkę dużo i tanio. Sporo jedzenia jest marnowane. Przy racjonalnym gospodarowaniu można sporo zmienić.
To co wkleiłem, to farma w Szwacji, produkująca żywność premium, która powstała w miejscu dawnej hodowli świń.
Nie ma antybiotyków w mięsie. Chyba że ktoś jest nieuczciwy i nie przestrzega okresu karencji dla leków. Ale to jest margines. Pozostałości pestycydów są za to obecne we wszystkim produkowanym masowo, bo nie wierzę że w nasionach roślin nic się nie odkłada po oprysku.stach22 pisze:Noto były(są) czy nie? jak zwał tak zwał.dzixd pisze: ↑30 maja 2021, o 15:22Kłamstwo powielane przez "ekologów" na podstawie jednostkowych przypadków wykrycia pozostałości antybiotyków. Były to tzw. antybiotykowe stymulatory wzrostu.stach22 pisze: Czytanie etykiet niewiele zmieni. Każde prawie mięso(zwierzę) jest szprycowane chociażby antybiotykiem.
https://innpoland.pl/157197,w-polskim-m ... -w-europie