Przepisy i przypisy
Przepisy i przypisy
Najgorsze że jutro dzień stracony, bo nigdzie nic nie kupię.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 479 razy
Przepisy i przypisy
Knajp jeszcze nie pozamykalileon pisze:Najgorsze że jutro dzień stracony, bo nigdzie nic nie kupię.
KONIEC PISLANDU
Przepisy i przypisy
W Lublinie można kupić 5 kilo słoniny w knajpie?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 479 razy
Przepisy i przypisy
Zawsze czytam, żeby risotto podlewać winem. Ale podlane łiski też daje radę, a frajdy przy robieniu więcej.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 355 razy
Przepisy i przypisy
Alan, Alan, Alan!, protip, zamykasz drzwi i okna, wyłączasz wyciąg nad kuchenką i głęboko oddychasz.
PS. W konfiturach/chutney/marmoladzie z czerwonej cebuli też łycha daje radę.
PS. W konfiturach/chutney/marmoladzie z czerwonej cebuli też łycha daje radę.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Przepisy i przypisy
Błądząc po czeluściach, znalazłem coś wyjątkowo dietetycznego.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Przepisy i przypisy
Środa popielcowa jest...
Przed chwilą miałem w ręku piękny comber jeleni. Kusił. Ale po 16-tu godzinach zapieprzu non stop mam siłę tylko browara otworzyć.
Przed chwilą miałem w ręku piękny comber jeleni. Kusił. Ale po 16-tu godzinach zapieprzu non stop mam siłę tylko browara otworzyć.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Lokalizacja: DC
- Auto: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED ;-)
- Polubił: 213 razy
- Polubione posty: 492 razy
Przepisy i przypisy
Ja bym zjadł ten comber jednak, żeby mieć siłę na otworzenie drugiego browara
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- leon (26 lut 2020, o 22:59)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Przepisy i przypisy
Takie święto w kościele. Dla mnie z perspektywy byłego członka jedno z najważniejszych w kalendarzu. Przypomina o krótkim żywocie na tej ziemi. Sypią głowy popiołem. Nawet na tacę nie zbierają. Zobacz kiedyś.
A i post jest. Kulturowo zachowuję, jak w wigilię.
Przepisy i przypisy
Robiliście kiedyś chałwę? Sezam, miód, chęci, ewentualnie dodatki. Okazało się, że to co w sklepach z chałwą ma wspólną nazwę tylko.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 479 razy
Przepisy i przypisy
Eeeee no, bez przesady, wedlowska Królewska jest spoko :DBiP pisze:Robiliście kiedyś chałwę? Sezam, miód, chęci, ewentualnie dodatki. Okazało się, że to co w sklepach z chałwą ma wspólną nazwę tylko.
Albo greckie śni w Lidlu
KONIEC PISLANDU
Przepisy i przypisy
Subtelna różnica. Miodem pachnąca contra tłuszczem spływająca. Wedla mam w pamięci.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 479 razy
Przepisy i przypisy
Jak zrobisz i wyjdzie to wrzuć przepis, może się skuszęBiP pisze:Subtelna różnica. Miodem pachnąca contra tłuszczem spływająca. Wedla mam w pamięci.
KONIEC PISLANDU
Przepisy i przypisy
Jaki przepis? Popuść wodze fantazji Sezam musi być niezjełczały, prażysz króciutko (bo zgorzknieje) na patelni, mielisz, wyrabiasz na masę z miodem. Wczoraj robbiłem z figami i żurawiną. Dużo żurawiny, bo wrzodowcem jestem.
Grecką oglądałem dziś w lidlu. Na II mscu syrop glukozowo-fruktozowy, potem olej palmowy. No nie skusiłem się.
Grecką oglądałem dziś w lidlu. Na II mscu syrop glukozowo-fruktozowy, potem olej palmowy. No nie skusiłem się.
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 479 razy
Przepisy i przypisy
Cholera, może faktycznie się skuszę. Czym mielesz/mieszasz etc.? Blender, mixer?
KONIEC PISLANDU
Przepisy i przypisy
Małe ilości nawet w młynku do kawy zmielisz. Ja mam takiego starego krupsa, że chyba i prażenie by załatwił, tak się nagrzewa. Większe ilości robotem- dzwon z nożem do siekania. Dłużej, ale ten plus, że wymiesza z miodem i dodatki potnie.
Przepisy i przypisy
- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- inquiz (3 kwie 2020, o 14:34)
Dolce far niente