Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
jarmaj
6 gwiazdek
Lokalizacja: Gliwice
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 74 razy
Polubione posty: 425 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:01

FUX pisze:
23 sty 2021, o 19:39
Sarnina to badziew.
Ależ bezedura...... :razz:


:-)



BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:06

W sarninę to trzeba umieć.

Dzisiaj to mi się chce kaszanki... Z kiszonym ogórem i białym chlebem.
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
ptk22 (23 sty 2021, o 21:25)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 222 razy
Polubione posty: 345 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:14

Dla mnie to mięso jest dyktowate.
Dolce far niente ;-)

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:15

Sarnina jest specyficzna. Bardzo łatwo wysycha i robi się twarda.
Łatwiejsze w przyrządzeniu mięso z cielaka jelenia.

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:18

To zrób tatara.
Użytkownicy, którzy polubili ten post (razem 2):
Gal (23 sty 2021, o 20:27) • inquiz (23 sty 2021, o 22:08)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:27

dzixd pisze:
23 sty 2021, o 20:15
Sarnina jest specyficzna. Bardzo łatwo wysycha i robi się twarda.
Łatwiejsze w przyrządzeniu mięso z cielaka jelenia.

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
Albo bardzo krótko z dwóch stron na bardzo gorącym tłuszczu i chwila dochodzenia na patelni bez gazu - jak ktoś "ma rękę nabitą" (mięso w temp. pokojowej - nie z lodówki), albo sous vide 53C przez 1.5-2h i jeszcze krótsze obsmażenie - wyjdzie każdemu. I wtedy rozpływa się w ustach.
BiP pisze:
23 sty 2021, o 20:18
To zrób tatara.
Albo tak. :thumb:
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 20:55

Kurcze jagnięcina baranina po 25-30pln więc jagnię jakieś 18-20 kilo wychodzi 540pln....
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Przepisy i przypisy

Post 23 sty 2021, o 23:01

Do producenta. Moi znajomi baranami karmią psy.
Jagnięcinę kupuje się jesienią.

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 00:20

BiP pisze:Do producenta. Moi znajomi baranami karmią psy.
Jagnięcinę kupuje się jesienią.
Właśnie to chciałem powiedzieć. Barana idzie kupić za 300 zł :mrgreen:

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: JG
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 12:14

Kruszyn pisze:
23 sty 2021, o 20:55
Kurcze jagnięcina baranina po 25-30pln więc jagnię jakieś 18-20 kilo wychodzi 540pln....
Zawsze możesz wpuścić pod domem 2 maciorki i tryka. Będziesz miał co rok jagnięcinę po kosztach :-)
Jest ryzyko, musi być wybór.

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 12:18

ptk22 pisze:
Kruszyn pisze:
23 sty 2021, o 20:55
Kurcze jagnięcina baranina po 25-30pln więc jagnię jakieś 18-20 kilo wychodzi 540pln....
Zawsze możesz wpuścić pod domem 2 maciorki i tryka. Będziesz miał co rok jagnięcinę po kosztach :-)
I trawnik skoszony na zero, krzaki też. :Mrgreen: No i nawozić nie trzeba

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu

Użytkownicy, którzy polubili ten post :
ptk22 (24 sty 2021, o 12:57)
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: JG
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 13:01

Trawnik po owcach jest super. W parku przy pałacu Wojanów jest parę sztuk. Przestawiają im ogrodzenie i budkę w której śpią. Fajnie to wygląda.
Ale krzaków chyba nie jedzą? Czy tak jak kozy? :mrgreen:
Jest ryzyko, musi być wybór.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Lokalizacja: z krzesła
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 13:19

Nie moglabym byc hodowca. Nie wyobrazam sobie tak chodzic kolo tego zwierzynca, karmic, sprzatac, czyscic obejscie a pewnego dnia przyjsc z siekierka, zaciupac i zezrec :-(
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
ptk22 (24 sty 2021, o 14:10)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: SM
Auto: DS5
Polubił: 47 razy
Polubione posty: 110 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 13:54

Ale obce zezrec?
Wiem wiem, czego oczy nie widzą
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Lokalizacja: z krzesła
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 14:03

busik pisze:
24 sty 2021, o 13:54
Ale obce zezrec?
Wiem wiem, czego oczy nie widzą
Nie jem padliny :razz:
Wiem, ze to taka hipokryzja ;-) . Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam czerwone mieso. Kure jeszcze zjem od czasu do czasu. Ale ograniczam sie jak moge. ;-)
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
ptk22 (24 sty 2021, o 14:10)
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 222 razy
Polubione posty: 345 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 14:43

F-K mawia, że zwłok nie jada.
:mrgreen:
Dolce far niente ;-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Kąąbi 3 i Niepsujące się.
Polubił: 206 razy
Polubione posty: 282 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 14:45

FUX pisze:
24 sty 2021, o 14:43
F-K mawia, że zwłok nie jada.
:mrgreen:
A te wszystkie martwe pomidory i ogórki? :whistle:
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
FUX (24 sty 2021, o 15:42)
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 479 razy

Przepisy i przypisy

Post 24 sty 2021, o 14:47

leon pisze:
FUX pisze:
24 sty 2021, o 14:43
F-K mawia, że zwłok nie jada.
:mrgreen:
A te wszystkie martwe pomidory i ogórki? :whistle:
Obrazek
:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 25 sty 2021, o 23:53

Żeberka z warchlaka.
IMG_20210122_201607.jpg
IMG_20210123_124945.jpg
Piekły się dwa razy dłużej niż takie ze świni.
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
leon (26 sty 2021, o 00:02)
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

Jaca68
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: IS 200t, MS 1260
Polubił: 350 razy
Polubione posty: 434 razy

Przepisy i przypisy

Post 26 sty 2021, o 00:37

Doxa pisze:
24 sty 2021, o 14:03
Nie jem padliny
Ale jak to tak żywe pożerać? Jak te małpie mózgi w Azji? :-p
MOJE CIAŁO MÓJ WYBÓR

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 26 sty 2021, o 00:54

dzixd, gęsiarka porządna😁 żebra wyglądają super
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 26 sty 2021, o 01:00

Kruszyn pisze:dzixd, gęsiarka porządnaObrazek żebra wyglądają super
Niedługo będą żebra z dorodnej lochy. Z kilkucentymetrową słoninką :thumb:

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Czeczenia
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Przepisy i przypisy

Post 26 sty 2021, o 02:09

dzixd pisze:
26 sty 2021, o 01:00
Kruszyn pisze:dzixd, gęsiarka porządna żebra wyglądają super
Niedługo będą żebra z dorodnej lochy. Z kilkucentymetrową słoninką :thumb:

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu
I co się chwalisz... :razz:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: wieś mazowiecka
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Przepisy i przypisy

Post 26 sty 2021, o 11:50

dzixd pisze:
25 sty 2021, o 23:53
Piekły się dwa razy dłużej niż takie ze świni.
Dlaczego tak?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Przepisy i przypisy

Post 26 sty 2021, o 12:23

Gal pisze:
dzixd pisze:
25 sty 2021, o 23:53
Piekły się dwa razy dłużej niż takie ze świni.
Dlaczego tak?
Bardziej zwarte mięso jest. Tak to bym określił :giggle:

Jak wyciągnąłem po czasie w jakim świńskie były upieczone, to to były surowe w środku.
Podobnie jest z kotletami z dziczyzny, też dłużej się robi.

Wysłane z mojego mądrzejszego telefonu


Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

ODPOWIEDZ