Przepisy i przypisy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 49 razy
Polubione posty: 92 razy

Przepisy i przypisy

Post 11 gru 2018, o 22:46

Seler naciowy, jabłko w kostkę, rodzynki, orzechy włoskie, trochę majonezu. Bez przypraw. Mniam.


Dolce far niente ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Wwa Wola
Auto: Legaś IV junkers
Polubił: 51 razy
Polubione posty: 70 razy

Przepisy i przypisy

Post 11 gru 2018, o 22:54

Adi74 pisze:
11 gru 2018, o 10:21
Czyli nie wierzgał, jak go gotowałeś
Mrożone są obgotowywane przed pakowaniem, przygotowanie to chwilka.
JARP pisze:
11 gru 2018, o 21:47
Bostońskie?
Nie mam pojęcia, kartony od razu po zakupie wylądowały w koszu.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6" i legacy II 2.2 my 96
Polubił: 0
Polubione posty: 96 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 13:24

Kiełbasy w stanie surowym :giggle:
Mięso z dzika i jelenia + słonina z dzika + czosnek + przyprawy. Potem po przerobieniu powiszą od 3 dni do tygodnia i można je jeść albo mrozić na później. Suszone dłużej stają się twarde jak kamień i ciężko je ugryźć. Obrazek

Wysłane z mojego mądrego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 49 razy
Polubione posty: 92 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 13:37

Dzik z wp. ok.
Sarna za bardzo drewniana.
Dolce far niente ;-)

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6" i legacy II 2.2 my 96
Polubił: 0
Polubione posty: 96 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 13:46

FUX pisze:Dzik z wp. ok.
Sarna za bardzo drewniana.
Dlatego mieszamy dzika z jeleniem :thumb:
Z samej jeleniny czy sarniny za sucha wychodzi z powodu zbyt małej ilości tłuszczu

Wysłane z mojego mądrego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 49 razy
Polubione posty: 92 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 14:14

Sarnina ma specyficzny smak/konsystencję. Dla mnie w żadnej konfiguracji nie jest zjadliwa.
Dolce far niente ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Wwa Wola
Auto: Legaś IV junkers
Polubił: 51 razy
Polubione posty: 70 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 16:24

FUX pisze:
15 gru 2018, o 14:14
Dla mnie w żadnej konfiguracji nie jest zjadliwa
Zrób sobie tatar z combra, może zmienisz zdanie ;-)
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outbacki dwa, starex
Polubił: 25 razy
Polubione posty: 41 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 16:50

dzixd, dwa plutony do wykarmienia masz?
Fux, Twoje preferencje wprost przeciwne do cen skupu dziczyzny 8-) Sarna najdroższa.

Wczoraj popełniłem tatara z racji rozbieranej łopatki. Grzybek, cebulka, doprawić, och, ach, szykuję się do uczty, ostatnie piwo otwieram na ślepo, a to słodkawy czekoladą pachnący stout :wall: No nie dało się tego razem...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: ze sofy.
Auto: jeżdżące
Polubił: 49 razy
Polubione posty: 92 razy

Przepisy i przypisy

Post 15 gru 2018, o 23:18

O gustach się nie dyskutuje, o smakach tym bardziej.
Z parainteligentnymi o polityce w żaden sposób nie.
:mrgreen:
Dolce far niente ;-)

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: mam tyle gwiazdek
Auto: H10
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 27 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 00:22

Ja dzisiaj takiego skurw.... upiekłem
Załączniki
IMG_0620.JPG

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: impreza, Beema.
Polubił: 121 razy
Polubione posty: 112 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 02:35

danikl pisze:Ja dzisiaj takiego skurw.... upiekłem
Co to za fisza?
KONSTYTUCJA

jarmaj
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Wiśnia The Third + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 6 razy
Polubione posty: 63 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 02:53

Sandacz
Ostatnio zmieniony 16 gru 2018, o 02:55 przez jarmaj, łącznie zmieniany 2 razy.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: mam tyle gwiazdek
Auto: H10
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 27 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 02:53

Sandacz

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: mam tyle gwiazdek
Auto: H10
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 27 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 02:54

jarmaj pisze:
16 gru 2018, o 02:53
Sandacz
O patrz jaki znawca :thumb:

jarmaj
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Wiśnia The Third + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 6 razy
Polubione posty: 63 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 02:55

Łowiło się kiedyś ;-)
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
danikl (16 gru 2018, o 04:45)

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: impreza, Beema.
Polubił: 121 razy
Polubione posty: 112 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 09:18

Aaaaaa sandacz. To ten malutki jakiś. Sandacz - smaczna ryba
KONSTYTUCJA

Adi74
3 gwiazdki
Auto: WRX
Polubił: 10 razy
Polubione posty: 17 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 10:25

dzixd pisze:
15 gru 2018, o 13:46
Dlatego mieszamy dzika z jeleniem
Ciekawy jestem, jak młode będą wyglądać ;-)

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Lokalizacja: Dziki Zachód
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6" i legacy II 2.2 my 96
Polubił: 0
Polubione posty: 96 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 21:19

Adi74 pisze:
dzixd pisze:
15 gru 2018, o 13:46
Dlatego mieszamy dzika z jeleniem
Ciekawy jestem, jak młode będą wyglądać ;-)
Smacznie :giggle:

Wysłane z mojego mądrego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Wwa Wola
Auto: Legaś IV junkers
Polubił: 51 razy
Polubione posty: 70 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 21:33

Moja sarenka upieczona. 3 dni leżała w przyprawach i czerwonym winie.
Załączniki
sarenka.jpg
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
euyot (16 gru 2018, o 22:03)
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 21:45

inquiz pisze:
16 gru 2018, o 21:33
Moja sarenka upieczona. 3 dni leżała w przyprawach i czerwonym winie.
Dziś na powrocie byliśmy w Nieborowie w Dworku Biała Dama.
Spróbowałem pieczeni z jelenia.
Kurka, nie podeszło mi, specyficzny smak i suche jakieś to było.Czyżby źle przyrządzone ? Czy takie jest ?

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outbacki dwa, starex
Polubił: 25 razy
Polubione posty: 41 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 21:55

W knajpach wszystko się może zdarzyć. Może dostałeś byka z rykowiska? Może nie kruszona była jak inquizowa sarenka. A może pieczona na sucho... Musi być podlewana w piekarniku sosem, winem, marynatą, szpikuje się też słoniną w przepisach.
Ile czekałeś na danie? Opieczone miałeś z każdej strony, czy cięty plaster?

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Lokalizacja: Wwa Wola
Auto: Legaś IV junkers
Polubił: 51 razy
Polubione posty: 70 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 21:56

Smak albo podchodzi komuś albo nie. A jak suche to znaczy że jak dla mnie albo przetrzymane albo źle zrobione. To mięso praktycznie nie ma tłuszczu więc trzeba pilnować aby wilgoć nie uciekła.
Moja sarna piekła się przez 1,5 godziny - najpierw godzinę zamknięta w folii a potem pół z termoobiegiem z góry obłożona kawałkami jabłek. Można też przykryć plastrami boczku albo słoniny.
Konto usunięte pisze:
16 gru 2018, o 21:45
Dziś na powrocie byliśmy w Nieborowie w Dworku Biała Dama.
A w tej pierwszej karczmie pod złotym prosiakiem dobrą gęsinę dawali.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 22:01

Widziałem,tam będziemy nekst tajm.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Przepisy i przypisy

Post 16 gru 2018, o 23:13

BiP pisze:
16 gru 2018, o 21:55
W knajpach wszystko się może zdarzyć. Może dostałeś byka z rykowiska? Może nie kruszona była jak inquizowa sarenka. A może pieczona na sucho... Musi być podlewana w piekarniku sosem, winem, marynatą, szpikuje się też słoniną w przepisach.
Ile czekałeś na danie? Opieczone miałeś z każdej strony, czy cięty plaster?
No czekaliśmy trochę, zdążyłem zgłodnieć po podwójnej porcji rosołu.
Grube plastry, w sosie z zielonego pieprzu.

euyot
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Legacy H6 spec b
Polubił: 485 razy
Polubione posty: 73 razy

Przepisy i przypisy

Post 17 gru 2018, o 08:14

FUX pisze:
15 gru 2018, o 23:18
Z parainteligentnymi o polityce w żaden sposób nie.
:mrgreen:
Dlatego unikam. Ale ciągle coś ktoś.
„Zawsze dotrzymuj słowa, nie kupuj rzeczy mielonych, bo pakują do nich również śmiecie, i nie oglądaj genitalnej pornografii, bo nabierzesz wzgardy wobec wszystkich kobiet, także wobec dam”
a
"Powaga zabija powoli"

ODPOWIEDZ